01 / 05 / 2024

kale seramik pazarı

kale seramik pazarı

Dünya seramik üretiminde 9'uncu, ihracatında da 4'üncü olan Türk seramik sektörü, son dönemde AR-GE, tasarım ve iletişim kanallarına yaptığı yatırımlarla dikkat çekiyor

Kale Grubu, fabrika yatırımına başlıyor!

Avrupa’nın 5’inci, dünyanın ise 15’inci büyük seramik karo üreticisi konumunda bulunan Kale Grubu, yeni şirket satın alımı veya yeni fabrika yatırımları hayata geçirmeyi planlıyor.

Kale Grubu 63’üncü yılını kutladı!

Kale Grubu’nun “63’üncü Kuruluş Yıl Dönümü” ve geleneksel “Seramik Bayramı” grubun üretildiği Çanakkale’nin Çan ilçesinden uzaktan erişimle kutlama yapıldı.

İnşaat sektörü durgunlaşsa da 1,4 milyon adet konut satıldı!

Kale Seramik Genel Müdür Yardımcısı Orbay, "Türkiye'de şunu göz ardı etmemek lazım; inşaat sektörü her ne kadar durgunlaşsa da 1,4 milyon adet konut satıldı 2018'de. Bu iyi bir rakam..." dedi...

Kaleseramik Cersaie Fuarı’na katıldı!

Uluslararası seramik pazarında faaliyet gösteren Kaleseramik, 31’inci kez düzenlenen Cersaie Fuarı’na katıldı. Firma, toplam 703 metrekarelik alanda stant açtı.

BİEN Seramik, Coverings 2017'de!

Coverings 2017 ABD’nin Orlando şehrinde 4-7 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek. Fuara bu yıl da katılacak olan BİEN Seramik büyük ebatlı ürünlerini ve ABD pazarı için hazırladığı özel koleksiyonlarını tanıtacak.

Kale Grubu savunma ve havacılık sektörlerinde de faaliyet gösteriyor!

Seramik sektörünün öncülerinden Kale Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Zeynep Bodur, “Seramikle topraktan başladığımız yolculuk savunma ve havacılıkla gökyüzüne taşındı." dedi.

Çanakkale Seramik ve Kalebodur, porselen karo seçenekleri ile UNICERA’da!

Kaleseramik, ‘UNICERA İstanbul Seramik Banyo Mutfak Fuarı’nda; Çanakkale Seramik, Kalebodur, Kale Banyo ve İtalyan markaları Edilcuoghi ve Edilgres’in yenilikçi ürünleri ile dikkatleri üzerine çekiyor.

Kale Banyo, SmartHijyen teknolojisi ile yeni bir dönem başlatıyor!

Kaleseramik, UNICERA İstanbul Seramik Banyo Mutfak Fuarı’nda yenilikçi ürünleri ile fark yaratıyor.Kale Banyo, SmartHijyen teknolojisi ile yeni bir dönem başlatıyor.

Yurtbay Seramik Mojo serisiyle UNICERA'da!

Seramik ve tesisat sektörünün dünya ve Türkiye pazarına yön veren UNICERA, 08-12 Mart 2017 tarihlerinde, CNR Expo Yeşilköy'de, düzenlenecek. Yurtbay Seramik Mojo serisiyle katılıyor.

Kale Grubu, sinterflex fabrikasının temelini attı!

Kale Grubu, 59. Kuruluş Yıldönümü ile Geleneksel Seramik Bayramı etkinlikleri kapsamında yeni granit fabrikası ve duvar karosu masse hazırlık tesislerinin açılışını gerçekleştirirken, sinterflex fabrikasının temelini attı.

Seramik kaplama malzemeleri katma değer fark yaratıyor!

Yer döşemeleri pazarının önemli ürünlerinden olan seramik kaplama malzemeleri sektörü, yarattığı katma değerle fark yaratıyor. 400 milyon dolar ihracatı olan sektörün ithalatı ise sadece 40 milyon dolar civarında.

Kaleseramik dünyanın 12'nci seramik karo üreticisi!

Kale Yapı Başkan Yardımcısı Derya Ercan: " Kaleseramik, bugün Avrupa’nın 3'üncü, dünyanın 12'nci büyük seramik karo üreticisi olmayı başarmış bir Türk şirketi " şeklinde konuştu.

Kaleseramik 2016 Yapı Fuarı'na katılıyor!

Çanakkale Seramik, Kalebodur, Kale ve İtalyan markaları Edilcoughi ve Edilgres ile uluslararası seramik pazarının en önemli oyuncularından biri olan Kaleseramik; tasarım ve teknoloji odaklı ürünleri ile Yapı Fuarı’nda fark yaratıyor.

kale seramik pazarı Haberi

kale seramik pazarı



1990'lı yılların başından itibaren hızla büyüyen Türk seramik sektörü, bugün 2 milyar dolara yaklaşan bir ticaret hacmine ulaşmış durumda. Yurtdışında rekabet deneyimine sahip en önemli alanlardan biri olan seramik sektörü, yüzde 95 gibi büyük bir oranda yerli hammadde kullanımıyla üretim yaparak fark yaratıyor. 24 üreticinin yer aldığı sektör 30 bin kişilik de istihdam sağlıyor. Son 20 yılda dünyanın en önemli üretici ve ihracatçıları arasına giren Türkiye, ihracatının yüzde 60’a yakınını AB ülkelerine gerçekleştiriyor. Yıllık üretimi 250 milyon metrekare civarında olan sektörün ihracatı ise 100 milyon metrekare seviyelerinde. Dünya seramik üretiminde 9’uncu olan, ihracatıyla da 4’üncü sırada yer alan Türk seramik sanayisi, katma değer açısından da ülkemizin önde Türkiye seramik kaplama malzemeleri sektöründe dünya üretiminin yüzde 3.2’sini, Avrupa üretiminin ise...