29 / 04 / 2024

kadın restoratörler tarihi binalar

kadın restoratörler tarihi binalar

Bugüne kadar İzmir, Aksaray, Mersin ve Konya gibi illerdeki tarihi binaları restore eden kadınlar, erkek meslektaşlarıyla günün erken saatlerinde şantiyeye gelerek, tulumlarını ve eldivenlerini giyip işe koyuluyor...

Polis Meslek Yüksekokulu (PMYO) 2 bin erkek, 500 kadın öğrenci alımı yapacak! İşte başvuru tarihi ve tüm detayları...

Polis Meslek Yüksekokulu (PMYO) 2 bin erkek, 500 kadın öğrenci alımı yapacağını duyurdu. Peki, başvurular başladı mı, başvuru şartları belli oldu mu? İşte detaylar...

Zeynep Kamil Kadın ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi açıldı!

İstanbul'un tarihi hastane binası olan Zeynep Kamil Kadın ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesinin restorasyonu tamamlandı. Hastane, İstanbul Valisinin katılımıyla gerçekleştirilen törenle açıldı.

Uplife Kadıköy teslim tarihi!

Toplam 650 konut ve 25 dükkan meydana gelen Uplife Kadıköy projesi İstanbul Kadıköy-Fikirtepe bölgesinde kentsel dönüşüm kapsamında inşa ediliyor. İşte Uplife Kadıköy teslim tarihi...

Edirne Kaleiçi'ndeki tarihi konak kadın merkezine dönüştürülecek!

Edirne Valiliği’nin önceki dönemlerde kullandığı Kaleiçi’ndeki tarihi konak, Edirne Belediyesi tarafından ’Kadın Merkezi’ olarak düzenleniyor. ’Kadın merkezi’ olarak düzenlenen konağın bahçesinde belediye ekipleri tarafından çalışmalara başlandı.

Velvet Towers Kadıköy teslim tarihi!

Velvet Towers Kadıköy teslim tarihi 2018 yılı olarak belirlendi. Daire fiyatları 385 bin TL'den başlangıç gösteren proje Ekşioğlu - Palmadoro May İnşaat tarafından hayata geçiriliyor.

Malkara Kadın Sosyal Yaşam Merkezi açıldı!

Kadın Sosyal Yaşam Merkezi'nin açılışı 21 Ekim 2015 Çarşamba günü saat 14.00'de büyük bir katılımla gerçekleştirildi. Açılış konuşmasını Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Nuran Başkütük yaptı.

Aksaray'da Kadın Aktivite Merkezi inşaat çalışmaları sürüyor!

Aksaray Belediyesi kadınların sosyal, kültürel, mesleki gelişimlerine büyük artı değerler kazandıracak olan Kadın Aktivite Merkezi için çalışmalarını sürdürüyor.

ALM İnşaat ile gayrimenkule kadın eli değdi!

Gayrimenkule kadın eli değdi ALM İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Zuhal Alım'ın, bayanların gözüyle ürettiği villa ve çiftlik evi gibi projeleri adeta yok satıyor.

Muş eski Kadın Doğum Hastanesi, kız yurdu olacak!

Muş İl Genel Meclisi Eski Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinin hizmet binasını kız yurdu yapılması şartı ile Milli Eğitim Müdürlüğüne verme kararı aldı.

Ankara Altındağ'a kadın ve gençlik merkezi inşa ediliyor!

Çeşitli mahallelerde 24 Kadın Eğitim ve Kültür Merkezi ile 16 Gençlik Merkezi'ni hizmete sokan Altındağ Belediyesi, 1 Kadın Eğitim ve Kültür Merkezi ile 1 Gençlik Merkezi'ni daha Altındağ'a kazandırıyor.

Altındağ Gülpınar'da kadın ve gençlik merkezi inşa edilecek!

Bu zamana kadar çeşitli mahallelerde 24 Kadın Eğitim ve Kültür Merkezi ile 16 Gençlik Merkezi hizmete sokan Altındağ Belediyesi, 1 Kadın Eğitim ve Kültür Merkezi ile 1 Gençlik Merkezi’ni daha Altındağ’a kazandırıyor.

Ankara Gülpınar'a Kadın ve Gençlik Merkezi geliyor!

Altındağ’ın son yıllarda hızla gelişen ve değer kazanan mahallelerinden olan Gülpınar Mahallesi 2 dev yatırım kazanıyor. Altındağ Belediyesi, 1 Kadın Eğitim ve Kültür Merkezi ile 1 Gençlik Merkezi’ni daha Altındağ’a kazandırıyor.

Ümraniye Kadın ve Çocuk Hastanesi Ekim'de açılacak!

Ekim 2015'te hizmete girmesi planlanan Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nin yapımı Ümraniye'de devam ediyor.Hastanenin toplam yatak kapasitesi 420 olacak şekilde planlandı.

kadın restoratörler tarihi binalar Haberi

kadın restoratörler tarihi binalar

Tarihi binaların restorasyonuna el atan kadın restoratörler, iskeleyle çıktıkla metrelerce yükseklikteki binalarda ince işçiliklerini sergiliyor.


TARİHİ binaların restorasyonuna el atan kadın restoratörler, iskeleyle çıktıkları metrelerce yükseklikteki binalarda adeta profesyonel inşaat ustaları gibi çalışıyor. Bugüne kadar İzmir, Aksaray, Mersin ve Konya gibi illerdeki tarihi binaları restore eden kadınlar, erkek meslektaşlarıyla günün erken saatlerinde şantiyeye gelerek, tulumlarını ve elpenlerini giyip işe koyuluyor. 


TARİH NEREDEYSE BİZ ORADAYIZ 


Titiz çalışmalarından dolayı kadın restoratörleri tercih eden özel bir restorasyon firmasının şantiye sorumlusu Serdar Çoban, tarihi bina onarımının titizlik gerektiren bir iş olduğunu, bu nedenle üniversitelerin restorasyon bölümü mezunu elemanları tercih ettiğini belirterek, restorasyonu, bu işin okulunu okuyan kişilerin yapması gerektiğini ifade etti. Çoban, "Şu anda 5 kadın ve 5 erkek elemanla çalışıyoruz. İş süresi uzadıkça bu sayı...