20 / 05 / 2024

kahta kalesi onarılıyor

kahta kalesi onarılıyor

Kahta çayının batı tarafındaki sarp kayalıklar üzerinde yapılmış olan eski Kahta kalesinde restorasyon çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Bahçelievler'de hasar alan bina onarılıyor!

Bahçelievler'de kentsel dönüşüm çalışmaları esnasında hasar alan bina belediye ekipleri tarafından onarılıyor. 

Şehit babasının evi jandarmanın destekleriyle onarılıyor!

Malatya'da, şehit babasının depremde hasar gören evi, İl Jandarma Komutanlığının destekleriyle onarılıyor.

Ceneviz Kalesi'nde restorasyon çalışmaları yeniden başlıyor!

Cenevizliler tarafından Karadeniz'den geçen ticari gemilerin güvenliğinin sağlanması ve denetlenmesi için inşa edilen Ceneviz Kalesi'nde, restorasyon çalışmaları yeniden başlıyor...

Depremde hasar gören Zagreb Katedrali onarılıyor!

Hırvatistan’ın başkenti Zagreb’de bulunan Zagreb Katedralindeki 22 Mart'ta yaşanan 5,3 büyüklüğündeki depremde hasarlanmıştı. Katedral onarılıyor...

Manisa'da depremde zarar gören kamu kurumları onarılıyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Manisa Büyükşehir Belediyesi, depremle sarsılan Akhisar ve Kırkağaç’ta, zarar gören kamu kurumlarını onarıyor.

Nevşehir Kalesi turizme açılıyor!

Nevşehir'de kentsel dönüşüm çalışmalarında ortaya çıkan tarihi yeraltı şehri turizme kazandırılıyor.

Şanlıurfa'daki 300 yapı yıkılıyor!

Tarihi Şanlıurfa Kalesi etrafındaki bölge turizme kazandırılıyor. Bölgedeki 300 gecekondunun yıkımına başlandı. 

Atom bombasının simgesi olan bina 75 yıldır onarılmıyor! 

Japonya’nın Hiroşima şehrindeki üç katlı tuğla bina 1945 yılından bu zamana harabe olarak duruyor. UNESCO Dünya Mirası listesindeki bina 75 yıldır onarılmıyor. 

Giresun'da kentsel dönüşüm başlıyor!

Giresun Kalesi’nin çevresinde yer alan Zeytinlik semtindeki restorasyon çalışmalarının ardından yine aynı bölgedeki çarpık gecekondu mahallesinde kentsel dönüşüm başlıyor. 

TBMM binası GYODER'in desteği ile onarılıyor!

TBMM Başkanlığı tarafından TBMM binasının onarım giderleri ile ilgili yapılan açıklamaya göre, onarım Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneğinin (GYODER) desteği, Mecliste grubu bulunan partilerin mutabakatıyla yapılıyor..

Sianji Residence 30 bin Euro kazanç sağlıyor!

Gümüşlük Kadıkalesi’nde inşa edilen Sianji Residence projesi  yılda minimum 30 bin Euro kazanç da sağlıyor.  Kos ve Kalimnos adaları manzarasıyla dikkat çeken proje yatırımcısını bekliyor. 

Aydos Kalesi turizme açılıyor!

İstanbul Aydos Ormanları içindeki Aydos Kalesi, turizme açılıyor. Sultanbeyli Belediyesi'nin hazırladığı koruma amaçlı nazım imar planı değişikliği, Bakanlık tarafından onaylandı.

Balıkesir'in yolları onarılıyor!

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri kar ve yağmur yağışları nedeniyle bozulan yollarda bakım ve onarım çalışmalarını sürdürüyor. Karesi ve Altıeylül ilçelerinde çalışmalarını tamamlayan ekipler Edremit’te çalışmalarını sürdürmeye başladı.

kahta kalesi onarılıyor Haberi

kahta kalesi onarılıyor

Eski Kahta kalesinin restorasyon çalışmalarına havaların el vermesi ile tekrar başladı. Restorasyon ile ilgili projenin kabul edilmesi ile eski Kahta Kalesinde çalışmalar devam ediyor. Yapılan restorasyon çalışmaları ile eski Kahta kalesi yıkılmaktan kurtarılıyor.


Eski Kahta kalesine gelen turistler, kalede yapılan restorasyon çalışmalarını başarılı gördüklerini söyledi.


Eski Kahta kalesinin tarihi yapısını mükemmel bulduklarını ifade eden turistler, Adıyaman tarihi yerlerini gezdiklerini bir çok tarihi yapının görülmesi gerektiğini belirtti.


Eski kahta kalesi Tarihi yapıların restorasyonlarının yapılmasın da emeği geçen herkese teşekkür eden Turistler, “Adıyaman tarihi bizi çok etkiledi. Zaten bir çok tarihi yerde restorasyon çalışması yapılmış ve yapılmaya devam ediyor gördüğümüz kadarıyla. Tarihi yapılar yok olmadan tedbirlerin alınmasını çok doğru olmuş. Eski Kahta Kelesi tarihi yapısıyla bizleri etkiledi. Bir tarafında suyun akmasına rağmen kale halen...