04 / 05 / 2024

kahramanmaraş dondurma parkı projesi

kahramanmaraş dondurma parkı projesi

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Park ve Bahçeler Şube Müdürlüğü’nce yapılan 6 bin 500 metrekarelik park çalışmalarında Maraş Dondurması’nın oluşum süreci anlatılıyor

Dondurma deyip geçmeyin! Dünyada 48 ülkeye ulaşan Maraş dondurması bakın ne kadar döviz kazandırdı?

Dondurma deyince artık sadece Türkiye’de Kahramanmaraş akla gelmiyor. Çünkü lezzetiyle de ünlenen bu şehir artık tam 48 ülkeye yaptığı dondurma ihracatıyla döviz rekorları kırıyor ve dünya genelinde de biliniyor. Peki Maraş dondurması geçen sene ihracattan ne kadar gelir elde etti?

Kahramanmaraş Sabancı Kültür Merkezi yıkılıyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Atatürk Parkı içerisinde yer alan eski yapının yıkımına başladı.

Kahramanmaraş Dondurma Müzesi tamamlandı!

Yatırımlarına son sürat devam eden Bursa Büyükşehir Belediyesi, Dondurma Müzesi'nin inşaatını tamamladı.

Kahramanmaraş Dondurma Müzesi'nin inşaatı tamamlanıyor!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, inşaatı süren Dondurma Müzesi’nde incelemelerde bulundu.

Kahramanmaraş'a yeni halı saha!

Kentteki yatırımlarına hız kesmeden devam eden Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Dulkadiroğlu İlçesi Prof. Dr. Aziz Sancar Parkı’nda sentetik halı sahayı hizmete sundu.

Kahramanmaraş Ulu Cami'de çevre düzenleme çalışmaları başladı!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Etüd ve Projeler Dairesi Başkanlığı Park ve Bahçeler Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen çevre düzenleme çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Kahramanmaraş Malik Ejder'e iki halı saha!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Etüd ve Projeler Dairesi Başkanlığı Park ve Bahçeler Şube Müdürlüğü’nce Onikişubat İlçesi Malik Ejder Mahallesinde iki adet halı saha yapımları tamamlanarak halkın hizmetine sunuldu.

Kahramanmaraş Altın Şehir projesinin inşaatı başladı!

Kahramanmaraş’ta Altın Şehir projesinin inşaatına başlandı. 38 bin metrekare arsa üzerine kurulacak Altın Şehir, kaplı oto parkı hariç toplamda 5 kat ve yaklaşık 107 bin metrekare kapalı alanda, 400 iş yeri ile hizmet verecek.

Kahramanmaraş'a yeni mesire alanları!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç 12 büyük park ve 9 büyük mesire alanı ile yaza hazır olduklarını söyledi. Erkoç; "Park ve mesire alanı çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam ediyor." dedi.

Kahramanmaraş Büyükşehir'den Pazarcık'a halı saha!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Park ve Bahçeler Şube Müdürlüğü’nce Doğukent , Genç Osman ve Kanuni Mahallelerine yapılan halı saha hizmeti kervanına Pazarcık Ufacıklı Mahallesi de katıldı.

Kahramanmaraş Dondurma Parkı'nda sona gelindi!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Park ve Bahçeler Şube Müdürlüğü’nce gerçekleştirilen 6 bin 500 metrekarelik park çalışmasında sona gelindi.

Kahramanmaraş Rabia Parkı sosyal yaşam merkezine dönüştürülüyor!

Mısır'da darbeye direnişin sembolü "Rabia" işaretinden esinlenilerek Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde 100 dönümlük alana yaptırılan Rabia Parkı, farklı ülkelerdeki parklarda incelenerek ilçenin sosyal yaşam merkezi haline dönüştürülüyor.

Kahramanmaraş Millet Parkı'nda çalışmalar hızlandırılacak!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, yapım çalışmaları devam eden Millet Parkı’nda incelemelerde bulundu, Başkan Fatih Mehmet Erkoç, çalışmaların hızlandırılmasını istedi.

kahramanmaraş dondurma parkı projesi Haberi

kahramanmaraş dondurma parkı projesi


Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Park ve Bahçeler Şube Müdürlüğü’nce yapılan 6 bin 500 metrekarelik park çalışmalarında Maraş Dondurması’nın oluşum süreci anlatılıyor. Konu ile ilgili olarak Park ve Bahçeler Şube Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada: “Kahramanmaraş’ın dünyaca bilinen sembolü dondurmanın oluşum sürecini anlatan bir çalışma yapılmaktadır. Bu kapsamda; Kahramanmaraş’ın dağlarında otlanan keçilerin sütü ve doğal salep ile birleşiminden oluşan dondurmanın külaha kadarki aşamasını peyzaj elemanları ile sembolleştirilmiştir. Ağcalı - Kayseri yolu kesişimi üçgen parça da toprak tesviye ve ağaç dikimi tamamlanmış olup peyzaj düzenleme ve projelendirme çalışmalarımız devam etmektedir” denilerek bilgi verildi.



Kahramanmaraş Büyükşehir...