07 / 05 / 2024

kaks dahil olmayan alanlar

kaks dahil olmayan alanlar

Bir arsa üzerinde inşa edilecek binanın alan hesaplamaları TAKS ve KAKS ile yapılıyor. KAKS hesabı, inşaatın kesin sınırlarını belirlemek için yapılıyor. Peki, KAKS'a dahil olmayan alanlar nelerdir? Hangi alanlar KAKS hesabına dahil edilmez?

Yangın merdivenleri TAKS’a ve KAKS’a (Emsal) dahil midir?

Tüm yapıların yangın veya diğer acil durumlarda kullanıcıların hızla kaçışlarını sağlayacak yeterli kaçış yolları ile donatılması gerekiyor. Peki, yangın merdivenleri TAKS’a ve KAKS’a (Emsal) dahil midir?

KAKS'a dahil olmayan alanlar!

Bir arsa üzerinde inşa edilecek binanın alan hesaplamaları TAKS ve KAKS ile yapılıyor. KAKS hesabı, inşaatın kesin sınırlarını belirlemek için yapılıyor. Peki, KAKS'a dahil olmayan alanlar nelerdir? Hangi alanlar KAKS hesabına dahil edilmez?

Kaks hesabına dahil edilmeyen alanlar!

Bir arazi üzerine yapılacak olan inşaatın kesin sınırlarını belirlemek için kat alanı kat sayısı hesabı yapılıyor. Peki, kaks nasıl hesaplanır? İşte, kaks hesabına dahil edilmeyen alanlar!

Taks alanına dahil olmayan alanlar!

Tak, taban alanı katsayısı olarak tanımlanıyor. Bir yapının taban alanının, arsa alanının ne kadarına yapılabileceğinin oranını gösteriyor. Peki, taks alanına dahil olmayan alanlar neler?

Emsal alanına dahil olmayan alanlar!

Bir arsanın üzerine yapılacak olan inşaatın kesin sınırları emsal oranları ile yapılan hesaplamalar ile tespit ediliyor. Bir inşaattaki bazı alanlar emsal hesaplamasına dahil edilmiyor. Peki, emsal alanına dahil olmayan alanlar nelerdir?

Sinpaş İncek Life'ta her şey dahil 365 gün tatil!

Dairelerin 300 bin 768 TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunulduğu Sinpaş İncek Life Evleri 150 dönüm alan üzerinde yükseliyor. Proje "Sinpaş İncek Life'ta her şey dahil 365 gün tatil" sloganıyla tanıtılıyor.

Sky Tower Hotel Akçakoca'da her şey dahil tatil fırsatı!

Sky Tower Hotel projesi Akçakoca'da hayata geçiriliyor. Proje kapsamında devr-i tatil fırsatıyla 6 yıl boyunca istenilen dönemde 7 gece 8 gün her şey dahil konseptte, 5 yıldız konforunda tatil yapılabiliyor.

Emlakçı komisyonununa KDV dahil midir?

Emlakçı aracılığı ile yapılan anlaşmalarda komisyon ödenmesi gerekiyor. Satış işlemlerinde hem alıcıdan hem de satıcıdan alınan bu bedel kiralama işlemlerinde ise yalnız kiracıdan alınıyor. Peki, emlakçı komisyonununa KDV dahil midir?

Sky Tower Hotel herşey dahil Devr-i Tatil!

Batı Karadeniz Akçakoca' da bulunan beş yıldızlı Sky Tower Hotel, “Devr-i Tatil” projesi ile çok erken rezervasyon fırsatlarını tatil severlere sunuyor. Herşey dahil konseptiyle Devr-i Tatil...

Sky Tower Hotel Akçakoca'da her şey dahil Devr-i Tatil fırsatı!

6 yıl boyunca isteğe bağlı olan dönemlerde 7 gece 8 gün her şey dahil devr-i tatil fırsatı Sunan Sky Tower Hotel projesi, Akçakoca'da yer alıyor.

Genişleme alanı olmayan OSB'ler dikey yapılanma istiyor!

OSB Uygulama Yönetmeliği 'nde geçen yıl yapılan değişiklikle Taban Alan Katsayısı Uygulaması 'nın ( TAKS ) kaldırılması, genişleme alanı olmayan bölgelerdeki işletmelerin büyüme sorununa çare olamadı.

Sky Tower Hotel’de 6 yıl her şey dahil Devr-i Tatil fırsatı!

Devr i Tatil 5 yıldız kalitesinde tatil imkanı sunuyor. Devr-i Tatil sahipleri Sky Tower Hotel'deki tüm aktivitelerden ücretsiz yararlanacağı gibi yeme içme açık büfe her şey dahil sisteminde tatil yapma ayrıcalığına sahip oluyor.

Brüt metrekareye dahil alanlar neler?

Brüt alan, bağımsız bölümün duvarlar dahil alanıyla ortak alanların bağımsız bölüme düşen miktarının ilave edilmesi ile hesaplanan alana deniyor. Peki, brüt metrekareye dahil alanlar neler?

kaks dahil olmayan alanlar Haberi

kaks dahil olmayan alanlar

KAKS'a dahil olmayan alanlar!

Bir arsa üzerinde inşa edilecek binanın alan hesaplamaları TAKS ve KAKS ile yapılıyor. KAKS hesabı, inşaatın kesin sınırlarını belirlemek için yapılıyor. Yapının bütün katlardaki alanları toplamının parsel alanına olan oranından elde ediliyor.


Bu alan hesaplamasına hangi alanların dahil edildiği, hangi alanların dahil edilmediği esaslarına Planlı alanlar tıp imar yönetmeliğinde yer veriliyor. 


Peki, KAKS'a dahil olmayan alanlar nelerdir? Hangi alanlar KAKS hesabına dahil edilmez?


Katlar alanına; 

Kanopiler, giriş saçakları, avlular, güneş, rüzgâr, yağmur ve kar etkisine karşı üstü örtülü bir veya birden fazla kenarı açık olan ve her bir bağımsız bölümle irtibatlı zemine oturan teraslar, çatı terasları ve çatı bahçeleri,Temelden çatıya taşıyıcı sistemle doğrudan bağlı olmayan binaya bitişik veya ayrık bir veya birden fazla kenarı açık olan arkatlar, bahçe ve istinat...