20 / 05 / 2024

kahta kalesi

kahta kalesi

Kahta çayının batı tarafındaki sarp kayalıklar üzerinde yapılmış olan eski Kahta kalesinde restorasyon çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Kahta Kalesi'ndeki restorasyon çalışmalarında sona gelindi!

Nemrut Dağı tur güzergahında bulunan Kahta Kalesi'ndeki restorasyon çalışmalarında sona gelindi...

Kahta Kalesi'nde restorasyon çalışmaları sürüyor!

Kahta çayının batı tarafındaki sarp kayalıklar üzerinde yapılmış olan eski Kahta kalesinde restorasyon çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Eski Kahta Kalesi'nin restorasyon çalışmalarında sona gelindi!

Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Kommagene medeniyetinin ihtişamlı eserlerinden Eski Kahta Kalesi'nde devam eden restorasyon çalışmalarında sona yaklaşıldığını belirtti. Demirtaş, Mayıs'ta turizme açılmasının hedeflendiğini bildirdi.

Kahta Kalesi UNESCO Listesi adaylığına hazırlanıyor!

Kocahisar köyünde bulunan, Romalılar ve Memluklular dönemlerinden sonra 1970'lerde restore edilen Yeni Kale'de yeniden restorasyon çalışması başlatıldı. "Kahta Kalesi" olarak da bilinen Yeni Kale, UNESCO Dünya Miras Listesi adaylığına hazırlanıyor.

Gevale Kalesi kazı çalışmalarında son durum!

Konya’ nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) işbirliğiyle yürütülen Gevale Kalesi’ ndeki kazı çalışmalarındaki son durum değerlendirildi...

Gevale Kalesi gün yüzüne çıkıyor!

Konya ’nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) işbirliğiyle yürütülen Gevale Kalesi ’ndeki kazı çalışmalarındaki son durum değerlendirildi.

Nevşehir Kalesi Dönüşüm Projesi'nde 754 konutun yapımı devam ediyor!

Nevşehir Belediyesi ile Toplu Konut İdaresi Başkanlığı(TOKİ) işbirliğinde gerçekleştirilen Nevşehir Kalesi ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'nde 754 konuttan oluşan yeni bir semt daha yükseliyor.

Mardin Kalesi Afrika'daki Masa Dağı gibi turizm merkezi olacak!

Mardin'de, Afrika'daki Masa Dağı gibi turizmin gözde mekanı olmaya aday görülen tarihi Mardin Kalesi'nde, restorasyon ve arkeolojik kazı yapılıyor. Kalede Müze Müdürlüğü'nce de arkeolojik kazı çalışması yürütülüyor..

Alanya Kalesi'ndeki tarihi sarnıçlar restore edildi!

ANTALYA' nın Alanya İlçesi'nde 13'üncü yüzyılda Selçuklu Sultanı Alaeddin Keykubat tarafından inşa ettirilen Alanya Kalesi'ndeki tarihi sarnıçlar, turizme kazandırılmak üzere belediye tarafından restore edildi...

Alanya Kalesi'ndeki tarihi sarnıçlar restore ediliyor!

Antalya'nın Alanya İlçesi'nde 13'üncü yüzyılda Selçuklu Sultanı Alaeddin Keykubat tarafından inşa ettirilen Alanya Kalesi'ndeki tarihi sarnıçlar, turizme kazandırılmak üzere restore ediliyor. Kale'de inşa edilen farklı boyutlarda yaklaşık 500 sarnıç bulun

Seddülbahir Kalesi'nin restorasyonu yarım kaldı!

ÇANAKKALE Savaşları’ nın ilk şehitlerinin verildiği Seddülbahir Kalesi bakımsızlık nedeniyle yıkılmaya yüz tutarken, tarihi toplar otların arasında kaldı. Kalenin içi ise alemcilerin mekanı oldu...

Kütahya Kalesi'nin restorasyonu için toplantı yapıldı!

Kütahya 'da 5. yüzyılda Bizanslılar tarafından yaptırılan, Selçuklular, Germiyanoğulları ve Osmanlılar tarafından da onarımı yapılarak kullanılan tarihi Kütahya Kalesi' nin, restorasyonu için toplantı düzenlenecek...

Kars Kalesi, SERKA tarafından ışıklandırılacak!

Kars 'ta 986 yılında yapıldıktan sonra 4 kez yıkılan ve yeniden onarılan tarihi Kars Kalesi, Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) tarafından desteklenecek projeyle ışıl ışıl olacak.

kahta kalesi Haberi

kahta kalesi

Eski Kahta kalesinin restorasyon çalışmalarına havaların el vermesi ile tekrar başladı. Restorasyon ile ilgili projenin kabul edilmesi ile eski Kahta Kalesinde çalışmalar devam ediyor. Yapılan restorasyon çalışmaları ile eski Kahta kalesi yıkılmaktan kurtarılıyor.


Eski Kahta kalesine gelen turistler, kalede yapılan restorasyon çalışmalarını başarılı gördüklerini söyledi.


Eski Kahta kalesinin tarihi yapısını mükemmel bulduklarını ifade eden turistler, Adıyaman tarihi yerlerini gezdiklerini bir çok tarihi yapının görülmesi gerektiğini belirtti.


Eski kahta kalesi Tarihi yapıların restorasyonlarının yapılmasın da emeği geçen herkese teşekkür eden Turistler, “Adıyaman tarihi bizi çok etkiledi. Zaten bir çok tarihi yerde restorasyon çalışması yapılmış ve yapılmaya devam ediyor gördüğümüz kadarıyla. Tarihi yapılar yok olmadan tedbirlerin alınmasını çok doğru olmuş. Eski Kahta Kelesi tarihi yapısıyla bizleri etkiledi. Bir tarafında suyun akmasına rağmen kale halen...