07 / 05 / 2024

Kalehan Enerji hes

Kalehan Enerji hes

Çözüm süreciyle birlikte Doğu ve Güneydoğu’ya yatırımcı ilgisi artarken, bölgenin enerji potansiyeli 1 milyar liralık yeni HES yatırımıyla harekete geçiyor. Kalehan Enerji’nin Bingöl’de yapacağı HES yatırımı 618 MW gücünde olacak.

Yenice HES özelleştirme ihalesine 130.3 milyon TL'lik teklif!

Eskişehir'de bulunan 38 megavat kapasiteli Yenice HES ve bu santral tarafından kullanılan taşınmazların özelleştirme ihalesine 8 firma teklif verdi. En yüksek en yüksek teklifi 130 milyon 300 bin lira ile Kılıç Enerji Üretim AŞ verdi.

Limak, Norveçli Çetin Barajı ve HES'i alıyor!

Limak Holding, Norveçli enerji şirketi Statkraft'ın Siirt'te 517 megavat kapasiteli Çetin Barajı ve hidroelektrik santralini (HES) devralmak için iyi niyet anlaşması imzaladı.

Özelleştirmede 2,5 milyarlık enerji bereketi!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından dün gerçekleştirilen ve yılın en büyük ihalesi olan, Menzelet-Kılavuzlu hidroelektrik santrallerine (HES) 1 milyar 250 milyon lira teklif gelmesiyle, 15 Temmuz'dan sonra enerji özelleştirmelerine önerilen toplam rakam, 2,5 milyar liraya yaklaştı.

Doğu Karadeniz’de 108 HES projesinin yapımından vazgeçildi!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Doğu Karadeniz’de 108 adet HES projesinin yapımından vazgeçilerek iptal edildiğini bildirdi.

Antalya Kumluca HES projesinin ÇED toplantısı 8 Eylül'de!

Reis RS Enerji Elektrik Üretimi Motorlu Araçlar Tütün Ürünleri Dağıtım Pazarlama Sanayi ve A.Ş., Antalya İli, Kumluca İlçesi sınırları içerisinde Alakır Çayı üzerinde enerji üretimi için HES yapmayı planlıyor. Projenin ÇED toplantısı 8 Eylül'de yapılacak.

IC içtaş Kadıncık HES'leri 49 yıl işletecek!

ENERJİ Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), IC içtaş Hidroelektrik ve Termik Enerji Üretim ve Ticaret A.Ş.'ye ait 2 hidroelektrik santrali (HES) için 49 yıl süreli üretim lisansı verdi.

EPDK'dan IC İçtaş'a 49 yıllık HES üretim lisansı!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunca (EPDK), IC İçtaş Hidroelektrik ve Termik Enerji Üretim ve Ticaret AŞ'ye ait 2 hidroelektrik santrali (HES) için 49 yıl süreli üretim lisansı verildi.

Mersin Kadıncık 1 ve 2 HES'lerinin devir süreci tamam!

IC İÇTAŞ Enerji yaptığı açıklamada 126 megavatlık Kadıncık 1 ve 2 HES'lerinin özelleştirme kapsamındaki devir sürecinin tamamladığını belirtti.

Akkuş Havza-Umut HES Enerji İletim Hattı için kamulaştırma!

154 kV Akkuş Havza-Umut HES Enerji İletim Hattı projesi kapsamında bazı taşınmazların Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılması hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Akkuş Havza-Umut HES için acele kamulaştırma kararı!

Akkuş Havza-Umut HES Enerji İletim Hattı Projesi kapsamında, güzergaha isabet eden azı taşınmazların acele kamulaştırılmasına yönelik Bakanlar Kurulu Kararı, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Sakarya Akçay Barajı ile 3 yeni HES inşa edilecek!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Akçay Barajı projesiyle kente 3 yeni HES'in de kazandırılacağını, böylece yıllık enerji üretim kapasitelerinin iki katına çıkacağını bildirdi.

Siirt Çetin HES satılıyor!

Norveç'in yenilenebilir enerji şirketi Statkraft, Siirt'te bulunan Çetin Hidroelektrik Santrali'nin (HES) satışı için Garanti Yatırımı yetkilendirdi.Statkraft, 2009'dan beri Türkiye'de faaliyet gösteriyor.

Adıgüzel ve Kemer HES ihalelerine en yüksek teklif Bereket Enerji'den!

Elektrik Üretim AŞ’ye (EÜAŞ) ait Adıgüzel ve Kemer Şanlıurfa Hidroelektrik Santralleri (HES) ve bu santraller tarafından kullanılan taşınmazların özelleştirilmesi ihalesinde en yüksek teklifi 324 milyon 100 bin lira ile Bereket Enerji verdi.

Kalehan Enerji hes Haberi

Kalehan Enerji hes


Bölgedeki enerji yatırımlarıyla bilinen Kalehan Enerji, Bingöl’de 1 milyar liralik yeni enerji yatırımı için geçen ocak ayında teşvikten yararlandı. Ekonomi Bakanlığı’ndan alınan bilgiye göre Kalehan Enerji, yabancı bir ortakla yapacağı yatırım kapsamında gümrük vergisi muafiyeti ve KDV istisnasindan faydalanacak. Kalehan Enerji’nin Bingöl’de yapacağı HES yatırımı 618 MW gücünde olacak. Bölgede teşviklerden yararlanan en büyük yatırımlardan birisi sayılan Bingöl’deki HES’in toplamı 1 milyar 50 milyon liraya ulaşacak. Yıl içinde teşvikten faydalanan en büyük sabit sermaye yatırımı olarak öne çıkan Kalehan Enerji Üretim ve Ticaret AŞ’nin Bingöl’deki komple yeni yatırımının ithal makine teçhizat tutarı ise 172 milyon 655 bin dolar oldu. Ekonomi Bakanlığı, yeni teşvik sisteminin tanıtılması için ABD, Singapur, Japonya, Avustralya ve İngiltere gibi 24 ülkede 100’den fazla şehirde çalışmaları...