23 / 07 / 2024

kale içi restorasyon

kale içi restorasyon

Ankara Kalesi'nin Hisarpark Caddesi'nden başlayarak estetik hale getiren Büyükşehir Belediyesi Kale İçi'nde ilk etapta 26 tarihi evi restore etti

Teras Kale'de yarısı peşin, yarısı teslimde! Sınırlı sayıda villa için geçerli!

Çanakkale Teras Kale projesinde başlatılan yeni kampanya kapsamında yüzde 50 peşinat ödendiğinde kalan tutar teslimde ödenebiliyor. Söz konusu kampanya sınırlı sayıda villa için geçerli.

Restorasyon nedir? Restorasyon süreci nasıl işler?

Aslını bozmadan onarmak anlamına gelen restorasyon, günlük hayatta en çok, yapıların onarımında kullanılmaktadır. Ancak bu yapılar özel olduğu için tarihi ve mimari değeri yüksek alanları içermektedir. Peki tarihi eserlerin restorasyonu ne anlama gelir ve restorasyon süreci nasıl işler?

Banyosunu yenilemek isteyenler için Kale Banyo’da yüzde 50 indirim fırsatı! Üstelik montaj hizmeti de ücretsiz!

Kale Banyo, banyosunu yenilemek ve değiştirmek isteyenlere hitap edecek oldukça cazip bir bahar kampanyası başlattı. Haziran sonuna kadar devam edecek kampanya ile tüketicilere yüzde 50 indirim ve ücretsiz montaj imkanı sunuluyor.

Topkapı Sarayı'ndaki restorasyon işinde fazla maliyet iddiası!

Sayıştay raporunda Topkapı Sarayı'ndaki restorasyon işinde iş kalemlerine yüklenici firmanın piyasa rayiçlerine kıyasla daha yüksek fiyat verdiği ileri sürüldü. 

Diyarbakır İçkale'de restorasyon çalışmaları başladı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kentte yer alan  bin 300 yıllık tarihi İçkale’de 2’inci etapta restorasyon çalışmalarına başladı.

Ankara İçkale'de 234 konut restore edilecek! 

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan "İçkale 1. Etap Sokak Sağlıklaştırma Projesi”nde çalışmalar tamamlanmak üzere. 2.etap için ihale yapılacak projede 234 konut restore edilecek. 

Sivas Divriği Ulucami ve Darüşşifası'nın restorasyon çalışmaları TBMM'de!

Sivas Divriği Ulucami ve Darüşşifası'nın restorasyon çalışmaları meclis gündemine taşındı. Saadet Parti'li Karaduman, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Tarihi Kemeraltı için 2 yeni restorasyon projesi!

Kamu, sivil toplum ve özel sektör işbirliği ile kurulan TARKEM, Kemeraltı ve çevresinin "çekim merkezi" olması için çalışmalarına devam ediyor. Tevfik Paşa Konakları ve 2. Vakıflar Konağı için restorasyon projesi yapılacak...

Tokat Mustafa Ağa Hamamı restorasyon işi ihalesi 10 Aralık'ta!

Tokat İl Özel İdaresi tarafından Tokat Merkez Mustafa Ağa Hamamı restorasyon edilecek. Restorasyon işi ihalesi 10 Aralık 2020 tarihinde saat 10:00'da gerçekleşecek.

Harem-i Hümayun'un 3 bölümünde restorasyon çalışmaları tamamlandı! 

Topkapı Sarayı'nın Harem-i Hümayun bölümünde bulunan Valide Taşlığı, Ocaklı Sofa ve Çeşmeli Sofa, 6 yıldır süren restorasyon çalışmalarının ardından yerli ve yabancı turistlerin ziyaretine tekrar açıldı. 

Englısh Post Ofis İşletmeciliği Ve Restorasyon Limited Şirketi kuruldu!

Englısh Post Ofis İşletmeciliği Ve Restorasyon Limited Şirketi bugün Beyoğlu'nda 15 milyon 500 bin TL sermaye bedeli ile English Post Office Limited tarafından kuruldu.

Van Başkale'de depremzedelerin barınması için konteynerler kuruluyor!

Van Başkale'de 23 Şubat tarihinde meydana gelen depremde evleri hasar gören depremzedelerin geçici barınmalarının sağlanması için konteynerlerin kurulumu sürüyor.

Van Başkale'deki bazı bölgeler için kesin korunacak hassas alan kararı!

Van İli, Başkale ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı bölgelerin kesin korunacak hassas alan olarak ilan edilmesi hakkında karar bugünkü 31106 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

kale içi restorasyon Haberi

kale içi restorasyon

Ulus’ta Tarihi Kent Merkezi Yenileme Alanı Projesini başlatan Büyükşehir Belediyesi, bir “açık hava müzesi” niteliği taşıyan Ankara Kalesi’nde 5 Etap’ta restorasyon ve sokak sağlıklaştırma projelerini yürütüyor.


Ankara’ya gelen turist kafilelerinin Kale’ye çıkış güzergahı olan Hisarpark Caddesi’nden başlayan yol güzergahında sağlıklaştırma ve üst yapı çalışmalarını tamamlayan Büyükşehir Belediyesi, Kale’ye ulaşan turistlerin ilk dikkatini çeken yer olan ve “Dış Kale” olarak da adlandırılan 1. Etap’ta da 26 evin restorasyonunu tamamladı.


MUHTEŞEM TARİH YOLCULUĞU


Ankara’nın kayıp tarihini ortaya çıkartmak için çok sayıda proje geliştiren Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ulus’ta başlattığı “tarihe yolculuk” projesinin önemli bir ayağı olan Ankara Kalesi’nde ilk olarak Anadolu Medeniyetleri Müzesi’ne de çıkılan Hisarpark Caddesi’ni, buradaki binaların dış cephelerini yenileyerek,1920’li yıllardaki görüntüsüne kavuşturmuştu.


Ulus’tan Anadolu Medeniyetleri Müzesi’ne kadar olan yolu yenileyen, alt yapı ve...