03 / 05 / 2024

Kahramanmaraş restorasyon

Kahramanmaraş restorasyon

Kahramanmaraş’ta Gebeloğlu ailesi tarafından Seyyid Mazlum Vakfiyesi’ne cami yapılmak şartıyla bağışlanan ve uzun yıllar medrese olarak hizmet veren 1500 yıllık tarihi bina restore edilecek.

Depremde büyük hasar alan 1.600 yıllık o yapı için kollar sıvandı! Restorasyon çalışmaları resmen başladı!

Kahramanmaraş merkezli depremlerde, Diyarbakır'daki 1600 yıllık Saint George Kilisesi, büyük hasar görmesinin ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü Diyarbakır Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü restorasyon çalışmaları başlattı.

Kahramanmaraş Saraçhane Çarşısı'nda son durum!

Kentteki çalışmalarına son sürat devam eden Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Saraçhane Çarşısı’nda da zemin düzenleme ve restorasyon çalışmalarını sürdürüyor.

Kahramanmaraş Demirciler Çarşısı tamamlanıyor!

Restorasyon çalışmalarına son sürat devam eden Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Tarihi Demirciler Çarşısı'nın restorasyonunu tamamlıyor.

Kahramanmaraş Edebiyat Müzesi'nin restorasyonu tamamlanıyor!

Restorasyon çalışmalarına son sürat devam eden Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi kentteki Yedi Güzel Adam Edebiyat Müzesi'ni restore ediyor.

Kahramanmaraş Saraçhane Çarşısı’nda çalışmalar başladı!

Restorasyon çalışmalarına hız kesmeden devam eden Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Saraçhane Çarşısı’nda düzenleme çalışmalarına start verdi.

Kahramanmaraş Saraçhane Çarşısı’nda restorasyon devam ediyor!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Saraçhane Çarşısı’nda restorasyon çalışmalarına devam ediyor.

Kahramanmaraş Demirciler Çarşısı yenileniyor!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, restorasyon çalışmalarının son sürat devam ettiği Tarihi Demirciler Çarşısı’nda incelemelerde bulundu.

Kahramanmaraş Demirciler Çarşısı'nda son durum!

Kahramanmaraş'ın el sanatları merkezi haline gelmesi beklenen tarihi Demirciler Çarşısı'nda restorasyon çalışmaları devam ediyor.

Kahramanmaraş Demirciler Çarşısı tarihi kimliğine kavuşuyor!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, restorasyon çalışmaları başlayan Demirciler Çarşısı’nda incelemelerde bulundu.

Kahramanmaraş Demirciler Çarşısı'nda çalışmalar başladı!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı Tarihi Mekânlar ve Kent Estetiği Şube Müdürlüğü tarafından başlatılan restorasyon çalışmaları son hızıyla devam ediyor.

Kahramanmaraş'ta tarihi Kapalı Çarşı restore edildi!

500 yıllık tarihi Kapalı Çarşı'da Kahramanmaraş Belediyesi tarafından yürütülen restorasyon çalışmaları tamamlandı. Belediye Başkanı Poyraz, çarşıları tarihi kimliğine uygun olarak restore ettirdiklerini ve bundan da mutluluk duyduklarını ifade etti...

Kahramanmaraş'ta kamyon çöktü, tarihi bina gün yüzüne çıktı!

Kahramanmaraş'ta restorasyon çalışmaları devam eden Tarihi Kapalı Çarşıda harfiyat yüklü kamyonun çöktüğü alandan henüz ne olduğu tespit edilemeyen 3 bölümden oluşan tarihi bir bina ortaya çıktı....

Kahramanmaraş'ta 700 bin TL'ye araç alanı kiraya verilecek!

Kahramanmaraş Belediye Başkanlığı, ücretli araç park alanının işletimini 3 yıl süre ile 700 bin TL'ye kiraya verecek. İhale, 17 Temmuz Salı günü saat 15:00'de yapılacak

Kahramanmaraş restorasyon Haberi

Kahramanmaraş restorasyon

Kahramanmaraş’ta Gebeloğlu ailesi tarafından Seyyid Mazlum Vakfiyesi’ne cami yapılmak şartıyla bağışlanan ve uzun yıllar medrese olarak hizmet veren 1500 yıllık tarihi bina yıkılmaktan son anda kurtarıldı. Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, tarihi binanın restore edileceğini açıkladı. Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak’ın Kahramanmaraş ziyaretini fırsat bilen Gebeloğlu ailesi, tarihi medresenin eski statüsüne kavuşmasını talep etti. Kendisine iletilen talep üzerine gerekli talimatı veren Başbakan Yardımcısı Kaynak, tarihi medresenin restore edileceğini söyledi. Başbakan Yardımcısı Kaynak, “Dini yapılar ile ilgili Vakıflar Genel Müdürlüğümüz çalışırken, sivil yapılar ile ilgili belediyelerimizin çalışmaları hızlıca sürecek. Onikişubat Belediyemizin bulunduğu yer bu açıdan biraz şanssız, çünkü tarihi yapı pek az, ama orada da yapılacak yerler var. Özellikle eski karakolun arka tarafında tarihi yapılar olduğunu biliyorum. Gebeloğlu ailesine ait tarihi binayı...