02 / 05 / 2024

Kadıköy Hayvan Barınağı satılıyor mu

Kadıköy Hayvan Barınağı satılıyor mu

Kadıköy Hayvan Barınağ ı'nın satılacağı haberi sosyal medyaya yayıldı. Barınağın satılmasına tepki gösteren hayvan hakları savunucuları ise Kadıköy Hayvan Barınağı'ndaki hayvanların ne olacağı konusunda endişeli.

1940'ta Kadıköy'ün imar sorunu: İskeleden Altıyol ağzına kadar geniş asfalt bir cadde inşa edilecek

1940 yılında, Kadıköy'de İskeleden Altıyol ağzına kadar geniş asfalt bir cadde inşa edilecek. Bunun için bir çok dükkan ve ev istimlak edilmiş.

Kadıköy’de imam hatip lisesi yanına AVM planı mahkemeden döndü!

Kadıköy Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi’nin yanına, parsel sahibi vakfın talebi üzerine konut ve AVM yapmak amacıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan plan değişiklik 4 yıl sonra iptal edildi.

Kadıköy Belediyesi fitness salonunu 5 yıllığına kiraya veriyor!

Kadıköy Caddebostan Kültür Merkezi 1. Bodrum katında bulunan Fitness Salonu, 5 yıllığına kiraya veriliyor. İhale 22 Mayıs'ta yapılacak..

Kadıköy siluet kuralına uymadı!

İstanbul Kadıköy'de, İBB'nin aldığı '15 kat aşılamaz' kararına uyulmadığı ve belediyenin kaçak inşatlara göz yumduğu ortaya çıktı.

Adana'ya 117 dönümlük hayvan barınağı inşa ediliyor!

Yatırımlarına son sürat devam eden Adana Büyükşehir Belediyesi, 117 dönüm alanda hayata geçirdiği modern hayvan barınağının ilk etabını Ekim ayı içerisinde hizmete açacak.

Akhisar Hayvan Barınağı'nda sona gelindi!

Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin kentin Akhisar ilçesinde hayata geçirdiği hayvan barınağının inşaatı tamamlandı.

Manisa Kırkağaç'a hayvan barınağı inşa edilecek!

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Kırkağaç’ta hayata geçirilmesi planlanan hayvan barınağı için incelemelerde bulundu.

Kısırkaya Hayvan Barınağı’nın 2. etabı Eyüp'e taşınacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi’nin Haziran ayı oturumlarında Kısırkaya Hayvan Barınağı’nın 2. etapta bulunan prefabrik binaların Eyüp ilçesi Işıklar mahallesinde bulunan alana taşınmasına karar verildi.

Kadıköy şantiye alanına döndü!

Kentsel dönüşümle birlikte Kadıköy ilçesi şantiye alanına döndü. 1200 inşaatın sürdüğü bölgede kule vinçler, hafriyat kamyonları günlük yaşamı olumsuz etkilerken, dönüşümün 15 yıl daha sürecek olması endişe yaratıyor.

Kat sınırı yasası Kadıköy’de fiyat artışına neden olacak!

Keller Williams Cadde Bölge Müdürlüğü, İBB meclis kararı ile İstanbul Kadıköy’e getirilen binalara 15 kat sınırını değerlendirdi. Fikirtepe haricindeki tüm semtlerde geçerli olacak kat sınırı yasası Kadıköy’de fiyat artışına neden olacak.

Kadıköy Kuyubaşı Fidanlığı'na külliye mi yapılacak?

İstanbul Kadıköy'deki 6 dönümlük fidanlığın imar durumu, 'dini kültürel tesis alanı' olarak değiştirildi. Feneryolu'ndaki Kuyubaşı Fidanlığı'nın yerine yapılması planlanan külliye projesine mahkeme “Dur” dedi ancak İBB kararı dikkate almadı…

Kadıköy Belediyesi'nden Milli Emlak Daire Başkanlığı'na dava!

Kadıköy Belediyesi, Kadıköy’deki son kamu arazilerinden biri olan Merdivenköy mahallesindeki 894 metrekare arsayı ihale usulü satan Milli Emlak Daire Başkanlığı'na dava açtı.

Kadıköy Belediyesi'nden 3 yıllığına kiralık dükkan!

İstanbul Kadıköy Belediye Başkanlığı, İstanbul Kadıköy ilçesinde Suadiye Mahallesi,Suadiye Camii Sokak'ta yer alan 1 nolu dükkanı 3 yıllığına kiraya verecek. Dükkanın aylık kira bedeli 3 bin 520 TL olarak belirlendi.

Kadıköy Hayvan Barınağı satılıyor mu Haberi

Kadıköy Hayvan Barınağı satılıyor mu


Kadıköy Hayvan Barınağı’nın satılacağı haberi hayvan hakları savunucuları tarafından tepkiyle karşılandı. Kadıköy Belediyesi ise bakanlar kurulunun aldığı karara göre bu alanın finans merkezi olarak kullanılacağını açıkladı.

Belediyeden alınan bilgilere göre, ilk hayvan barınaklarından biri olan Kadıköy Hayvan Barınağı’nın mülkiyeti son seçimlere kadar Kadıköy Belediyesi’ne aitti. Son seçimlerden önce yeni belediyeler oluşturulurken, Kadıköy’den 7 mahalle alındı ve barınak Ümraniye Belediyesi sınırlarında kaldı. 


Belediye Basın Danışmanlığı, Ümraniye Belediyesi’nin bu alanı istemediğini belirtti. Bakanlar kurulu barınak alanını belediye hizmetinden çıkarıp Finans Merkezi kapsamına aldı. Bölgede Kadıköy Belediyesi’nin yasal olarak bir hükmü kalmadı. Kadıköy Belediyesi de barınak için yeni bir alan arayışına girdi. Bakanlık, barınak karşılığında belediyeye 35.000 TL para ve bazı maliye binalarını verecek. 


Hayvanlara ne olacak?


Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk Radikal’e yaptığı açıklamada çok...