30 / 04 / 2024

Kalamış Marina koç

Kalamış Marina koç

ÖZELLEŞTİRME İdaresi Başkanlığı ( ÖİB ) halen Koç Holding tarafından işletilen marina için ihale ilanına çıkmayı planlıyor.Sonrasında ise iki aylık teklif alma süreci işleyecek...

Kalamış Yat Limanı Birleşik Arap Emirlikleri'nin radarında!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Kerim Ülker, bugünkü köşesinde Kalamış Yat Limanı'nı ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin projeye olan ilgisini kaleme aldı. İşte Kerim Ülker'in 'Kalamış’ta Koç’a vize çıkmadı, BAE radara aldı' başlıklı yazısı...

Kalamış Yat Limanı ihalesi iptal edildi!

Koç Holding, Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı ihalesi ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, ihalenin Cumhurbaşkanı kararı ile iptal edildiğini duyurdu.

Kalamış Yat Limanı'nın Koç’a devrine onay!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı ihalesi resmen Koç Holding bağlı ortaklığı Tek-Art'ın oldu.

Rekabet Kurumu'ndan Kalamış Yat Limanı'nın Koç Holding'e devrine onay!

Rekabet Kurulu (RK), internet sitesi üzerinden Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı’nın Koç Holding’e devredilmesine yönelik verilen izni duyurdu.

Şerdil Odabaşı'ndan Kalamış Marina'nın özelleştirilmesine tepki!

Kalamış Marina, Cumhurbaşkanlığı kararı ile özelleştiriliyor. Cumhurbaşkanlığı kararıyla Kalamış Marina'nın özelleştirmesine ilişkin Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Odabaşı'ndan tepki geldi. Odabşı, marina ile ilgili soruları yanıtladı.

Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı, İBB Meclisi’nde!

İBB Meclis üyesi Mimar Ülkü Koçar, Kadıköy Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı’nın son durumunu İBB Meclis gündemine getirdi.

Kalamış Marina'da özelleştirme başlıyor!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) limanlar ile birlikte Kalamış Marina’nın da ihale sürecine başlıyor.

Marina Ankara Evleri ödeme koşulları!

Marina Ankara Evleri ödeme koşulları kapsamında 25 bin TL peşinatla ev sahibi olunuyor. Sinpaş Marina Ankara Evleri'nde daireler Haziran 2018'de teslim ediliyor...

The Mandarins Acıbadem Evleri ulaşım!

The Mandarins Acıbadem Evleri ulaşım bilgilerine göre proje Kalamış Marina'ya 4.2 kilometre, Marmaray'a 2.7 kilometre mesafede bulunuyor. Projede 30 ay vade farkı olmadan taksit yapılabiliyor.

Muhteşem Yeni Yüzyıl Konutları'nda kampanya!

Ceylan İnşaat'ın Göztepe'de inşaatına başladığı Muhteşem Yeni Yüzyıl Konutları için 120 aya kadar vade seçeneği sunuldu. Kalamış Marina manzaralı projede, fiyatlar 678 bin liradan başlıyor.

Setur: Kalamış'ta ihale olursa bakarız

Setur Genel Müdürü Üstün Özbey, "Kalamış Marina için ihalenin yenilenmesi durumunda şartlara bakacağız. Eğer şartlar bizim için uygun olursa ihaleye yeniden girebiliriz" dedi. İşte açıklama...

Koç Holding'e Beta Marina Liman'ı için izin çıkmadı!

Rekabet Kurulu, Yıldız Holding'in bağlı olduğu Beta Marina Liman hisselerinin tamamının Koç Holding’in bağlı şirketi Setur Servis Turistik AŞ tarafından devralınmasına izin vermedi.

Koç Grubu'na rekabet kurulundan neden izin çıkmadı?

Koç Grubu’na bağlı Setur Servis'in, Yıldız Holding’e bağlı Beta Marina Liman ve Çekek İşletmesi A.Ş. ile Pendik Turizm Marina Yat ve Çekek İşletmesi A.Ş.’nin hisselerinin devralmasına Rekabet Kurulu’ndan izin çıkmadı.

Kalamış Marina koç Haberi

Kalamış Marina koç

Türkiye'nin en önemli ve büyük marinalarından biri olan Kalamış'ta özelleştirme süreci başlıyor. 


ÖZELLEŞTİRME İdaresi Başkanlığı (ÖİB) halen Koç Holding tarafından işletilen marina için ihale ilanına çıkmayı planlıyor.Sonrasında ise iki aylık teklif alma süreci işleyecek. 

30 yıllık işletme hakkı devrinin verilmesinin öngörüldüğü KalamışFenerbahçe Yat Limanı'na ilişkin nihai pazarlık görüşmesinin ise Mayıs ya da Haziran ayı gibi yapılması planlanıyor. İhale süreci, teklif dönemindeki yerli ve yabancı yatırımcıların ilgisine göre yeniden şekillenecek. 


Piyasalardaki dalgalanmanın devam etmesi halinde sürecin ertelenme seçeneği de masada bulunuyor. İmar planı çalışması sonrasında kapasitesi büyüyen marinanın değerinin katlandığı ve özelleştirmede yüksek bir bedelin ortaya çıkabileceği belirtiliyor. 

Yat limanıyla, yaklaşık 15 yıldır işletmesini yapan Koç Grubu'na bağlı Setur şirketinin yanı sıra Ülker ve Doğuş Grupları da yakından ilgileniyor. 


Özelleştirme süreci ile çok sayıda yabancı...