29 / 04 / 2024

Pamukkale'yi yılın ilk 4 ayında 320 bin 174 kişi ziyaret etti!

 Pamukkale'yi yılın ilk 4 ayında 320 bin 174 kişi ziyaret etti!

UNESCO'nun Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Pamukkale'yi yılın ilk 4 ayında 320 bin 174 turist ziyaret etti



AA muhabirinin Pamukkale Ören Yeri'nin işletme hakkını kiralayan Denizli Özel İdaresi yetkililerinden aldığı bilgiye göre, Pamukkale'ye yılın ilk 4 ayında 248 bin 230'u yabancı olmak üzere 320 bin 174 turist geldi.


Pamukkale'yi nisan ayında 100 bin 446'sı yabancı olmak üzere toplam 138 bin 158 kişi ziyaret etti.


Denizli Valisi Abdülkadir Demir, kentte turizmle ilgili inanılmaz bir potansiyel olduğunu, bu potansiyeli özellikle ekonomiye kazandırabilmek için ciddi çalışmalar yaptıklarını belirtti.



Pamukkale'nin dünyanın her yerinden turistlerin geldiği bir bölge, ''Denizli turizminin kalbinin attığı yer'' olduğunu ifade eden Demir, şöyle konuştu:


''Denizli turizmi, Pamukkale merkez olmak üzere diğer aktiviteleri de birlikte değerlendirilerek çok ileri noktalara gidebilecek bir pozisyonda. Denizli genelinde 19 antik şehir var, bunların içerisinde özellikle Pamukkale'deki Hierapolis, çok yakınındaki Laodikya, Tripolis, Tabae antik kentleri ve bunlar gibi çok sayıda antik kent ile diğer tarihi eserler var. Pamukkale bölgesi özel çevre koruma bölgesi. Bununla birlikte Denizli'de bu özel çevre koruma bölgesiyle birlikte 4 termal turizm bölgesi ilan edilen yer var. Bunların imar çalışmaları devam ediyor. Bozdağ Kayak Merkezi için turizm bölgesi ilan edilmek üzere çalışmalar son noktaya geldi. Denizli'de bunun gibi pek çok değer var. Yeni teşvik uygulamasıyla turizm, stratejik sektörler arasına alındı. İnanıyorum ki Denizli, uzun vadede özellikle turizm anlamında çok büyük yatırımcıların geleceği bölgedir. Burada birinci önceliğin Karahayıt'ta olduğuna inanıyoruz. Çünkü Karahayıt'ta kentsel dönüşüm uygulanıyor. Ayrıca üniversitemiz fizik tedavi ve rehabilitasyon hastanesini buraya yapma kararı aldı. Bunları bir araya getirip birleştirdiğimizde büyük bir potansiyele sahip olduğumuz görülmektedir. Denizli elindeki yatak sayısını çok kısa sürede ikiye katlayabilir ve Türkiye'ye örnek bir model geliştirebilir.''

Sabah



Geri Dön