06 / 05 / 2024

Kadıköyde hangi yapılar yıkılacak

Kadıköyde hangi yapılar yıkılacak

500 bin insanın hayatını sürdürdüğü Anadolu Yakası'nın en ilgi çeken ilçesi şüphesiz Kadıköy. Emlak fiyatlarında gözle görülür artış yaşanan Kadıköy’de yaşamayı tercih edenlerin 35-46 yaş aralığındaki kitle olduğu ortaya çıkıyor.

Kıyı Koruma Yapıları ve Döngelli Deresi Mahmuzları Projesi mecliste!

Kıyı Koruma Yapıları ve Döngelli Deresi Mahmuzları Projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Sındır, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Diyarbakır surlarının etrafındaki kaçak yapılar yıkılıyor! 

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, UNESCO Dünya Mirası Listesi'ndeki tarihi surlara yapışık kaçak yapıların yıkımı için kamulaştırma çalışmalarına devam ediyor.

Elazığ depreminde hasar gören 18 köyde yeni konutlar inşa ediliyor!

Elazığ depreminde ağır hasar gören 18 köyde konut yapımına devam ediliyor. TOKİ tarafından inşa edilen konutların 2 ay sonra tamamlanması planlanıyor.

Balat’ta bulunan sivil mimarlık örneği yapıların cepheleri yenileniyor!

Fatih ve İstanbul’un en özel ve güzel noktaları arasında yer alan Balat’ta bulunan sivil mimarlık örneği yapıların cepheleri yenileniyor.

İstanbul'daki tarihi yapılar ne durumda?

İstanbul’da yangın, deprem, savaş, imar politikaları nedeniyle harap olan tarihi yapıların öyküsünü biliyor musunuz? Kaybolan Tarihin Peşinde kitabında hikayesi anlatılan 1900-1960 arasında yıkılan yapıların izini sürdük ve gördük ki o yapıların yerinde yeller esiyor...

Çanakkale Adatepe'deki yapılar yenileniyor!

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesine bağlı Küçükkuyu beldesinin 1'inci derece doğal sit alanında yer alan Adatepe köyünde, yeni yapılar yapılamıyor. Yıkılması beklenen yapılar ise aslına uygun hazırlanan projenin Koruma Kurulu tarafından onay verilmesiyle yenilenebiliyor.

Haçka Yaylası'ndaki kaçak yapılar sopalarla yıkıldı!

Trabzon'un Haçka Yaylası'nda meralarda inşa edilen kaçak yapılar, yaylacı kadınlar tarafından sopa, kazma ve küreklerle yıkıldı.

İmar barışı hangi yapıları kapsıyor?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın hayata geçirdiği ve geniş kesimlerince faydalanılması beklenen imar barışı'nda başvurular alınmaya devam ediyor. Peki, imar barışı hangi yapıları kapsıyor?

Hangi yapılar imar barışından yararlanacak?

Sütlüce'de yıkılan 4 katlı binanın kaçak olduğu ortaya çıkmıştı. İstanbul'da onun gibi, birçok kaçak yapı bulunuyor. Peki bu yapıların hangileri, hangi koşullarda imar barışından faydalanacak? Detaylar haberimizde yer alıyor...

İmar barışı hangi yapıları kapsar?

İmar barışı ile mevzuata aykırı yapılar kayıt altına alınıyor. Peki, imar barışı hangi yapıları kapsıyor?

İmar barışına giren yapılar!

İmar barışı için 31 Ekim 2018 tarihine kadar e-devlet üzerinden başvuru yapılabiliyor. Peki, imar barışına giren yapılar hangileridir? Hangi yapılar için imar barışına başvurulabilir?

İmar barışından hangi yapılar faydalanacak?

İmar barışında bazı alanlar imar barışı kapsamı dışında tutuluyor. Peki, imar barışından hangi yapılar faydalanacak? İmar barışından hangi yapılar faydalanamayacak?

İzmit köylerindeki metruk yapılar tespit ediliyor!

İzmit Belediyesi, kaymakamlık ve jandarma işbirliği ile İzmit köylerindeki metruk yapılar tespit ediliyor.

Kadıköyde hangi yapılar yıkılacak Haberi

Kadıköyde hangi yapılar yıkılacak

Emlak fiyatlarında gözle görülür artış yaşanan Kadıköy’de yaşamayı tercih edenlerin 35-46 yaş aralığındaki kitle olduğu ortaya çıkıyor.


500 bin insanın hayatını sürdürdüğü Anadolu Yakası'nın en ilgi çeken ilçesi şüphesiz Kadıköy. Bu nedenle de kentsel dönüşüm projeleri birbirleriyle yarışıyor. Özellikle Bağdat Caddesi’nde devam eden dönüşüm ve yapılaşma caddeyi cazibe merkezi haline getirmiş durumda.


Kadıköy’de 22 bin 500 yapının risk altında olduğunu göz önünde bulundurursak, buradaki inşaatların devamlılığını yadırgamamız gerekir. Yani her 3 binadan 2'si riskli durumda.


İstanbul’da ki yaşam kalitesi en yüksek ilçelerden olan Kadıköy'ün son konutlardaki fiyatların kentsel yenileme kanunuyla birlikte yüzde 75 oranında artış gösterdiği de açık bir şekilde ortada. Kentsel yenileme yasası ile yenilenmesi gereken binaların dahi yıkılarak yeniden yapılması ve halkın yeni, modern ve markalı konutlarda oturma isteği şüphesiz...