09 / 05 / 2024

kahramanmaraş suriyeli çocuklar

kahramanmaraş suriyeli çocuklar

Yeni Zelenda' nın Ankara Büyükelçiliği Müsteşarı Tuı Dewes, çadır kentte prefabrik okulun hizmete açılış töreninde yaptığı konuşmada, eğitim tesisinin açılışında bulanmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi...

Özgür Özel tepki verdi, Tunç Soyer'den açıklama geldi: Bornova Anadolu Lisesi'ndeki inşaat mühürlenecek!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir'deki Bornova Anadolu Lisesi’nin korusunun yıkılarak Suriyeli çocuklar için anaokulu yapılacağı yönündeki haberlere tepki verdi. Söz konusu Konu ile ilgili bir açıklama da İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'den geldi.

Sadakataşı Derneği, Suriyeli çocukları sıcak yuvaya kavuşturuyor!

Sadakataşı Derneği, Suriye'deki savaşta anne ve babasını kaybeden 12 yaşındaki Zeynep ve ailesi için briket ev inşa etti.  

İHH'den Suriyeli yetimler için özel köy!

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde Suriyeli çocukların kalabileceği "Çocuk Yaşam Merkezi" inşa etti.

Mehmet Topal'dan Suriyeli çocuklar için spor kompleksi!

Fenerbahçe takımında top koşturan milli futbolcu Mehmet Topal, Hatay’da kurduğu kampta yaşayan mülteci çocuklar için Mehmet Topal Spor Kompleksi'ni hizmete açtı.

Kahramanmaraş'ta Suriyeliler nedeniyle artan emlak fiyatları mecliste!

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Fahrettin Oğuz Tor başta olmak üzere, 20 milletvekili, Kahramanmaraş ilindeki Suriyeli mültecilerin sebep olduğu sorunların tespit edilerek alınacak önlemlerin belirlenmesi amacıyla Meclis araştırması açılması talep etti.

Hatay'da Suriyeli çocuklar için yapılan yaşam merkezi Eylül'de açılacak!

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile İnsani Yardım Vakfı ve Katar Raf kuruluşlarının iş birliğiyle Suriyeli kimsesiz çocuklar için yaptırılan yaşam merkezi eylül ayında hizmete girecek.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Yaz Spor Okulları’nın 13.’sü açıldı!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından çocukları kötü alışkanlıklardan korumak adına gerçekleştirdiği Yaz Spor Okulları’nın bu yıl 13.’sü açıldı.

Hatay'da Suriyeliler için 2 katlı okul inşa edilecek!

Hatay Valisi Ercan Topaca, Almanya'nın Aalen Belediye Başkanı ve SDP Meclis Grup Başkanı Cleaus Schmiedel ile Suriyeli çocuklar için 24 derslikli ve 2 katlı prefabrik okulun protokolünü imzaladı.

Kahramanmaraş çadır kentte suriyeli çocuklara anaokulu yapıldı!

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak aileleriyle Türkiye'ye sığınan Suriyeli çocukların eğitimi için Kahramanmaraş'taki çadır kentte anaokulu oluşturuldu.

Suriyeli ailelerin çocukları prefabrik okullarda eğitimlerini sürdürüyor!

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeli ailelerin çocukları, Suruç'taki çadır kentte oluşturulan prefabrik okullarda eğitimlerini sürdürüyor.

Kahramanmaraşlılar kira fiyatlarının artışından şikayetçi!

Kahramanmaraş'ta çadır kentte yerleştirilen 17 bin, şehir içinde ise 35 bin civarında Suriyeli bulunuyor. Suriye'de yaşayan insanlarla Kahramanmaraş'ta yaşayan insanlar ya da Gaziantep'te yaşayan insanlar arasında öz olarak hiçbir fark yok.

Kahramanmaraş'ta kirası artan asgari ücretli mağdur!

Ali Eskalen, Dünya gazetesindeki köşesinde Kahramanmaraş'ta Suriyeli göçmenlerin kent ekonomisine olan etkilerine değinirken, artan kira fiyatlarına da dikkat çekti. İşte Ali Eskalen'in Kahramanmaraş'la ilgili tespitleri...

Adana'da Suriyeli çocuklar için okul inşa ediliyor!

Adana'da Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ile Milletler Çocuklara Yardım Fonu tarafından Suriyeli çocuklar için yaptırılan okulun yakın zamanda eğitime başlayacağı bildirildi.

kahramanmaraş suriyeli çocuklar Haberi

kahramanmaraş suriyeli çocuklar


Kahramanmaraş'taki çadır kentte barınan Suriyeli öğrenciler için Yeni Zelanda tarafından yaptırılan 12 derslikli prefabrik okul hizmete açıldı.


Yeni Zelenda'nın Ankara Büyükelçiliği Müsteşarı Tuı Dewes, çadır kentte prefabrik okulun hizmete açılış töreninde yaptığı konuşmada, eğitim tesisinin açılışında bulanmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.


Yeni Zelanda'nın Suriye'de devam eden trajediyi her geçen gün artan bir endişeyle izlediğini belirten Dewes, "Vatandaşlarımız Suriye'de meydana gelen olayları yakından takip etmekte ve Suriye vatandaşlarının eşi benzeri görülmemiş bir insani kriz ile karşılaşmış olmalarının büyük üzüntüsü ve endişesini yaşamakta. Rejim güçlerinin, sivillere karşı güç kullanmalarına son vermelerini istiyoruz" dedi.


Olaylardan ötürü Suriye vatandaşlarının evlerini terkederek komşu ülkelere sığınmak zorunda kaldığını kaydeden Dewes, Türk hükümetinin yüzbinlerce Suriyeli'ye kucak açmasını takdirle karşıladıklarını ifade ederek, bu desteğin farkında olduklarını belirtti.


Suriye vatandaşlarının içinde bulundukları...