04 / 05 / 2024

kagir yapı

kagir yapı

Kagir yapı nedir? Kagir yapı kaça ayrılır? Hangi malzemeden yapılan evler kagir yapı sınıflandırmasına giriyor? sorularının cevaplarını merak ediyorsanız haberimizin devamını inceleyebilir ve konu hakkında detaylı bilgi edinebilirsiniz..

Kagir bina ne demektir?

Kagir bina türüne, eski köy evlerine ve ambarlarda daha çok sık rastlanır. Kagir bina ne demektir, detayları...

Beyoğlu'nda kagir gazino yapım işi ihalesi 17 Nisan'da!

İstanbul Vakıflar 1. Bölge Müdürlüğü tarafından Beyoğlu'nda Kagir Gazino 25 Yıl Süreli Yapım veya Onarım Karşılığı Kiralama İşi ihale ediliyor..

Kagir ev inşaat maliyeti 2018!

Kagir binalar taşıyıcı duvarları taş, tuğla ve beton gibi malzemelerle yapılmış yapı türü oluyor. Peki Kagir ev inşaat maliyeti 2018 ne kadar? diyorsanız işte yanıtı...

Kagir bina inşaat maliyeti 2016!

Kagir binalar taşıyıcı duvarları taş, tuğla ve beton gibi malzemelerle yapılmış yapı türüdür. Peki, günümüzde bazı yerleşim alanlarında tercih edilen kagir bina inşaat maliyeti nedir? Kagir ev ne kadara mal olur?

Sinan Genim Beyoğlu'ndaki restorasyonun görüntülerini paylaştı!

Birçok eski yapının restorasyon çalışmasına imza atan Genim’in paylaştığı görüntülerde demirleri eriyen, çimento kalıpları adeta un gibi dağılan kagir yapılar tehlikenin boyutunu gözler önüne seriyor.

1936 yılında İstanbul'da 146 bin 379 bina varmış!

1936 yılında İstanbul'da 146 bin 379 bina mevcutmuş. Bunun yetmiş bini sade ahşap binalarmış. 7 bin 193'ü yarı kagir, 69 bini kagir yapıymış. Ahşap binalar en fazla Fatih, Eyüp ilçelerinde bulunmaktaymış.

1934 yılında yarı kagir bina inşa etmek yasaklanmış!

1934 yılında İç İşleri Bakanlığı belediye genelge göndermiş. Genelgede bir bahçe içindeki yapı hariç bütün binaların kagir olmasını emretmiş ve böylece yarı kagir bina inşaatına izin verilmeyecekmiş.

Kagir yapı nedir?

Kagir yapı nedir? Kagir yapı kaça ayrılır? Hangi malzemeden yapılan evler kagir yapı sınıflandırmasına giriyor? sorularının cevaplarını merak ediyorsanız haberimizin devamını inceleyebilir ve konu hakkında detaylı bilgi edinebilirsiniz..

Deprem sigortasına zam geldi!

Zorunlu Deprem Sigortası'nda sigorta bedeli hesabına esas metrekare bedelleri; çelik, betonarme, karkas yapılarda 640 lira, yığma kagir yapılarda 460 lira, diğer yapılarda ise 240 lira oldu

Yapı Kredi'nin krizde 'tarihi köşkler' planı

Kültür, sanat ve tarihi eserlere verdiği değerle tanınan Yapı Kredi Bankası, krize karşın elindeki Yeniköy Korusu, Kırmızı Köşk ve Abdülmecid Köşkü'ne sahip çıkıyor.

Kırşehir'e Adalet Sarayı yapılıyor

Kırşehir Adalet Sarayı'nın yapımına başlanacağı bildirildi.

Teknik Yapı'dan 50 milyon TL yatırım

Teknik Yapı, 50 milyon lira yatırımla UpCity projesine başladı. Konutlar 79 bin 900 ile 236 bin 200 liradan satılacak.

Yapı Kredi İstanbul şubeleri tek merkezde

Yapı Kredi Yatırım İstanbul'daki şubelerini merkezde bir araya getirme kararı aldı.

Teknik Yapı Upcity'yi satışa çıkarıyor!

Teknik Yapı tarafından Kartal'da inşa edilen Upcity satışa çıkıyor.

kagir yapı Haberi

kagir yapı

Kagir yapı nedir?


Taşıyıcı duvarları taş, tuğla, beton veya briket gibi malzemelerle yapılmış yapı türüne kagir yapı deniyor. Kargir yapı olarak ta anılabiliyor. Kagir yapı, binaları kullanılan malzemeye göre sınıflandırıyor.  Eğer bir binanın yapımında, taş-  beton kullanılmışsa, o yapı tapu kaydında kagir yapı olarak kaydediliyor.



Binalar ayrıca 'iskelet' sistemlerine göre de sınıflandırılıyor. İnşaat mühendislerince herhangi bir iskeletsel sisteme sahip olmayan yapılar genel olarak yığma yapı olarak tanımlanıyor. Bu tip yapılarda binanın ağırlığını taşıma yükü, duvarların üzerinde oluyor. Eğer binanın taşıma yükü, beton bir iskeletin üzerine verilmişse, bu durumda o binalar için beton karkas ifadesi kullanılıyor.



Konut sigortası yapan şirketler kagir binaları 2’ye ayırarak sınıflandırılırlar. Bunlar tam ve yarım kagir yapılardır.Tam kagir yapı; dış ve iç duvarları, taban ve tavanları beton, taş, tuğla...