04 / 05 / 2024

Kahramanmaraşta kentsel yenileme

Kahramanmaraşta kentsel yenileme

Çevre Bakanlığı müsteşarı Öztürk, "Burada bundan sonra alınması gereken önlemler dahil olmak üzere tüm konuları, tüm yönleriyle müzakere edelim, değerlendirelim ve ona göre çantamızı doldurup Ankara'ya gidelim' dedi.

Kahramanmaraş Kültürpark'ta kentsel dönüşüm başladı!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör 2022 yılında Kahramanmaraş'ta yapmayı planladıkları kentsel dönüşüm projeleri hakkında bilgi verdi.

Kahramanmaraş'ta kentsel dönüşüm konutları yükseliyor!

Kahramanmaraş'ta kentsel dönüşüm çalışmaları hız kesmiyor. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı, Hayrettin Güngör, Kurtlar ve Saçaklızade'de devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında yetkililerden bilgi aldı. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Kahramanmaraş'ta dönüşüm çalışmalarına başladı!

Çalışmalarına devam eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İl Afet Risk Azaltma Planı'nın (İRAP) uygulanacağı Kahramanmaraş'ta şehri güvenli hale getirmek amacıyla kentsel dönüşüm çalışmalarına başladı.

Kahramanmaraş'ta kentsel dönüşüm başladı!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl proje kapsamına alınan kentsel dönüşüm çalışmalarında ilk kazma Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak’ın katıldığı törenle vuruldu ve kentsel dönüşüm başlamış oldu.

Kahramanmaraş'ta kentsel dönüşüm inşaata can suyu oldu!

Türkiye’de 7 milyon Kahramanmaraş’ta 100 bin dönüm üzerinde alana yapılacak kentsel dönüşüm tüm hızıyla sürüyor. Etap etap alınan bölgelerdeki konutlar sahiplerine teslim edilirken, yeni yapılan binaların dönüşümü de devam ediyor.

TOKİ Malatya Beydağı Mahallesi Kentsel Yenileme Projesi başvuru!

TOKİ Malatya Beydağı Mahallesi Kentsel Yenileme Projesi başvuru işlemleri 30 Haziran 2016 tarihine kadar devam edecek. Ödemelere göre 144 aya kadar vade sağlanan projede 377 adet konut satışta.

Mustafa Bozbey: Kentsel yenileme insan odaklı yapılmalı!

Başkan Burada projesi kapsamında makamını Ataevler Mahallesi’ne taşıyan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Ataevler’de insan odaklı ve bütünsel kentsel yenileme yapılmalı” dedi. Bozbey, Ataevler’e yeni bir pazar alanı yapacaklarını da belirtti.

Kahramanmaraş'ta kentsel dönüşüm süreci nasıl işledi?

Şüphesiz 2012 yılından beri Kahramanmaraş’ta en çok konulan konulardan birisi kentsel dönüşüm. Peki, şehirler ve gayrimenkul sahipleri açısından bir fırsat olan kentsel dönüşümde ne tür yanlışlıklar yapılıyor.

Kahramanmaraş'ta imar planı değişikliği yapılmalı!

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Kahramanmaraş İl Temsilcisi Hanifi Toptaş, kentsel dönüşüm alanında yapılan yanlışlıklara Kahramanmaraş'ta da düşmemek için öncelikle kaliteli bir imar planı değişikliğinin yapılması gerektiğini söyledi.

Ülgür Gökhan, kentsel yenileme için hak sahipleriyle görüştü!

Sosyal Konutlar Mevkii Kentsel Yenileme Projesi kapsamında hak sahipleri ile birebir görüşmelerin devam ettiği İletişim Ofisi’ni ziyaret eden Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, hem çalışmalara ilişkin bilgi aldı hem de hak sahipleri ile görüştü.

Kahramanmaraş'ta afet mağdurları için konut kurası çekildi!

Kahramanmaraş'ta, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından afet riski taşıyan 3 mahalledeki aileler için yaptırılan konutların kuraları çekildi.

Kahramanmaraş'ta cami inşaatında göçük!

Kahramanmaraş'ta inşaatı süren cami kubbesine beton harç döküldüğü sırada meydana gelen çökmede 6 işçi yaralandı. Bölgeye sevk edilen kurtarma ekipleri tarafından 6 işçi kurtarıldı.

Manisa'da kentsel yenileme projesi!

Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin Hafsa Sultan Mahallesinde yapmayı planladığı kentsel yenileme projesi Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Aralık ayı Meclis Toplantısı'nda gündeme geldi.

Kahramanmaraşta kentsel yenileme Haberi

Kahramanmaraşta kentsel yenileme

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Mustafa Öztûrk, Kahramanmaraş 'ta kentsel dönüşüm çalışmalarını yerinde inceledi. 


İncelemeler öncesi, Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, Kahramanmaraş BüyükşeI hir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ve ilçe belediye başkanlarıyla bir araya gelen Müsteşar Öztürk, il genelinde kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi aldı. 


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Mustafa Öztürk, Müsteşar Yardımcısı Mücahit Demirtaş, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Alt Yapı Kentsel Planlama Hizmetleri Genel Müdürü Vedat Gürgen, Mekansal Planlama Genel Müdürü Yavuz Erdal Kayapınar, Çevre Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Recep Akdeniz, İller Bankası Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Gürbüz birlikte, Kahramanmaraş'ta kentsel dönüşüm çalışmalarının sürdüğü Gayberli, Hacı Bayram Veli ve Malik Ejder mahallelerinde incelemelerde bulundu. 


Kentsel dönüşüm çalışmaların sürdüğü mahallelerde yapılan incelemeler sırasında vatandaşlarla sohbet eden Öztürk,...