20 / 05 / 2024

Kadir Has Müzesi

Kadir Has Müzesi

İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş, 2012 yılının ilk 4 ayında müzelere turist akını olduğunu ifade etti. Taymuş; Kayseri'de bulunan müzeleri ziyaretin yoğun olduğunu söyledi...

Kadir Has Üniversitesi Öğretim Üyeleri alım ilanını yayımladı! İşte kadro dağılımı ve aranan şartlar!

Kadir Has Üniversitesi Öğretim Üyeleri alım ilanını yayımladı. Buna göre aranan şartlar ve alım yapılacak birimler de belli oldu. İşte detaylar…

Kadir Has Üniversitesi’nde inşaat mühendisliği bölümü açıldı!

Günümüzde gerek nüfus artışı, gerek çevre koşulları İnşaat Mühendisliği Bölümü’ne duyulan gereksinimi arttırıyor. Kadir Has Üniversitesi'nde bünyesine "İnşaat Mühendisliği" bölümünü ekledi...

Kadir Has Üniversitesi yeni kampüsler açacak!

Bugüne kadar 500 milyon dolar yatırım yapan Kadir Has Üniversitesi, önemli altyapı projelerini hayata geçirmeye devam edecek. Üniversite yeni kampüs açmayı planlıyor.

Kadir Has AVM yılbaşında açık mı?

Kadir Has AVM, hafta içi her gün saat 10:00 ile saat 22:00 saatleri arasında hizmet veriyor. Peki, Kadir Has AVM yılbaşında açık mı?Kadir Has AVM yılbaşında kaçta açılıyor? İşte Kadir Has AVM 1 Ocak 2017 çalışma saatleri...

Kadir Has AVM Kurban Bayramı çalışma saatleri!

Kadir Has AVM, hafta içi her gün saat 10:00 ile saat 22:00 saatleri arasında hizmet veriyor. Peki, Kadir Has AVM Kurban Bayramı'nda açık mı? İşte Kadir Has AVM Kurban bayramı çalışma saatleri...

Kadir Has AVM Kurban Bayramı 2015'te açık mı?

Kadir Has AVM hergün sabah 10:00 ile akşam 22:00 arasında hizmet veriyor. Peki, Kadir Has AVM Kurban Bayramı 2015'te açık mı? Kadir Has AVM bayramda kaça kadar açık? Kadir HasAVM kaçta açılacak?

Kayseri Kadir Has Stadı Türkiye'ye örnek oldu!

Mustafa Çelik, Kadir Has Stadı’nda incelemelerde bulundu. Statta sık maç oynanması nedeniyle bazı yıpranmalar olduğunu; ancak bunların giderildiğini ifade eden Başkan Çelik, "Türkiye’ye örnek bir stadımız var" diye konuştu.

Kadir Has AVM bayramda açık mı?

Kadir Has AVM hergün sabah 10:00 ile akşam 22:00 arasında hizmet veriyor. Peki, Kadir Has AVM bayramda açık mı? Kadir Has AVM bayramda kaça kadar açık? Kadir HasAVM kaçta açılacak?

Çanakkale Savaşı Araştırma Merkezi'ni Kadir Has inşa edecek!

Çanakkale Savaşı Araştırma Merkezi Mimari Proje Yarışması sonuçlandı. Çanakkale Savaşları Araştırma Merkezi (Ç.S.A.M.) binasının projesi için açılan ulusal ölçekteki mimari proje yarışmasında birincilik ödülünü Kadir Has Üniversitesi aldı.

Hasanpaşa Gazhanesi enerji müzesi olacak!

Hasanpaşa Gazhanesi’ni enerji müzesi ve kültür merkezine dönüşüyor. İBB Başkanı Kadir Topbaş, “Burası odak noktası, çekim merkezi olacak. Burada yaşayan insanlarımıza keyif verecek ve çevresini de olumlu yönde etkileyecek” dedi.

1983 yılında Yıldız Sarayı'nda ''Sahne Sanatları Müzesi'' kurulacakmış!

1983 yılında restorasyonu devam eden Yıldız Sarayı'nda Türkiye'nin ilk ''Sahne Sanatları Müzesi'' kurulacakmış. Sarayın Has Bahçesi'nde de bin 50 kişilik yeni bir açık hava sahnesi yapılacakmış.

Kadir Has Üniversitesi Gayrimenkul sektörüne yönetici yetiştiriyor!

Kadir Has Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi ve Gayrimenkul Geliştirme Akademisi " Bina ve Toplu Yapı Yöneticiliği Sertifika Programını " 01 Kasım 2014 tarihinde başlatıyor.

Kadir Has Stadı'nda bakım ve tadilat çalışmaları yapıldı!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kadir Has Stadı 2014-2015 futbol sezonuna hazırlanıyor. UEFA'nın en yüksek standardı olan 4 yıldızın verildiği statta yeni sezon öncesi bir dizi çalışma yapıldı.

Kadir Has Müzesi Haberi

Kadir Has Müzesi

Bu yıl turizmde artış görüldüğünü belirten Taymuş, 'Bu yıl turizmde bir artış gözlüyoruz. İlimizde 5 tane müzemiz var. Bunların 3 tanesi Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı, Arkeoloji Müzesi, Etnografya Müzesi, Atatürk Evi Müzesi ve yine il müzemizde Büyükşehir Belediyesine ait Kent Müzesi, Kadir Has Müzesinde ve yine Türkiye'de bir ilk olduğunu düşündüğüm Esnaf Müzesi'dir' dedi.


Taymuş, 'Bu 5 müzeyi ziyaret eden ziyaretçi sayısı ortalama olarak 8 bin 275 yerli turist ziyaret etti. İlk dört ayda yabancı turist ise de 3 bin 500 kişi ziyaret etti. Ama istatistik içinde Esnaf Müzesi'nin ve Kent Müzesi'nin rakamları yok' şeklinde konuştu.Kayseri'nin tarihi ve turistlik yerlerinden de bahseden Taymuş, 'Ağırnas'ı turizme kazandırmak için çok ciddi çalışmalarımız var. Aynı zamanda Ağırnas'taki taşınmazların tescilli eserlerin korunması Cumhurbaşkanımızın...