05 / 05 / 2024

Kadıköy Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü

Kadıköy Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü

Kadıköy Belediyesi inşaatların neden olduğu çevre kirliliğini en aza indirmek için Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nü de denetimlere dahil etti.

Kadıköy'deki o inşaat için koruma amaçlı imar planı hazırlandı! İBB, 'kurul kararına aykırı' dedi.

İstanbul Kadıköy’de bulunan tescilli tarihi eser Sokullu Konağı ve arkasında yer alan 2 bloklu sitenin iskan ruhsatını alabilmesi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı koruma amaçlı imar planı hazırladı... İşte detaylar...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Kadıköy'deki 'AVM gar' projesi iptal edildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın İstanbul Anadolu Yakası Kadıköy’deki Söğütlüçeşme Gar alanına alışveriş merkezi inşa edilmesini öngören projesiyle ilgili iptal kararı verildi.

Kadıköy Göztepe’deki gökdelenlerin yan parseli özelleştirildi!

Kadıköy Göztepe’de tartışmalı şekilde inşa edilen gökdelenlerin yanındaki parsel için yıllardır devam eden davalar sonrasında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı imar planı hazırladı. 8 bin 661 metrekarelik parsel 'özel' sosyal kültürel tesis alanına alındı.

Kadıköy Ulu Cami projesine mahkemeden 'uygun değil' kararı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Kadıköy rıhtımında yapılmak için hazırlanan 'Ulu Cami' projesine onay veren koruma kurulu kararını, İstanbul 3. İdare Mahkemesi iptal etti. 

Kadıköy'deki 193 milyon TL'lik ‘AVM gar’ projesine yürütmeyi durdurma kararı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Kadıköy Söğütlüçeşme'yi alışveriş merkezi gibi bir gara dönüştürecek imar planlarının yürütmesi durduruldu.

Kadıköy’de imam hatip lisesi yanına AVM planı mahkemeden döndü!

Kadıköy Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi’nin yanına, parsel sahibi vakfın talebi üzerine konut ve AVM yapmak amacıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan plan değişiklik 4 yıl sonra iptal edildi.

Kadıköy İskelesi’nde başlayan restorasyon için izin alınmamış!

1926 yılında Kadıköy Meydanı’nda inşa edilen ve yıllar içinde yapılan yanlış müdahalelerle orijinal neo-klasik görüntüsünden uzaklaşan Kadıköy İskelesi’nde son başlayan restorasyon için Koruma Kurulu’ndan izin alınmamış...

Kadıköy Zühtüpaşa imar planı askıya çıktı!

İstanbul Kadıköy  Zühtüpaşa Mahallesi, Fenerbahçe Orduevi Kıyı Koruma Yapısı (Anroşman) Amaçlı 1/5000 Ölçekli Nazım ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Askıya Alma Tutanağı askıya çıkarıldı.

Kadıköy'de konut fiyatları apartmanlarla birlikte uçuşa geçti!

Kentsel dönüşümde aslan payını alan Kadıköy’de hem imar hem de çevre kirliliği oluştu. 35 katlı apartmanlar inşa edilen ilçenin sakinleri yatay mimari kararına uygun olarak az katlı bir Kadıköy’ün hayalini kuruyor.

Taşyapı'nın Kadıköy'deki inşaatı için iskan tartışması sürüyor!

İSTANBUL Kadıköy’de Meteoroloji arsası olarak bilinen arazide Taşyapı tarafından inşa edilen 45 katlı 4 gökdelene Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından verilen iskân, mahkeme tarafından iptal edildi.

Kadıköy'deki inşaatlara çevre denetimi!

Kadıköy Belediyesi inşaatların neden olduğu çevre kirliliğini en aza indirmek için Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nü de denetimlere dahil etti.

Kadıköy'de 794 binanın 223’ünde asbest tespit edildi!

Kadıköy Belediyesi ilçede asbest gibi tehlikeli atıkların bertarafı konusunda denetim ve uygulamalarını sürdürüyor. Çevre Müdürlüğü Çevre Denetim Birimleri yapılan denetimlerde yıkılacak 794 binanın 223’ünde asbest tespit etti.

Kadıköy Belediyesi'nden Kurbağalıdere oteline itiraz!

Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu , Kurbağalıdere kenarına otel yapılması için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan plana itiraz edeceklerini açıkladı.

Kadıköy Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü Haberi

Kadıköy Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü

Kadıköy Belediyesi, inşaat denetimlerini daha kapsamlı bir hale getirdi. Yapı Kontrol Müdürlüğü tarafından sürdürülen inşaat denetimlerine bundan böyle Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü denetim ekipleri de katılacak. Böylece Kadıköy’deki şantiyeler hem imar hem de çevre bakımından denetlenmiş olacak.


Pilot bölge olarak belirlenen Bostancı semtindeki inşaatlar 26 Temmuz 2016 tarihinden bu yana çevre kirliliğine neden olup olmadıkları bakımından Kadıköy Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’ne bağlı denetim ekibi tarafından denetleniyor. Buradaki denetimler tamamlanınca diğer semtlerdeki inşaatlarda da “çevre” denetimi sürecek. Tespit edilen eksikleri gidermeyen inşaatlara Kabahatler Kanunu kapsamında cezalar uygulanacak. Eksiklerini yine gidermediği tespit edilen inşaatlarda ise inşaat faaliyeti durdurulacak. 


AMAÇ KİRLİLİĞİ ÖNLEMEK

Yeni uygulamayla yoğun kentsel yenilemenin yaşandığı ilçede inşaatlar nedeniyle yaşanan ve şikâyetlere neden olan çevresel kirliliğin önüne geçmek amaçlanıyor. Yapılan...