14 / 05 / 2024

Dondurma deyip geçmeyin! Dünyada 48 ülkeye ulaşan Maraş dondurması bakın ne kadar döviz kazandırdı?

Dondurma deyip geçmeyin! Dünyada 48 ülkeye ulaşan Maraş dondurması bakın ne kadar döviz kazandırdı?

Dondurma deyince artık sadece Türkiye’de Kahramanmaraş akla gelmiyor. Çünkü lezzetiyle de ünlenen bu şehir artık tam 48 ülkeye yaptığı dondurma ihracatıyla döviz rekorları kırıyor ve dünya genelinde de biliniyor. Peki Maraş dondurması geçen sene ihracattan ne kadar gelir elde etti?



Geçtiğimiz sene Kahramanmaraş ili genelinde yaklaşık olarak 100 bin ton dondurma imal ettikleri bilgisini veren Kanbur, dış satımda da büyük hacme ulaşarak 2,5 milyon dolarlık dondurma ihracatı gerçekleştirdiklerini söyledi.

İtalya ve ABD'de de dondurma sektörü olduğunu, Kahramanmaraş dondurmasının içerisine konulan saleple diğerlerinden ayrıştığını ifade eden Kanbur, "Diğer ülkelerde salep kullanılmadığı için Maraş dondurması tercih ediliyor" dedi.

Dondurma deyip geçmeyin! Dünyada 48 ülkeye ulaşan Maraş dondurması bakın ne kadar döviz kazandırdı?

ÜRETİM VE İHRACATTA İKİ KAT ARTIŞ HEDEFİ

"Her dondurma, dondurma değildir" diyen ve bu anlayışla hareket ettiklerini belirten Kanbur, “Biz, Türkiye'miz, Kahramanmaraş'ımızın ürününü pazarlıyoruz ve bu tamamen Türkiye'mize bir katma değer. O nedenle bunu çok önemsiyor ve pazarı daha da genişletmek için Türkiye'mize daha fazla gelir getirmek için çabalıyoruz” ifadelerini kullandı.

Kanbur, kendilerini bu mesleğe adeta adadıklarını vurgulayarak, “Her şeyimizi katmak zorundayız. İşte bu yüzden de olmazsa olmazımız salebi de üretmeye başladık ve hiç durmayacak, insanların önünü açacağız. Sektörümüzü daha da geliştirip daha fazla ülkeye ayaklarımızı basacağız” diye konuştu.

Kanbur ayrıca, bu sene dünya üzerinde daha fazla ülkeye ulaşmak için çalışmalar yapacaklarını ve Kahramanmaraş olarak üretim ve ihracatı önümüzdeki sene iki katına çıkarmayı hedeflediklerini bildirdi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön