29 / 04 / 2024

Yahyalı TOKİ'nin su ve kanalizasyon sorunu çözüldü!

Yahyalı TOKİ'nin su ve kanalizasyon sorunu çözüldü!

Yahyalı TOKİ Konutları'nın su ve kanalizasyonu KASKİ tarafından, ulaşım ve yol sıkıntısı ise Yahyalı Belediyesi'nin çalışmaları sonucunda çözülerek, burada oturan sakinlerin rahat bir nefes alması sağlandı.




 Ulaşım, yol, su ve kanalizasyon konusunda büyük sorun yaşan  TOKİ  Konutları'nın su ve kanalizasyonu KASKİ tarafından, ulaşım ve yol sıkıntısı ise Yahyalı Belediyesi'nin çalışmaları sonucunda çözülerek, burada oturan sakinlerin rahat bir nefes alması sağlandı. 75.yıl Mahallesi Toki mahallesinde devam asfalt ve parke çalışmalarını yerinde inceleyen Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Başkan Öztürk; "75.  Mahallesi'nde TOKİ tarafından yapılan içinde 344 dairenin bulunduğu konutlardayız. Toki, 2009 yılında burayı teslim ettiğinden beri su ve kanalizasyon hattında büyük sıkıntılar yaşanmaktaydı. Ben buradan Kayseri Büyükşehir Belediyemize ve Kaski'ye teşekkür ediyorum. 

Yapmış oldukları özverili çalışmaları ile TOKİ Konutlarındaki su ve kanalizasyon sorunu giderildi. Altyapı sorunları giderildikten sonra artık iş bize düşüyor. Burada yedi sokağımız var. Çalışmalar esnasında sokakların kilitli parkeleri bozulmuştu. Sokakların yeniden düzenlenmesi için parke sökümüne başladık. TOKİ konutlarında yaklaşık 1400 vatandaşımız ikamet ediyor. Onlara güzel, nezih bir yerde yaşamaları için çalışmalarımız devam edecek. Ayrıca parke yenilemenin yanında asfaltlama çalışmaları da yapıyoruz. Özellikle bazı nedenlerden dolayı asfaltı dökülmeyen, 2009'dan beri stabilize olarak kullanılan Toki Konutları güney yolunu da asfaltladık bununda mutluluğunu yaşıyoruz. Ben burada yaşayan halkımıza güle güle kullansınlar diyorum." dedi. 

75.yıl Mahallesi muhtarı Halil Şimşek ise TOKİ'de yapılan çalışmalar ile ilgili memnuniyetini dile getirerek şunları söyledi." Bende buradan Kaski'ye ve Belediye Başkanımız Esat Öztürk'e teşekkür ediyorum. Toki Konutları 2009 yılı Mayıs ayında oturuma açıldı. O günden bugüne kadar alt yapımızda sorunlar vardı. Su patlakları, kanalizasyon giderleri, yol gibi. Ama Büyükşehir Belediyesine bağlandıktan sonra KASKİ içme suyu ve kanalizasyonumuzu yeniledi. Bunun çok teşekkür ediyorum. Bozulan kilitli parkelerimizi Başkanımız yerinde inceleyerek yeniden yaptırması ve Toki güney yolunun asfaltlanmasından dolayı başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Şuanda tüm sorunlarımız giderildi. Toki sakinleri bu çalışmalarından oldukça memnun." dedi. 

Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, yetiştiği kültürden dolayı çalışmayı ibadet olarak gördüklerini bu nedenle belediye olarak hizmetlerine devam edeceklerini belirtti,



Kayseri Anadolu Haber


Geri Dön