05 / 05 / 2024

kadıköy taşınma hareketliliği

kadıköy taşınma hareketliliği

TSKB Gayrimenkul Değerleme’nin desteğiyle hazırlanan REIDIN – İSTEEND İstanbul Taşınma Hareketliliği Raporu’nda 2016 yılı 2. çeyrek dönemi sonuçlarına göre, gerçekleşen taşınma işlemleri bir önceki çeyreğe göre yüzde 2 artış gösterdi.

Kadıköy Meydanı için tasarım yarışması başladı: Üç proje oylamaya açıldı!

Çalışmalarına devam eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve İstanbul Planlama Ajansı’nın (İPA) ortak çalışmalarıyla Kadıköy Meydanı tasarımı için üç proje oylamaya açıldı. 

Akiş GYO Kadıköy'deki binasının tadilatı için Bartek Elektrik ile anlaştı!

Akiş GYO'nun maliki bulunduğu İstanbul İli, Kadıköy İlçesi'nde çok katlı mağaza niteliğindeki binanın elektrik tesisat işleri için yapılan ihale sonucunda  Bartek Elektrik Sistemleri Sanayi ve Ticaret ile anlaştı.

Öğretmenlerden Kadıköy Belediyesi ve İBB’ye restorasyon çağrısı!

İstanbul Bölge İdare Mahkemesi, Kadıköy Kızıltoprak’ta Türkiye Emekli Öğretmenler Derneği’nin kullandığı fakat mülkiyeti Sultan Selim Hanı Kadim Vakfı’na verilen “bahçeli köşkten” öğretmenlerin tahliyesine ilişkin durdurma kararına itirazları reddetti.

Kadıköy'de iki lise arasına yapılacak karma projenin planı reddedildi!

Kadıköy'de yarısında iki lisenin bulunduğu arsanın boşta kalan bölümüne AVM ve konut yapılması için planları değiştirilmişti. CHP Meclis Üyeleri konuyu mahkemeye taşıdı. İstanbul 2. İdare Mahkemesi dava konusu planların iptali yönünde karar verdi...

Kadıköy İskelesi’nde başlayan restorasyon için izin alınmamış!

1926 yılında Kadıköy Meydanı’nda inşa edilen ve yıllar içinde yapılan yanlış müdahalelerle orijinal neo-klasik görüntüsünden uzaklaşan Kadıköy İskelesi’nde son başlayan restorasyon için Koruma Kurulu’ndan izin alınmamış...

İstanbul’da deprem sonrasında taşınma hareketliliği arttı!

Armut. com, İstanbul’da yaşanan depremin arından, taşınma verilerini inceledi. Verilerine göre, depremden önceki hafta ile deprem haftası karşılaştırıldığında İstanbul içi taşınma taleplerinde yüzde 11 arttı...

Kadıköy-Ataşehir-Sultanbeyli metro hattı için düğmeye basıldı!

Kadıköy-Ataşehir-Sancaktepe-Sultanbeyli metro hattı projesi için ÇED süreci başladı. Proje 4 milyar 653 milyon 264 bin TL'ye mal olacak.

Kadıköy Hasanpaşa imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Kadıköy İlçesi, Hasanpaşa Mahallesi, Toplu Taşım Gar Sahasına İlişkin 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Plan Değişikliği askıya çıkarıldı.

Beşiktaş ve Kadıköy’den ev almak isteyenler için büyük fırsat!

RE/MAX Türkiye Bölge Direktörü Goldştayn, "Bu fiyatlar Kadıköy ve Beşiktaş’ta ev sahibi olmak için büyük fırsat. Son 5 yılda yüzde 30’un üzerinde değer kazanan bu iki ilçede bu fiyatları 1 yıl sonra görmemiz imkansız" dedi...

Kadıköy'de inşaatta üzerine demir profil düşen işçi yaralandı!

Kadıköy'de inşatta çalışan bir işçi omzuna demir profil düşmesi sonucu yaralandı. Yaralı işçi, yaklaşık 5 metreden itfaiyenin yardımıyla kurtarılıp hastaneye kaldırıldı.

Taş Yapı - Kadıköy Belediyesi arasındaki davada skandal karar!

İnşaat şirketi Taş Yapı ile Kadıköy Belediyesi arasındaki tazminat davasında, İstanbul 7. İdare Mahkemesi skandal bir karara imza attı ve süreci başa döndürdü.

Kadıköy Merdivenköy imar planı değişikliği askıda!

İlimiz Kadıköy İlçesi,Merdivenköy Mah. 2363 Ada 3 Parsel ve 3429 Ada 4 Parsellere İlişkin 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliğine İlişkin Askı Tutanağı yayınlandı.

Kadıköy Merdivenköy'de imar planı değişikliği!

İstanbul Kadıköy İlçesi Merdiven Köy Mah. 3425 Ada 1 Parsel Doğusundaki Tescil Harici Alanın Bir Kısmına İlişkin 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliğine İlişkin Askı Tutanağı yayınlandı.

kadıköy taşınma hareketliliği Haberi

kadıköy taşınma hareketliliği

İstanbul’da 39 ilçe arasında en fazla taşınma hareketliliği %12 oranla yine Kadıköy’de yaşandı. Kadıköy’den taşınanların %32’si taşınma nedeni olarak kentsel dönüşümü gösterdi.


Kadıköy’den ayrılanların %31’i taşınmak için Ataşehir’i tercih etti. Ataşehir bu çeyrek dönemde, yüzde 11 oranla 39 ilçe arasında en fazla taşınılan ilçe oldu. Bir önceki çeyrek dönemde taşınma hareketliliğinde en fazla talep gören ilçe Maltepe idi.


Avrupa yakasında ise Gaziosmanpaşa’da taşınma hareketliliği tespit edilirken, Gaziosmanpaşa’dan yapılan taşınma işlemlerinin %27’si taşınma sebebinin kentsel dönüşüm olduğunu dile getirdi. Avrupa yakasında en fazla taşınılan ilçe ise %7 oranla Kağıthane oldu. Kağıthane’yi, Sarıyer ve Beylikdüzü izliyor.


1+1 daire tipinden taşınanların yüzde 80’i yine 1+1 daire tipine ilgi gösterirken, 1. kattan gerçekleşen taşınma işlemlerinin %48’inin de yine 1. kata yapılması dikkat çekti.


Kira ve satış değerleri...