09 / 05 / 2024

Kadıköy SİT bölgesi

Kadıköy SİT bölgesi

1981 yılında Çamlıca, Yıldız, Emirgan parkları yeniden düzenlenmiş. Türkiye Turing Otomobil Kurumu'nun katkılarıyla yapılan yeni yerlere 122 milyon lira harcanmış. Atatürk'ün Halaskargazi Caddesi'ndeki 3 katlı evi de kurum tarafından onarılmış.

1981 yılında Kadıköy ve çevresi SİT bölgesi ilan edilmiş!

1981 yılında Anıtlar Yüksek Kurulu, Kadıköy ile birlikte 10 semti SİT bölgesi ilan etmiş. Kadıköy'de çevresinde yeşil ve tarihi kalıntı olan arsaya 3 kattan yüksek bina yapılamayacakmış.

Kadıköy Belediyesi'nden büyük fırsat! Caddebostan Kültür Merkezi'ndeki sinema salonları kiraya verilecek!

İstanbul İli Kadıköy Belediye Başkanlığı, Caddebostan Kültür Merkezi'nin 1. ve 2. katında yer alan 7 adet sinema salonu için kiralama ihalesi düzenliyor. Söz konusu ihale 24 Mayıs 2022 tarihinde gerçekleştirilecek.

Kadıköy Merkez E-5 Otoyolu Ara Bölgesi 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıda!

Kadıköy ilçesi, Merkez, E-5 ( D-100 ) Otoyolu Ara Bölgesi Mer'i Nazım İmar Planlarına, Riskli Yapılara ilişkin ( plan notu ilavesi ) 1/5000 ölçekli 29.11.2021 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Little Caesars Kadıköy şubesi açıldı!

Dünyanın en hızlı büyüyen franchise zincirleri arasında yer alan Little Caesars, büyüme hamlesini, Kadıköy’de açtığı yeni şubesiyle sürdürüyor.

Kadıköy Belediyesi'nin eski binası yıkılacak, yeşil alana dönüşecek!

Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, belediye binasının yıkılıp bu bölgeyi yeşil alana ve deprem toplanma alanına dönüştüreceklerini söyledi.

Öğretmenlerden Kadıköy Belediyesi ve İBB’ye restorasyon çağrısı!

İstanbul Bölge İdare Mahkemesi, Kadıköy Kızıltoprak’ta Türkiye Emekli Öğretmenler Derneği’nin kullandığı fakat mülkiyeti Sultan Selim Hanı Kadim Vakfı’na verilen “bahçeli köşkten” öğretmenlerin tahliyesine ilişkin durdurma kararına itirazları reddetti.

İsrail’den Filistin'deki Battir köyünde sanayi bölgesi inşa edecek!

Filistin Turizm ve Tarihi Eserler Bakanlığı, İsrail makamlarının Kudüs ile Beytullahim kentleri arasında bulunan ve Filistin’in Battir köyünün toprakları üzerinde sanayi bölgesi inşa etmeyi planladığını belirtti.

Kadıköy'deki 193 milyon TL'lik ‘AVM gar’ projesine yürütmeyi durdurma kararı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Kadıköy Söğütlüçeşme'yi alışveriş merkezi gibi bir gara dönüştürecek imar planlarının yürütmesi durduruldu.

Kadıköy en fazla konut stokuyla ilk sırada!

Endeksa, İstanbul’da konut stok adedi ve pazarlama sürelerine ilişkin çarpıcı verileri paylaştı. Buna göre en fazla konut stoku Kadıköy’de iken en az konut stoku Çatalca ilçesinde...

Beşiktaş ve Kadıköy’den ev almak isteyenler için büyük fırsat!

RE/MAX Türkiye Bölge Direktörü Goldştayn, "Bu fiyatlar Kadıköy ve Beşiktaş’ta ev sahibi olmak için büyük fırsat. Son 5 yılda yüzde 30’un üzerinde değer kazanan bu iki ilçede bu fiyatları 1 yıl sonra görmemiz imkansız" dedi...

Kadıköy'de en büyük problem kentsel dönüşüm!

AK Parti Kadıköy İlçe Kongresi, Kadıköy İmam Hatip Lisesi İBB 15 Temmuz Şehitler Konferans ve Spor Salonu'nda gerçekleştirildi. 

Yalova Kadıköy'de 3.8 milyon TL'ye satılık arsa!

Yalova Kadıköy Belediye Başkanlığı tarafından, Kadıköy sınırları içerisinde yer alan arsa ihale ile satışa sunuluyor..

Kadıköy Kurbağalıdere Köprüsü yenileniyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, trafik sıkışıklığına neden olan Kadıköy Kurbağalıdere Köprüsü’nü yeniden inşa ediyor. Yıkım işlemlerinden dolayı köprü 23 Aralık Cuma Günü Saat 09.00’dan itibaren araç ve yaya trafiğine kapatılacak.

Seven İnşaat Kadıköy'de kentsel dönüşüme farklı bakış açısı getirdi!

Kadıköy bölgesinde faaliyet gösteren Seven İnşaat, kentsel dönüşüme farklı bir bakış açısı getirdi..

Kadıköy SİT bölgesi Haberi

Kadıköy SİT bölgesi



TURİNG 122 MİLYONLUK YATIRIM YAPTI


Çamlıca, Yıldız, Emirgan parkları yeniden düzenlendi


  Türkiye Turing Otomobil Kurumu'nun katkılarıyla yapılan bu yeni yerler için Genel Müdür Gülersoy, ''Toplam 122 milyon lira harcadık. Kurumumuz tarihi değerlerimize kanat germeye devam edecek'' dedi.


   TÜRKİYE Turing Otomobil Kurumu 1981 yılında, Çamlıca Tepesi, Yıldız Parkı, Atatürk'ün evi ve Emirgan Parkı'nda yaptırdığı yeni düzenlemeler ve onarımlarla bu tarihi yerlerin eski özelliklerini koruyarak çağdaş bir görünüm kazandırmıştır ve halkın kullanımına sunmuştur. Kurum Genel Müdürü Çelik Gülersoy bu çalışmalar içi, ''Toplam 122 milyon lira harcadıklarını'' kaydetmiş ve ''Kurumumuz tarihi değerlerimize kanat germeye devam edecek'' demiştir.

  

   ÇAMLICA TEPESİ


  Türkiye Turing Otomobil...