01 / 05 / 2024

Kalecik TOKİnin su sorunu çözüldümü

Kalecik TOKİnin su sorunu çözüldümü

Ak Parti Van Milletvekili Mustafa Bilici, "Aralık ayı içinde ihalesi yapılması planlanan yeni isale hattının tamamlanması ile birlikte inşallah Kalecik bölgesinin su sıkıntısı bitecektir” dedi.

Kanal İstanbul Projesi'nin su kaynaklarına etkisi meclis gündeminde!

Kanal İstanbul Projesi'nin su kaynaklarına etkisi meclis gündemine taşındı. CHP'li Gündoğdu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

TOKİ'nin A plus projeleri akıllı bina olsun!

CEO Club Endüstri 4.0 Zirvesi Capital ve Ekonomist dergilerinin öncülüğünde düzenlendi. Cisco CEO'su Cenk Kıvılcım, "TOKİ'nin A plus projelerinin akıllı bina olması zorunlu olsun. Bunu da yerli yazılımcılarımız yapsın'' açıklamasında bulundu.

Veysel Eroğlu: Gazze'nin su ve altyapı sorunlarını çözeceğiz!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Gazze'deki insanların aç ve susuz olduğunu belirterek, "İnşallah Gazze'nin su, sağlık ve altyapı meselelerini de çözeceğiz." dedi.

Trabzon Yeşilyurt Mahallesi'nin su sorunu çözüldü!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi bağlı kuruluşu olarak faaliyetlerini sürdüren Trabzon İçmesuyu ve Kanalizasyon İdaresi’nin (TİSKİ) gerçekleştirdiği çalışmalar ile Ortahisar ilçesi Yeşilyurt Mahallesi’nin su sorunu ortadan kaldırıldı.

1979 yılında Küçükçekmece'nin su ihtiyacı Şamlar Bendi'nden karşılacakmış!

1979 yılında 200 bin nüfuslu Küçükçekmece'nin su ihtiyacı Şamlar Deresi üzerindeki Şamlar Bendi'nden karşılanacakmış. Sultan İkinci Mahmut tarafından yaptırılan dokuz kilometre uzunluğundaki Bent, 2 milyon ton su rezervine sahipmiş.

Kalecik TOKİ'nin su sorunu çözülüyor!

Ak Parti Van Milletvekili Mustafa Bilici, "Aralık ayı içinde ihalesi yapılması planlanan yeni isale hattının tamamlanması ile birlikte inşallah Kalecik bölgesinin su sıkıntısı bitecektir” dedi.

Yahyalı TOKİ'nin su ve kanalizasyon sorunu çözüldü!

Yahyalı TOKİ Konutları'nın su ve kanalizasyonu KASKİ tarafından, ulaşım ve yol sıkıntısı ise Yahyalı Belediyesi'nin çalışmaları sonucunda çözülerek, burada oturan sakinlerin rahat bir nefes alması sağlandı.

Salihli'nin su sorunu MASKİ ile çözülecek!

MASKİ Genel Müdürlüğü, ilçelerde gerçekleştirdiği tanıtım toplantılarına Salihli ile devam etti.MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Şehnaz Başaran, Salihli’nin su depolarının yenilenmesi konusunda en kısa zamanda hızlı adımlar atacaklarını belirtti.

TOKİ’nin Kocaeli projeleri görüşüldü!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, TOKİ’nin Kocaeli’de yaptığı yatırımlar görüşüldü. Öte yandan Kocaeli’de yer alan ulaşım yatırımları da toplantıda ele alındı.

TOKİ'nin Kocaeli projeleri Ankara'da görüşüldü!

TOKİ'nin Kocaeli'de yaptığı yatırımlar Ankara'da değerlendirildi. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nda Bakan Fikri Işık'ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda Kocaeli'deki yatırımlar görüşüldü. Toplantıda Kocaeli ulaşım yatırımları da konuşuldu.

Çorum Obruk Barajı’nda su seviyesi hayli düştü!

Son yılların en kurak dönemini yaşayan Türkiye’de barajlardaki su doluluk oranları gözle görülür şekilde azalıyor. Türkiye’nin su oranı bakımından dördüncü büyük barajı olan Çorum Obruk Barajı’nda da su seviyesi hayli düştü.

Vanlı depremzedeler su eylemi yaptı!

Van depreminin yaraları 3 yıldır kapanmadı.Kalecik TOKİ'de kalan yaklaşık 150 kadın, erkek ve çocuk ellerine aldıkları su bidonlarıyla Van-Erciş karayolunu yarım saat boyunca trafiğe kapatarak eylem yaptı.

İstanbul Medeniyet Üniversitesi’nin beklenen kampüs projesi hayata geçiyor!

İstanbul Teknik Üniversitesinin konsept projesini hazırladığı, TOKİ' nin projeyi yürüteceği Kadıköy-Üsküdar'da 278 dönümlük alanda yer alacak İstanbul Medeniyet Üniversitesi’nin beklenen kampüs projesi hayata geçiyor...

Kalecik TOKİnin su sorunu çözüldümü Haberi

Kalecik TOKİnin su sorunu çözüldümü


Ak Parti Van Milletvekili Mustafa Bilici, Kalecik TOKİ’de yaşanan su sorununun kısa sürede çözüleceğini söyledi.

Açıklamalarda bulunan Mustafa Bilici, 2011 yılında meydana gelen depremler nedeniyle depremzede vatandaşların barınmaları için Kalecik bölgesinde TOKİ tarafından 2 bin 456 adet konut yapıldığını hatırlatarak, “Bu konutlarda vatandaşlarımız 2012 Ekim ayı itibariyle oturmaya başladılar. Ancak konutların yapıldığı tarihte Kalecik bölgesi belediye sınırların dışında olduğundan buradaki konutlar için Alabayır köyünden 7 kilometrelik bir isale hattı ile içme ve kullanma suyu temin edildi. Ancak zaman içinde isale hattının imalat hataları ve açılan kuyuların bir kısmının kuruması nedeniyle burada oturan vatandaşlarımız su sıkıntısı yaşamaya başladı. Öncelikle yaşanan mağduriyeti gidermek amacıyla geçici olarak tankerlerle su taşındı. afad Müdürlüğü tarafından farklı bir şebeke suyu bağlandı. Mevcut isale hattındaki sorunlar tamir...