23 / 12 / 2024

Ankara Kahramankazan'da 35 işyerine ruhsat verildi!

Ankara Kahramankazan'da 35 işyerine ruhsat verildi!

Ankara Kahramankazan'da girişimcilerin gözde ilçesi oldu. Kahramankazan Belediyesi'nden 2017'nin ilk ayında 35 yeni işletmeye ruhsat verildi.



Kahramankazan Belediyesi, 2017 yılında da iş yeri açmak isteyen girişimcilerin ilk tercihleri arasında yer almayı sürdürüyor. Kahramankazan Belediyesi 2017'nin ilk ayında 35 yeni işletmeye ruhsat verdi. 52 bin nüfuslu bir ilçe olmasına karşın, belediyeden ruhsat alarak faaliyet gösteren işletme sayısı 4 binin üzerine çıktı. Kahramankazan'da ticari faaliyette bulunmak isteyen yeni işletmeler arasında market, pastane, lokanta, kuaför, büro, imalathane, atölye ve fabrika gibi yoğun istihdam alanı barındıran iş yerleri bulunuyor.


2004'TE BİN CİVARINDAYDI

Kahramankazan Belediyesi bu kapsamda 2017'nin ilk ayında başvuruda bulunan 35 yeni işletmeye ruhsat verdi. Belediye Başkanı Lokman Ertürk'ün belediye başkanı olduğu 2004 yılında ilçe genelinde belediyeden ruhsat alan bine yakın işletme bulunurken, bu sayı 2017'nin ilk ayı itibarıyla 4002'ye yükselmiş durumda. Böylece Ertürk'ün başkan olduğu süre içerisinde ilçedeki yeni işletme sayısı dörde katlanmış oldu. Kahramankazan 52 bin nüfuslu bir ilçe olmasına karşın, 4 binin üzerinde ruhsatlı işletmenin olması ilçenin girişimcilerin gözdeleri arasında yer almasının da bir kanıtı. Ayrıca Kahramankazan Belediyesi zabıta ve ruhsat denetim ekipleri de ilçe genelindeki iş yerlerini sürekli olarak denetliyor. Denetimler sırasında uyulması gereken her koşul ayrıntılı olarak inceleniyor.


KÖYDEN METROPOL İLÇEYE

Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, konuya ilişkin olarak şunları kaydetti: "Belediye Başkanı olduğum 2004 yılından bu yana Kahramankazan'da çok büyük değişimlere imza attık. Alt yapısıyla, üst yapısıyla, sosyal donatı alanlarıyla, her alandaki çalışmalarıyla, gerçekten şeffaf, saydam, belediyenin halkı yönettiği değil, halkın belediyeyi yönettiği katılımcı bir yönetim anlayışıyla beraber halkımıza her türlü imkânı sunabilmek için yola çıkmıştık. 13 yıllık süreç içerisinde Kazan, 81 vilayetten insanların göç ettiği, böyle hızlı göç almasına rağmen adli olayların en az olduğu sosyal barışın maksimum seviyede temin ve tesis edildiği bir ilçe haline geldi. 13 yıl önce 'köy' diye tabir edilen, suyun sıkıntılı olduğu, arıtma tesislerin olmadığı, çöpün vahşi depolama alanlarında yakıldığı, üç toplu taşıma aracıyla Kızılay'a zor gidilen, bulvarı, caddesi toz toprak içerisinde olan, parkı, bahçesi, eğitim ve kültür tesisleri olmayan bir Kahramankazan'dan şu an da çok farklı bir noktaya geldik. Şuan köylerine dahi otobüs seferleri düzenlenen ve sosyal donatı olarak neredeyse bir eksiği kalmayan ilçe konumuna geldik. Çoğu büyükşehir belediyelerinin yapmakta zorlandığı sosyal projeler konusunda çok iddialı çalışmalar gerçekleştirdik. 52 bin nüfusa sahibiz, ancak yaptığımız hizmetler alanında nüfusu milyona yaklaşan belediyeler ile yarışıyoruz diyebilirim. Tabi bu çalışmalarımız da ilçemize girişimcileri çekti ve çekmeye devam ediyor. Daha çok üreten, daha çok istihdam sağlanan bir Kahramankazan için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz."


Sabah


Geri Dön