15 / 05 / 2024

Kadıralak Yaylası imara mı açılacak

Kadıralak Yaylası imara mı açılacak

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Kadıralak yaylamız hiçbir zaman imara açılmayacaktır" diye konuştu...

3 şehirde 15 yayla imara açıldı! Aralarında dünyaca ünlü yaylalar da var!

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından imzalanan ve Resmi Gazete'de yer alan karara göre 3 ildeki toplam 15 yaylanın statüsü değiştirildi. Yayla olmaktan çıkarılan bölgelerin imara açılacağı belirtilirken, statüsü değiştirilen yaylalar arasında Trabzon'daki dünyaca ünlü Hıdırnebi Yaylası da yer alıyor. 

Kadıralak Yaylası hiçbir zaman imara açılmayacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Kadıralak yaylamız hiçbir zaman imara açılmayacaktır" diye konuştu...

Haçka Yaylası'ndaki kaçak yapılar sopalarla yıkıldı!

Trabzon'un Haçka Yaylası'nda meralarda inşa edilen kaçak yapılar, yaylacı kadınlar tarafından sopa, kazma ve küreklerle yıkıldı.

Ordu Perşembe Yaylası imara mı açılıyor?

Ordu'nun Aybastı ilçesindeki Perşembe Yaylası'nın turizm açısından canlanması planlanıyor. Aybastı Belediye Başkanı Gündoğar, yaylada imar çalışmalarının devam ettiğini açıkladı.

TOKİ Ayder Yaylası'nı imara açtı!

Rize Çamlıhemşin'deki Ayder Yaylası imar açıldı. TOKİ tarafından bölgede kentsel dönüşüm ve gelişim projesi ihalesi dün gerçekleşti.

Ayder Yaylası imara açılıyor!

Rize’nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı olan Ayder Yaylası’nı “kentsel dönüşüm ve gelişim projesi” adı altında imara açılması için TOKİ tarafından ihale günü verildi.

Kadıköy Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin yanındaki arazi imara mı açıldı?

İstanbul Kadıköy'deki Ahmet Sani Gezici Lisesi'ni, tepkilere rağmen yıkıp imam hatip yaptılar. Okulun yanındaki araziyi de ticaret merkezi olarak imara açtılar.

Necmi Kadıoğlu: Yapılan yapılar imara uygun!

Esenyurt Belediye Meclisi Şubat ayı meclis toplantısı, Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu'nun yönetiminde gerçekleşti. 16 gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıda gündem maddeleri ilgili komisyonlara havale edildi.

1944 yılında imara girecek Acıbadem'de 150 dönüm arazi satılacakmış!

1944 yılında Acıbadem imara girecekmiş ve 150 dönüm arazi satılacakmış. Bağdat Caddesi'nde bin 800 metrekare arsa metrekaresi 8 liradan satılacakmış. Kadıköy'e 3 kilometre uzaklıkta bulunan bir ev ise yazlık olarak kullanılıyormuş.

Çılgın projeler için Kadıköy'de kent mitingi!

3. Boğaz Köprüsü, 3. Havalimanı, Kanal İstanbul gibi büyük ölçekli projelerin yanı sıra kentsel dönüşüm, trafik ve su havzalarının imara açılmasına yönelik İstanbul Kent Mitingi 22 Aralık Pazar günü saat 12.00'de Kadıköy İskele Meydanı'nda düzenlenecek...

Kışın kullanılmayan yaylaya yapılan yol, radar şüphesi doğurdu!

Trabzon-Gümüşhane arasındaki Kadırga Yaylası'nda füze kalkanı heyecanı yaşanıyor. Bölgeye yol yapılması, dedikoduları artırdı, Kadırgalılar radar alarmına geçti. Söylentilerin her geçen gün yayılması üzerine yayla sakinleri valiye durumu sorma kararı aldı

Kadıköy-Kartal Metrosunda dün yangın çıktı!

Kadıköy-Kartal Metrosu’nun Maltepe Huzurevi Durağı’ndaki havalandırma bacasının inşaatında, dün öğle tatili sırasında yangın çıktı. Yerin 17 metre altındaki yangın, kısa sürede beton dökümünde kullanıl

Selami Öztürk: Kadıköyün iki derdi ulaşım ve deprem

Kadıköy’ün en büyük sorununun ulaşım ve deprem olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Selami Öztürk “Neşter geç olmadan vurulmalı” diyor

Kadıralak Yaylası imara mı açılacak Haberi

Kadıralak Yaylası imara mı açılacak

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Sinop'ta Kaldırak Yaylası hakkında açıklama yaptı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Bakan Kurum, "Kadıralak yaylamız hiçbir zaman imara açılmayacaktır. Aksine koruma alanını dört kat artırarak daha da büyüttük ve alan miktarıyla birlikte burada atılacak her türlü adım da bakanlığımız uhdesinde Tabiat Varlıkları Genel Müdürlüğümüz onayıyla yapılacaktır" diye konuştu.

Bakan Kurum, "Doğal güzellik olarak hepimizin bildiği Dipsiz Gölü'müzle alakalı istemediğimiz bir süreç yaşandı. Buna ilişkin Sayın Cumhurbaşkanı'mızın da talimatlarıyla Dipsiz Göl'ün eski haline getirilmesi için 4 maddelik bir eylem planı belirledik. Bakanlığımız, bakan yardımcımız ve ilgili genel müdürlüğümüzle olayı yerinde takip ediyoruz, valiliğimizle bu süreci yürütüyoruz" ifadelerini kullandı.

Gümüşhane'deki Dipsiz Göl hakkında da açıklama yapan Bakan Kurum, şu ifadeleri kullandı; "Gölümüzü eski haline getirecek, göl kıyısındaki mikroorganizmaları...