03 / 05 / 2024

Yerli ve yabancı turistler, 2012'in ilk 4 ayında Kayseri'deki müzelere akın etti!

 Yerli ve yabancı turistler, 2012'in ilk 4 ayında Kayseri'deki müzelere akın etti!

İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş, 2012 yılının ilk 4 ayında müzelere turist akını olduğunu ifade etti. Taymuş; Kayseri'de bulunan müzeleri ziyaretin yoğun olduğunu söyledi...



Bu yıl turizmde artış görüldüğünü belirten Taymuş, 'Bu yıl turizmde bir artış gözlüyoruz. İlimizde 5 tane müzemiz var. Bunların 3 tanesi Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı, Arkeoloji Müzesi, Etnografya Müzesi, Atatürk Evi Müzesi ve yine il müzemizde Büyükşehir Belediyesine ait Kent Müzesi, Kadir Has Müzesinde ve yine Türkiye'de bir ilk olduğunu düşündüğüm Esnaf Müzesi'dir' dedi.


Taymuş, 'Bu 5 müzeyi ziyaret eden ziyaretçi sayısı ortalama olarak 8 bin 275 yerli turist ziyaret etti. İlk dört ayda yabancı turist ise de 3 bin 500 kişi ziyaret etti. Ama istatistik içinde Esnaf Müzesi'nin ve Kent Müzesi'nin rakamları yok' şeklinde konuştu.Kayseri'nin tarihi ve turistlik yerlerinden de bahseden Taymuş, 'Ağırnas'ı turizme kazandırmak için çok ciddi çalışmalarımız var. Aynı zamanda Ağırnas'taki taşınmazların tescilli eserlerin korunması Cumhurbaşkanımızın himayelerine alınmıştır. Soğanlı Örenyer'imiz Roma - Bizans dönemini anlatan 50'ye yakın yeraltı kilisesi olan, kuşlukları olan, Kapadokya özelliği taşıyan peri bacalarıyla ilgili bir vadi. Bu Soğanlı Vadimizi yılda 50 bine yakın yabancı turist ziyaret ediyor' diye konuştu.


Kayseri'nin ticaret yönünde geliştiğini ifade eden Taymuş, turizmin ikinci planda kaldığını söyleyerek, 'Kayseri'de ticaret yoğun olduğu için turizm uzun yıllar ihmal edilmiştir. Ama son yıllarda başta Bakanlığımızın, valiliğimizin, Büyükşehir Belediye başkanlığımızın, yerel yönetimler bu sektöre ciddi ilgi ve alaka göstermektedirler. Tarihi taşınmazlar restore ediliyor. Çevre düzenlemeleri yapılıyor ve tanıtım programlarıyla Kayseri'de inşallah turizmde de önemli bir noktaya doğru yol almaktayız' ifadelerini kullandı.

Sabah


Geri Dön