18 / 05 / 2024

Kadıköy Yeldeğirmeni boş bina

Kadıköy Yeldeğirmeni boş bina

Yıllardır kaba inşaat olarak boşta duran, bir çöp ve moloz yığını halinde bulunan 4 katlı bir bina, artık Don Kişot Dayanışma Evi adıyla bir ayı aşkındır mahallenin komün alanı oldu.

Kadıköy'de iki lise arasına yapılacak karma projenin planı reddedildi!

Kadıköy'de yarısında iki lisenin bulunduğu arsanın boşta kalan bölümüne AVM ve konut yapılması için planları değiştirilmişti. CHP Meclis Üyeleri konuyu mahkemeye taşıdı. İstanbul 2. İdare Mahkemesi dava konusu planların iptali yönünde karar verdi...

Kadıköy'deki 10 katlı bina mühürlendi!

Kadıköy'ün Göztepe ilçesinde etkili olan yağış sonrasında inşaat alanının yanında bulunan binanın bahçe duvarı çöktü. Belediye ekipleri binayı boşaltılıp mühürlendi.

Kadıköy Osmanağa Mahallesi imar planı askıda!

Kadıköy Osmanağa Mahallesi'ndeki bazı parseller ve kadastral boşluğa ilişkin imar planı 21 Mayıs'ta askıya çıktı..

Taşyapı Grubu'ndan Kadıköy Belediyesi'ne tepki!

İşadamı Emrullah Turanlı, 130 milyon TL kazandığı Kadıköy Belediyesi’nin kendisiyle ilgili yaptığı açıklamalara sert tepki göstererek “Belediye Başkanı boş ve kanıtsız konuşuyor. İşte belgelerle ispatlıyorum” dedi.

Kadıköy'ün binaları renkleniyor!

Bu yıl beşincisi düzenlenen Mural İstanbul Festivali kapsamında Kadıköy'deki boş bina cephelerine resimler yapılacak. Festival kapsamında yapılan bazı eserler geçtiğimiz yıllarda Dünya çapında en iyi mural eserleri listesinde yer aldı.

Kadıköy'de metruk binanın duvarı çöktü: 3 yaralı!

Kadıköy Rıhtım Caddesi'nde bir kafeteryanın arka bahçesinin bulunduğu alandaki boş binanın duvarı sağanak nedeniyle çöktü. Çökme sonuncunda 3 kişi yaralandığı bildirildi.

Kadıköy'de dükkanlar boşalıyor!

Beşiktaş'taki Kaymakçı Pando,,Beyoğlu'ndaki Kelebek Korse'den sonra, kapatılma tehlikesi ile yüz yüzde kalan bir diğer yer ise Kadıköy'deki en eski dükkanlardan Brezilya Kurukahve ve Kuruyemiş oldu.

Ribat Endüstri Ürünleri Ticaret Anonim Şirketi Kadıköy Şubesi açıldı!

Ribat Endüstri Ürünleri Ticaret Anonim Şirketi Kadıköy Şubesi, Ali Suat Eyüboğlu Şube Müdürlüğünde 50 bin TL sermaye ile 3 Aralık'ta Kadıköy, Osmanağa Mahallesi, Rıhtım Caddesi'nde açıldı.

Kadıköy'de kentsel dönüşüm kiracılarına baskı mı yapılıyor?

Kadıköy'de, kentsel dönüşüm kapsamında yıkımına karar verilen 5 katlı binadaki bazı kiracıların daireleri hemen boşaltmaları için psikolojik baskıya maruz bırakıldığı iddia edildi.

Kadıköy Hasanpaşa imar planı tadilatı askıda!

İstanbul Kadıköy İlçesi, Hasanpaşa Mahallesi, 556 ada, 2, 3, 6 parseller ve 558 ada, 1, 2 ve 5 parsel ile kadastral boşluk ve terkinli alan itiraza ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıda...

Kadıköy Bostancı imar planı tadilatı askıya çıktı!

İstanbul Kadıköy İlçesi, Bostancı Mahallesi, 691 ada, 2 ve 3 parsellerin bir kısmı ve bir kısım kadastral boşluğa ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı tadilatı askıya çıktı...

Kadıköy Caferağa imar planı tadilatı askıdan iniyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin askıya çıkardığı Kadıköy Caferağa Mahallesi, 24 pafta, 1017 ada, 76, 94, 95 ve 99 parseller ile kadastral boşluğa ilişkin 1/5000 ölçekli imar planı tadilatı yarın askıdan iniyor...

Kadıköy’de yabancı öğrencilerin tercihi Yeldeğirmeni’ndeki evler!

Yükseköğrenim öğrencilerinin çoğunlukta olduğu Kadıköy’de Erasmus programıyla gelen yabancı öğrenciler de evini Yeldeğirmeni’nden seçiyor.

Kadıköy Yeldeğirmeni boş bina Haberi

Kadıköy Yeldeğirmeni boş bina


Bir roman kahramanı olan Don Kişot’un adı, bu günlerde en çok Kadıköy Yeldeğirmeni’ndeki Dayanışma Evi’ne yakışıyor. Çünkü, Dayanışma Evi’nde  yüzlerce Don Kişot emeğini, yüreğini, birikimlerini karşılıksız olarak ortaya koyuyor, yel değirmenlerini halkın hizmetine sunuyor. 


Yeldeğirmeni Dayanışması, etkinliklerini kimi zaman parklarda, kimi zaman kaldırımlarda, kimi zaman da evlerde gerçekleştiriyor. Şimdi bu etkinlik alanlarına bir yenisi daha eklendi. Yıllardır kaba inşaat olarak boşta duran, bir çöp ve moloz yığını halinde bulunan 4 katlı bir bina, artık Don Kişot Dayanışma Evi adıyla bir ayı aşkındır mahallenin komün alanı oldu. 


BİRLİKTE İNŞA EDİLEN DON KİŞOT

Gelelim, boş bir inşaatı böylesi sıcak ve üretken bir yapıya dönüştüren işin hikayesine. Bina 20 yıla yakındır moloz yığını ve çöplerle çürümeye terkedilmiş bir vaziyetteymiş. Binayı inşa eden müteahhit binayı farklı...