18 / 05 / 2024

kahramankazan işyeri ruhsatı

kahramankazan işyeri ruhsatı

Ankara Kahramankazan'da girişimcilerin gözde ilçesi oldu. Kahramankazan Belediyesi'nden 2017'nin ilk ayında 35 yeni işletmeye ruhsat verildi.

Son dakika! Elektrikli araç şarj istasyonlarına iş yeri ruhsatı!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, müstakil elektrikli araç şarj istasyonları için iş yeri açma ve çalışma ruhsatı, diğer iş yerleri ve toplu yapılarda kurulacak olan istasyonlar için faaliyet izin belgesi düzenlenmesine ilişkin yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlandı ve yürürlüğe girdi.

Ankara Kahramankazan'da 2020'de 386 iş yeri açıldı!

Ankara'nın hızla gelişen ilçelerinden biri olan Kahramankazan'da 2020 yılı içerisinde 386 işletmeye ruhsat verildi.

 Ankara Kahramankazan Belediyesi iş yeri kapanan esnaftan kira ücreti almayacak!

Kahramankazan Belediyesi 2021 yılı ilk meclis toplantısında aldığı kararlar doğrultusunda, iş yeri kapanan 70 esnaftan kira ve yer işgal bedeli almayacak.

İş yeri ruhsatı için 'yapı kullanma izin belgesi' şartı resmen kaldırıldı!

İş yerlerine 'yapı kullanma izin belgesi' olmadan ruhsat alma hakkı verildi. Yönetmelik kapsamında, ticari amaca yönelik yapı kayıt belgesi alınmış iş yerlerinde gerekli can ve mal güvenliği koşullarına sahip olması durumunda yapı kullanma izin belgesi aranmayacak...

İmar barışında işyeri ruhsatı alınabilir mi?

İmar barışında işyerlerinin durumu nedir? Mevzuata aykırı yapılardaki işyerleri için imar barışına başvurulabilir mi? İmar barışında işyeri ruhsatı alınabilir mi?

Ankara Kahramankazan'da 35 işyerine ruhsat verildi!

Ankara Kahramankazan'da girişimcilerin gözde ilçesi oldu. Kahramankazan Belediyesi'nden 2017'nin ilk ayında 35 yeni işletmeye ruhsat verildi.

Maltepe'de işyeri açmak isteyen 17 esnafa ruhsat verildi!

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, işyeri açmak için ilk kez ruhsat başvurusunda bulunan 17 esnafa, ruhsatlarını verdi. Başkanlık makamında düzenlenen törende konuşan Kılıç, ruhsat alan esnaflara bol kazançlar diledi.

Nevşehir'de 9 ayda 137 konut ve işyeri ruhsatı verildi!

Nevşehir Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü verilerine göre, Nevşehir'de bu yılın 9 aylık bölümünde 137 konut ve işyeri için inşaat yapı ruhsatı verildiği belirtildi.

İşyeri tadilat ruhsatı nereden alınır?

İşyerinde yapılacak kimi tadilat işleri için, ruhsat alınıyor. Peki, işyerinizde ruhsat gerektiren bir tadilat işlemi yapacağınızı düşünelim. İşyeri tadilat ruhsatı nereden alınır? İşyeri tadilat ruhsatı için gerekli evraklar nelerdir?

İşyeri tadilat izni nasıl alınır?

Bir apartman içerisinde yer alan daire ve işyerlerinde yapılacak kimi tadilat işleri için ruhsat alınması gerekmezken, kimi tadilatlar için ise ruhsat izninin alınması şart oluyor. Peki, işyeri tadilat izni nasıl alınır?

Konut imarlı arsada işyeri ruhsatı alınır mı?

Üzerine yapı yapılmasına izin verilen arsa türüne imarlı arsa deniyor. Ancak arsalar, Ticaret alanı, Ticaret+Konut, Turizm+Ticaret, Turizm+Ticaret+Konut gibi kategorilere ayrılıyor. Peki, konut imarlı arsada işyeri ruhsatı alınır mı?

AVM'de işyeri açma ve çalışma ruhsatı nasıl alınır?

AVM'lerde uygulanacak esaslar, 29 Ocak 2015 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan 6585 sayılı Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun kapsamında yer alıyor. Peki, AVM'de işyeri açma ve çalışma ruhsatı nasıl alınır?

Günübirlik kiralanan evler işyeri ruhsatına tabi tutulacak!

İçişleri Bakanı Muammer Güler, günübirlik kiralanan evlerle ilgili "Şimdi biz bunlara bir şey getiriyoruz. Burası iş yeri çalıştırma ve ruhsatları yönetmeliğine göre ruhsata tabi tutulacak" dedi...

kahramankazan işyeri ruhsatı Haberi

kahramankazan işyeri ruhsatı

Kahramankazan Belediyesi, 2017 yılında da iş yeri açmak isteyen girişimcilerin ilk tercihleri arasında yer almayı sürdürüyor. Kahramankazan Belediyesi 2017'nin ilk ayında 35 yeni işletmeye ruhsat verdi. 52 bin nüfuslu bir ilçe olmasına karşın, belediyeden ruhsat alarak faaliyet gösteren işletme sayısı 4 binin üzerine çıktı. Kahramankazan'da ticari faaliyette bulunmak isteyen yeni işletmeler arasında market, pastane, lokanta, kuaför, büro, imalathane, atölye ve fabrika gibi yoğun istihdam alanı barındıran iş yerleri bulunuyor.


2004'TE BİN CİVARINDAYDI

Kahramankazan Belediyesi bu kapsamda 2017'nin ilk ayında başvuruda bulunan 35 yeni işletmeye ruhsat verdi. Belediye Başkanı Lokman Ertürk'ün belediye başkanı olduğu 2004 yılında ilçe genelinde belediyeden ruhsat alan bine yakın işletme bulunurken, bu sayı 2017'nin ilk ayı itibarıyla 4002'ye yükselmiş durumda. Böylece Ertürk'ün başkan olduğu süre içerisinde ilçedeki yeni...