30 / 04 / 2024

kaks oranları

kaks oranları

KAKS; yapının bütün katlardaki alanları toplamının imar parseli alanına oranından elde edilen sayı olarak biliniyor. Peki, inşaat kaks değeri nedir?

Kat alanı kat sayısı hesaplaması!

Kat alanı kat sayısı, yapının katlar alanı toplamının imar parseli alanına oranından elde edilen sayı olarak karşımıza çıkıyor. Peki, kaks nasıl hesaplanır? İşte, kat alanı kat sayısı hesaplaması!

Kat alanı kat sayısı oranları!

Kat alanı kat sayısı, yapının katlar alanı toplamının imar parseli alanına oranını belirliyor. Bu hesaplamada KAKS oranları kullanılıyor. İşte, kat alanı kat sayısı oranları!

KAKS oranları 2015!

Bir arsa üzerinde inşaat yapılacağı zaman inşaatın kesin sınırları yapılacak KAKS ve TAKS hesaplamaları ile tespit ediliyor. İşte İmar yönetmeliklerine göre belirlenen KAKS oranları 2015..

İnşaatta emsal hesaplaması nasıl yapılır?

Herhangi bir arsa üzerinde hayata geçirilecek projeler, arsa emsal değerine göre belirlenen boyutlarla şekil alıyor. Emsal arsa üzerine yapılacak inşaatın taban oturum alanının arsaya oranıdır. Peki, inşaatta emsal hesaplaması nasıl yapılıyor?

Emsal alan hesabı!

İnşaat alanlarının sınırları, emsal alan hesabı ile belirleniyor. Emsal alan hesaplamalarında KAKS oranı ile arsa alanı baz alınıyor. Bu iki değerin çarpılması ile, toplam inşaat alanı bulunuyor...

İnşaat emsali ne demek?

Bir yapı inşa edilirken, inşaat alanının ne kadar olacağı, inşaat emsali ile belirleniyor. İnşaat emsali hesaplamaları, söz konusu arsanın imar planı göz önünde bulundurularak yapılıyor. Peki inşaat emsali ne demek?

İnşaat emsal hesabı nasıl yapılır?

İnşaat yoğunluğu olarak da bilinen inşaat emsali, hayata geçirilecek bir yapının sınırlarını gösteriyor. Buna göre inşaat emsal hesabı nasıl yapılır? İşte inşaat emsal hesabı formülü...

TAKS ve KAKS (Emsal) nedir, hesaplama nasıl yapılır?

TAKS KAKS oranları, bir arsa üzerinde inşa edilecek bina için önem teşkil ediyor. Peki, TAKS ve KAKS (Emsal) nedir, hesaplama nasıl yapılır? İşte detaylı bilgiler...

KAKS oranları 2017!

KAKS, yapının inşa edilen tüm kat alanlarının toplamının imar parseli alanına oranı oluyor. İşte Yeni İmar Yönetmeliği'nde yer alan KAKS oranları ve sınırlamaları..

TAKS KAKS nereden öğrenilir?

TAKS KAKS oranları, bir arsa üzerinde inşa edilecek binanın sınırlarını belirliyor. Peki, TAKS KAKS nereden öğrenilir? TAKS KAKS oranları nasıl hesaplanır? İşte yanıtı..

TAKS KAKS formülü nedir?

Bir arsa üzerinde ne kadar alanda kaç katlı bina inşa edilebileceği, TAKS ve KAKS oranlarına göre yapılan hesaplama neticesinde tespit ediliyor. Peki, TAKS KAKS formülü nedir?

İmar durumu almak için dilekçe örneği!

Bir arsa üzerinde inşa edilecek binanın sınırları TAKS ve KAKS oranları arsanın imar durum belgesinde yer alıyor. İmar durumu almak için belediyeye bir dilekçe ile başvurulabiliyor. İşte imar durumu almak için dilekçe örneği..

KAKS neye göre belirlenir?

İnşaat alan hesaplamaları arasında yer alan KAKS, arsaya inşa edilecek toplam inşaat alanının belirlendiği bir hesaplama olarak karşımıza çıkıyor. Peki,KAKS neye göre belirlenir? KAKS oranları nelerdir?

Kat alanı kat sayısı oranları!

Kat alanı kat sayısı, yapının katlar alanı toplamının imar parseli alanına oranını belirliyor. Bu hesaplamada KAKS oranları kullanılıyor. İşte, kat alanı kat sayısı oranları!

KAKS oranları 2015!

Bir arsa üzerinde inşaat yapılacağı zaman inşaatın kesin sınırları yapılacak KAKS ve TAKS hesaplamaları ile tespit ediliyor. İşte İmar yönetmeliklerine göre belirlenen KAKS oranları 2015..

Konut kredisi faiz oranları yüzde 1 tavan yaptı!

Konut kredisinde oranları artmaya devam ediyor. Ağustos sonunda 10 yıl vadeli 100 bin TL konut kredisinin aylık taksiti 1.373 TL idi, Eylül sonunda rakamın konut kredisi hesaplama yapıldığında 1.435 TL’ye faizin ise 72.165 TL’ye çıktığı görüldü...

Miras paylaşımında oranlar!

Miras paylaşımında oranları; altsoy için yasal miras payının yarısı, ana ve babadan herbiri için yasal miras payının dörtte biri, kardeşlerden herbiri için yasal miras payının sekizde biri şeklinde belirleniyor...

KAKS (Kat Alanı Kat Sayısı) nedir?

İnşaat çalışmalarına başlanacak bir yapının kesin sınır ve kat sayılarını belirleyen KAKS (Kat Alanı Kat Sayısı) nedir? KAKS (Kat Alanı Kat Sayısı) değerleri ile toplam inşaat alanı nasıl hesaplanır?

Konut kredisi faiz oranları! 0,87'den başlıyor!

Kredi Pazarı'ndan alınan bilgiye göre konu kredisi faiz oranlarında geçtiğimiz aylara göre büyük bir çıkış yaşandı. 10 yıllık faiz oranlarına göre faizler 0,87'den başlıyor...

Miras hukuku pay oranları!

Miras hukuku pay oranlarının mirasçılar arasındaki dağılımından aşağıda bahsedeceğiz. Mirasçılık hakları, kanundan doğan haklar olmakla birlikte, kimi zaman, murisin ölmeden önce yapmış olduğu “ölüme bağlı tasarruflar” şeklinde de olabiliyor....

kaks oranları Haberi

kaks oranları

İnşaat kaks değeri nedir?

KAKS; yapının bütün katlardaki alanları toplamının imar parseli alanına oranından elde edilen sayı olarak biliniyor.  Katlar Alanı  bodrum kat, asma kat, çatı arası piyesi ve açık/kapalı çıkmalar dahil kullanılabilen bütün katların katlar alanına dahil edilmeyen alanları çıktıktan sonraki alanları toplamı oluyor. 


Kaks değeri parselin bilgilerini içeren belge olan ve belediyeler tarafından düzenlenen İmar Durum Belgesi’nde yer alıyor. İmar planlarında emsal hesabının, brüt veya net parsele göre belirleneceğine ilişkin hüküm bulunmaması halinde uygulamalar net imar parseli alanına göre yapılıyor. 


Kaks'ın brüt alandan belirlenmesi halinde kamuya ayrılan alanların bedelsiz terk edilmesi şart olup; Kamuya ayrılan kısımları bedelsiz terk edilmeyen alanlarda parselin brüt alanı üzerinden kaks hesabı yapılarak ruhsat düzenlenemiyor. 


İnşaat kaks değerleri...

İnşaat kaks değerleri, 0.20 – 0.30 – 0.40 – 1.0...