05 / 05 / 2024

Kalamış Marinada iptal yüksek ihtimal

Kalamış Marinada iptal yüksek ihtimal

Koç Grubu’nun vazgeçtiğini duyurmasının ardından yeni imar planı onaylanan Kalamış Yat Limanı’nda şirketleri kur farkı zorlayacak. Dolar kurundaki artış ihalenin maliyetini 300 milyon lira arttırdı.

Fenerbahçe - Kalamış Yat Limanı 40 yıl süreyle özelleştiriliyor! Tarih açıklandı! 

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Fenerbahçe - Kalamış Yat Limanı'nı özelleştiriyor. Yat Limanı 2021 yılında özelleştirme kapsamında Koç Holding iştiraki Tek-Art'a verilerek Rekabet Kurulu tarafından onaylanmıştı. Ancak bu onay, Cumhurbaşkanı kararıyla iptal edilmişti.

Şerdil Dara Odabaşı: Kalamış Yat Limanı'nı neden iptal ettiniz, neyi saklıyorsunuz?

Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı son zamanlarda sık sık gündeme gelen ve iptal edilen Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı özelleştirme ihalesiyle ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Kalamış Yat Limanı ihalesi iptal edildi!

Koç Holding, Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı ihalesi ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, ihalenin Cumhurbaşkanı kararı ile iptal edildiğini duyurdu.

Kalamış Marina’da iptal yüksek ihtimal!

Koç Grubu’nun vazgeçtiğini duyurmasının ardından yeni imar planı onaylanan Kalamış Yat Limanı’nda şirketleri kur farkı zorlayacak. Dolar kurundaki artış ihalenin maliyetini 300 milyon lira arttırdı.

Kentsel Dönüşüm ve Gelişim kanunun bazı maddeleri iptal edildi!

Anayasa Mahkemesi, belediyelerin, konut, sanayi ve ticaret alanlarında, kentsel dönüşüm projeleri uygulayabilmesini öngören 5998 sayılı Belediye Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun'un bazı hükümlerini iptal etti

Beyaz İnşaat Merkezefendi Projesi iptal edildi!

Beyaz İnşaat'ın Merkezefendi'de hayata geçirmeyi planladığı projesi Beyaz İnşaat Merkezefendi iptal edildi

Avrupa Konutları 3’te AVM iptal! Bahçeşehir Koleji olacak!

Avrupa Konutları Ispartakule 3’te yapılacak 20 bin metrekarelik ticari kompleks iptal edilerek özek okula dönüşüyor...

İzmir Kruvaziyer Limanı’na tek teklif gelince ihale iptal oldu!

Özelleştime İdaresi Başkanlığı'nın (ÖIB) 21 Eylül'de gerçekleştirdiği TCDD'ye ait İzmir Kruvaziyer Limanı özelleştirme ihalesi, ihaleye tek teklif gelmesi sebebiyle iptal oldu.

Sulukule projesi iptal edildi! Daire fiyatları tavan yaptı!

Romanların bölge dışına çıkarılarak TOKİ-Fatih Belediyesi ortaklığında başlatılan Sulukule projesi mahkemece üç ayrı kararla iptal edildi ama hem inşaat sürüyor hem de daha bitmeyen dairelerin fiyatı tavan yaptı

Doğa Elements projesi iptal edildi!

Dragos’ta, Deniz ve Adalar manzaralı konut tiplerini içinde barındıran bir proje olarak hayata geçecek olan Doğa Elements projesi iptal edildi

İstanbul Uluslararası Finans Merkezi ihalesi iptal edildi!

İstanbul Uluslararası Finans Merkezi ihalesi, ihalede geçerli tek teklifin kalması ve buna bağlı olarak da ihalede uygun rekabet ortamının sağlanamaması nedeniyle, ileri bir tarihte yeniden yapılmak üzere iptal edildi

Toplu taşımadaki öğrenci zammı iptal edildi!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, ''Toplu taşımada yaptığımız öğrenci zammı, 17 Eylül'den geçerli olmak üzere iptal edildi'' dedi

Nolte Kalamışta mağaza açtı!

Mutfak ve yatak odası tasarımlarıyla tanınan Alman Nolte, Express Mutfak tasarımları için dünyadaki ve Türkiye’deki ilk mağazasını İstanbul Kalamış’ta açtı

Kalamış Marinada iptal yüksek ihtimal Haberi

Kalamış Marinada iptal yüksek ihtimal

Koç Grubu’nun vazgeçtiğini duyurmasının ardından yeni imar planı onaylanan Kalamış Yat Limanı’nda şirketleri kur farkı zorlayacak. İhale tarihinde 2.09 lira olan dolar kurunun 2.55’i aşması ihalenin maliyetini 300 milyon lira arttırdı.


Koç Grubu’nun Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) Kalamış Yat Limanı ihalesinden vazgeçtiğini duyurmasının ardından gözler bundan sonra neler olabileceğine çevrilmişti.


Koç Grubu’nun ihaleden vazgeçtiğini açıklamasından sonra beklenmedik bir gelişme yaşanmış, ÖİB yeni imar planını Koç Grubu’nun açıklamasından 2 gün önce onayladığı ortaya çıkmıştı. 

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı normal süreçte öncelikle ilk olarak Koç Grubu’na bağlı ortaklığı olan Tek-Art’a devir sözleşmesinin imzalanması için tekrar davet gönderecek. Ancak Koç Grubu’nun bundan sonra bu teklifi değerlendirme konusunda ‘istekli’ olmayacağı düşünülüyor.


Çünkü yeni imar tasarı da eskisinden çok büyük bir farklılık taşımıyor. Yeni plan aslında eski planla büyük...