29 / 04 / 2024

Dondurma deyip geçmeyin! Dünyada 48 ülkeye ulaşan Maraş dondurması bakın ne kadar döviz kazandırdı?

Dondurma deyip geçmeyin! Dünyada 48 ülkeye ulaşan Maraş dondurması bakın ne kadar döviz kazandırdı?

Dondurma deyince artık sadece Türkiye’de Kahramanmaraş akla gelmiyor. Çünkü lezzetiyle de ünlenen bu şehir artık tam 48 ülkeye yaptığı dondurma ihracatıyla döviz rekorları kırıyor ve dünya genelinde de biliniyor. Peki Maraş dondurması geçen sene ihracattan ne kadar gelir elde etti?



Kahramanmaraş denildiğinde ilk akla gelen lezzetleden dondurma, şehir için artık bir ihraç kalemi oldu.

Adı, dondurmada adeta jenerik marka haline gelen Maraş dondurması, Amerika Birleşik Devletleri ve Almanya Kanada, Fransa ve Suudi Arabistan başta olmak üzere dünya genelinde 48 ülkeye ihraç ediliyor.

Dondurma deyip geçmeyin! Dünyada 48 ülkeye ulaşan Maraş dondurması bakın ne kadar döviz kazandırdı?

Konuyla ilgili bilgiler veren Kahramanmaraş Lokantacılar, Kebapçılar ve Tatlıcılar Odası Başkanı Erdal Kanbur, dondurma denilince akla ilk gelen kent olduklarını, ilin bu ürünle özdeşleştiğini vurguladı.

Kanbur, şeker ve keçi sütüyle yapılan, salebin kıvam veren etkisiyle sakız gibi uzayan, aroması, rengi ve lezzetiyle dikkati çeken Maraş dondurmasının, hem yurt içi hem de yurt dışında büyük ilgi gördüğünü söyledi.

Kanbur, çok ünlü dondurma markalarına ev sahipliği yapan Kahramanmaraş’ın dondurma ihracatıyla da ülke ekonomisine katkı sunduğunu dile getirdi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön