30 / 04 / 2024

Kahramanmaraş Altın Şehir projesinin inşaatı başladı!

Kahramanmaraş Altın Şehir projesinin inşaatı başladı!

Kahramanmaraş’ta Altın Şehir projesinin inşaatına başlandı. 38 bin metrekare arsa üzerine kurulacak Altın Şehir, kaplı oto parkı hariç toplamda 5 kat ve yaklaşık 107 bin metrekare kapalı alanda, 400 iş yeri ile hizmet verecek.



Kahramanmaraş’ta bir hayal ile başlayan ve projenin çizilmesiyle ülke genelinde kuyumculuk sektörünün hayranlıkla takip ettiği Altın Şehir projesinin inşaatına nihayet başlandı. Dün yapılan bir programla ilk kazması vurulan Kuyumcu Kent için kurbanlar kesildi.


ALTIN ŞEHİRİN UÇAN KUŞA FAYDASI OLACAK


Sektörde, 700’ün üzerinde atölye ve 5 bine yakın çalışanın bulunduğu kentte, dağınık biçimde bulunan atölyeler altın şehir projesi kapsamında Altın, Gümüş ve Kıymetli Maden İmalatçıları İhtisas Küçük Sanayi Sitesi’nde toplanacak. Ortadoğu ve batı ülkelerindeki alım heyetlerinin ilk durağı olacak devasa proje için Kahramanmaraş Esnaf ve Sanatkârları Odalar Birliği Başkanı Ahmet Kuybu, “Yapılanın kötüsü olmaz diye güzel bir ifade var. Bu kuyumcu kentimizin o kadar güzel bir getirisi olacak ki hani derler ya uçan kuşa faydası olur, sözünü ele alırsak her kesime faydası olacak” dedi.


“ALTININ ÜRETİM MERKEZİ OLMAK İSTİYORUZ”


38 bin metrekare arsa üzerine kurulacak Altın Şehir, kaplı oto parkı hariç toplamda 5 kat ve yaklaşık 107 bin metrekare kapalı alanda, 400 iş yeri ile hizmet verecek. 100, 200 ve 400 metrekare olarak planlanan işyerlerinde büyük, orta ve küçük işletmelerin hepsinin Altın Şehir’de hizmet vereceğini kaydeden Kahramanmaraş Kuyumcular Odası Başkanı Hacı Mustafa Öz, şöyle konuştu: “Çok katlı Sanayi Sitesi kapsamında Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan büyük bir destek aldık, projemiz onaylandı, ihalesi yapıldı, bu proje bizim için çok önemli. Kahramanmaraş, Altın Gümüş İmalatçıları Küçük Sanayi Sitesi ihtiyaç meselesi. Özellikle Türkiye’de var olmak, ikincisi Ortadoğu’nun altın üretim merkezi olmak istiyoruz.”



Törende konuşan Kahramanmaraş Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ahmet Kuybu, kuyumcuların özlemle beklediği projenin temelin atılmak üzere olduğunu belirterek; Altın Şehir projesiyle bölgenin zenginleşeceğine işaret etti.



Törende konuşan Kahramanmaraş Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ahmet Kuybu, kuyumcuların özlemle beklediği projede temelin atılmak üzere olduğunu söyledi. Altın Şehir projesiyle bölgenin zenginleşeceğine işaret eden Kuybu; “Tüm kuyumcuların özlemle beklediği kuyumcu kentin artık temelini atmak üzere burada toplanmaktayız. Kahramanmaraş’ımızın, teşkilatımızın, esnaflarımızın gurur duyacağı bir proje. Bu inşaatı değerli abimiz Mehmet Say’ın alması da ayrıca bizi memnun etti. Ayrıca biz şunu diyoruz; Kahramanmaraş’ımızın parası burada kalsın dedik, o da nasip oldu. İnşallah en kısa zamanda bitirip Kahramanmaraş’ımızın kuyumcu esnafını hizmete sunacağız.” diye konuştu. Başkan Kuybu konuşmasını şöyle sürdürdü: “Kahramanmaraş’ımızın, teşkilatımızın, esnaflarımızın gurur duyacağı bir proje. Bu inşaatı değerli abimiz Mehmet Say’ın alması da ayrıca bizi memnun etti. Ayrıca biz şunu diyoruz; Kahramanmaraş’ımızın parası burada kalsın dedik, o da nasip oldu. İnşallah en kısa zamanda bitirip Kahramanmaraş’ımızın kuyumcu esnafını hizmete sunacağız.”



İlimizin en büyük sorununun trafik olduğunu kaydeden Kuybu, trafik sorununun bu proje ile kısmen çözüleceğini dile getirerek şöyle konuştu: “Ortalama 400’ün üzerinde esnafımız vardı. Çalışan gelen giden müşteri sirkülasyonu ile binlerce kişiye hitap ediyordu. Bu yoğunluk, tamamen Kıbrıs Meydanından kalkacak, ihtiyacı olan buraya yansıyacak. Hem bu mahallemiz ve Dulkadiroğlu ilçemiz hareketlenecek, zenginleşecek. Zaten bu çevredeki vatandaşlarımız, proje için arsayı tahsil etmemizle bunu hissetti. Artı Türkiye’de aynası olacak Kahramanmaraş’ın! Bu site sayesinde bırakın Türkiye’yi dış ülkelerden de insanlar gelecek. Kahramanmaraş’ımızın tanıtımı, gelişimi açısından inşallah faydalı bir yatırım olacak.”


PROJE HAYALDEN ÇIKTI GERÇEK OLDU


2007 yılından beri hayali kurulan projenin bugün hayata geçtiğini vurgulayan Kahramanmaraş Kuyumcular Odası Başkanı Hacı Mustafa Öz, “Kahramanmaraş’ın sektörde Orta Doğunun cazibe merkezi olacağını vurgulayan Öz şöyle konuştu: “Bugün Kuyumculuk sektörü ile ilgili bir milat oldu. Türkiye’de kuyumculukta var olacaksak bizim bu projeye ihtiyacımız vardı. 2007’de hayal ettiğimiz bir projeyi bugün hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Projeye başlarken bize gülenler oldu, hayal kurduğumuzu söyleyenler oldu ama biz yılmadık, mücadele ettik. Özellikle arsayı aldıktan sonra sıkıntılı dönemler geçirmemize rağmen yılmadık” şeklinde konuştu.



İş yerleriyle bilgi de veren Öz, “Burada büyüklü küçüklü üç tip dükkan var. 100 metrekare 200 ve 400 metrekare yaklaşık 400 tane iş yeri olacak. Bu iş yerleri çalışmaya başladığında burada 7 bin kişi istihdam edilecek. Umuyorum Kahramanmaraş’taki işsizliğe katkı sağlar. Projede emeği geçen esnaflarımıza da teşekkür ediyoruz” ifadelerine yer verdi.



Yurt içi ve yurt dışından gelecek olan alım heyetlerinin site içerisinde otel konforunda misafir edileceğini ifade eden Başkan Öz, şunları kaydetti: “Bittiğinde Kahramanmaraş bambaşka bir şehir olacak. Ortadoğu’da özellikle Kuzey Irak, Abu Dabi, Suudi Arabistan’dan buraya alım heyetleri geldiğinde 5 yıldızlı otel konforunda misafir edilecekler. Burada misafir odalarımız olacak, tamamen sosyal aktivitelerimiz olacak. Biz bütün alım heyetlerini burada ücretsiz bir şekilde konuk edeceğiz ve esnafımızla tanıştıracağız.”



Say İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Say’da, “Memleketimize hayırlı olur inşallah, yani kuyumcularımıza hayırlı bir kazanç getirir, elimizden geldiği kadar zamanından önce bitirmeyi planlıyoruz. İnşallah Başkanımız yardımcı olursa zamanından 6 ay önce bitirmeyi planlıyoruz.” dedi.



İhalesi tamamlanan projede, inşat çalışması Doğukent Mahallesinde düzenlenen törenle kurbanlar kesilerek başladı. Törene, Kahramanmaraş Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ahmet Kuybu, Kuyumcular Odası Başkanı Hacı Mustafa Öz ve inşaat ihalesini alan Say İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Say ile esnaflar katıldı




Kahramanmaraş'ta Bugün


Geri Dön