30 / 04 / 2024

Cengiz Holding Bodrum projesinin inşaatı başladı! 100 villa ve otel geliyor!

Cengiz Holding Bodrum projesinin inşaatı başladı! 100 villa ve otel geliyor!

Cengiz Holding'in Bodrum'da hayata geçireceği yeni projesinin inşaatı başladı. 678 bin metrekarelik arazi üzerinde hayata geçirilecek olan projede 100 villa ve Bulgari'nin işleteceği bir otel yer alacak.



Kamudan aldığı demiryolu, havalimanı, tünel, karayolu, liman, metro, HES, baraj, maden, nükleer santral ve inşaat ihaleleriyle dikkat çeken Mehmet Cengiz'in şirketi Cengiz İnşaat, Bodrum Cennet Koyu'nda hayata geçireceği projenin inşaat çalışmalarına başladı. 

Sözcü'den Fırat Fıstık'ın haberine göre toplamda 678 bin metrekarelik arazide inşa edilecek olan projede yaklaşık olarak 100 villa ve Bulgari'nin işleteceği bir otel yer alacak.

Cengiz Holding Bodrum projesinin inşaatı başladı! 100 villa ve otel geliyor!

DANIŞTAY İKİ KEZ İPTAL ETTİ, ANCAK...

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre Cengiz Holding söz konusu araziyi Özelleştirme İdaresi'nden 2012'de satın almıştı. O tarihte 277 milyon TL'ye el değiştiren arazinin özelleştirme ihalesi Danıştay tarafından iki defa iptal edilmesine rağmen, söz konusu bu kararlar uygulamadı. Danıştay’ın ilk iptal kararını uygulamayan kamu görevlileri ile ilgili olarak suç duyurusunda bulunuldu. Fakat kamu görevlileri hakkında soruşturma izni verilmedi.

Cengiz Holding Bodrum projesinin inşaatı başladı! 100 villa ve otel geliyor!

MUSTAFA ERDEM'DEN TEPKİ

CHP Antalya Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Mustafa Erdem, Türkiye Büyük Millet Meclisinin 35. Birleşiminde, Özelleştirme İdaresi'nin arazi satışları ve Cengiz İnşaat'ın Cennet Koyu'nda hayata geçireceği projesi ile ilgili olarak çok önemli açıklamalar yapmıştı.  

CHP Antalya Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Mustafa Erdem açıklamasında söz konusu arazilerin, sahillerin ve koyların satıldığına değinerek, "Yalnızca geçtiğimiz Ağustos'ta ülkemizin en önemli turizm alanlarındaki 30 bin 664 kilometrelik arazi Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından satışa çıkarıldı" ifadelerini kullanmıştı.

CHP Antalya Milletvekili Mustafa Erdem açıklamasında satışa çıkarılan söz konusu bu arazilerin büyük bir bölümünün Antalya, Muğla, Nevşehir, Mersin gibi turizm bölgelerinde bulunduğunu kaydetti. Söz konusu bu uygulamanın değişmediğini, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Ege ve Akdeniz’de denize sıfır noktalardaki yer alan hazine arazilerini otel, günübirlik tesis yapmak amacıyla şirketlere satmayı sürdürdüğünü iddia eden CHP Antalya Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Mustafa Erdem, Cengiz Holding'in Cengiz Koyu'ndaki projesini de örnek gösterdi.

Tapu sahipleri dikkat! Emlak vergisi 1. taksit ödemeleri ne zaman sona eriyor?

Konut, evlilik, doğal afet durumlarında birikmişin yüzde 50'si alınabilecek: BES'te yeni dönem 1 Temmuz'da başlıyor!

Kiracı ölürse ne olur, kiracılık hakkı kime geçer?


Geri Dön