09 / 05 / 2024

kalehöyük

kalehöyük

Japon Anadolu Arkeoloji Enstitüsü Başkanı Dr. Sachihiro Omura: ''Kaman Kalehöyük'te 500 bin parça tarihi malzeme çıktı. Malzemelerin yüzde 98'i hayvan kemikleri ve seramik parçaları'' dedi.

Kalehöyük'te koruma amaçlı imar planı talebi!

AK PARTİ Kırşehir Milletvekili Mikâil Arslan, Kaman Kalehöyük ile Müze arasında kalan alanda koruma amaçlı imar planı yapılması konusunda destek istedi.

Kalehöyük Arkeopark Projesi'nin temeli atıldı!

Kırşehir Belediyesinin kent merkezindeki Kalehöyük mevkisinde bulunan arkeolojik kazı alanına yapacağı Arkeopark Projesinin temeli atma töreni gerçekleştirildi.

Kalehöyük'te kazı çalışmaları devam ediyor!

Kırsehir'in Kaman ilçesine bağlı Çağırkan beldesindeki Kalehöyük Arkeoloji Kazı Alanı'nda Kültür ve Turizm Bakanlığınca yürütülen çalışmalar devam ediyor. Kırşehir Valisi Çakacak kazı çalışmalarının,Kırşehir'in geleceğine ışık tutacağını söyledi.

Kaman Kalehöyük'teki kazı çalışmalarında seramik parçaları çıktı!

Japon Anadolu Arkeoloji Enstitüsü Başkanı Dr. Sachihiro Omura: ''Kaman Kalehöyük'te 500 bin parça tarihi malzeme çıktı. Malzemelerin yüzde 98'i hayvan kemikleri ve seramik parçaları'' dedi.

Kırşehir Kaman Kalehöyük Müzesi'ni EMYA jürisi gezdi!

2012 Avrupa Yılın Müzesi Ödülü 'ne aday  gösterilen Kaman Kalehöyük Arkeoloji Müzesi, EMYA jürisi tarafından ziyaret edildi

Kalehöyük Müzesi, Avrupa'da Yılın Müzesi olmaya aday!

Kaman Kalehöyük Arkeoloji Müzesi, "Avrupada Yılın Müzesi 2012" yarışmasında, Avrupa müzeleriyle yarışacak. Kalehöyük Arkeoloji Müzesi geçen yıl "En İyi Yeşil Müze" ödülü almıştı

Kalehöyük Müzesi, Avrupa'da yılın müzesi olmaya aday!

Japon Dışişleri Bakanlığı desteğiyle kurulan Kalehöyük Arkeoloji  Müzesi, Avrupa Center Mimarlık ve Kentsel Tasarım Sanat çalışmaları ile Chicago  Kütüphanesi tarafından 'En İyi Yeşil Tasarım' ödülünü kazandı

Kalehöyük Arkeoloji Müzesi, en iyi yeşil müze ödülünü aldı!

Kırşehir"in Kaman ilçesinde, Japon Hükümeti tarafından yaptırılan Kalehöyük Arkeoloji Müzesi"nin ABD"de 'En iyi yeşil müze' (Green Good Design) ödülünü aldığı bildirildi

Avcılar'da denize kayan villalar yıkılıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Avcılar'da aralarında AKP İstanbul Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu'nun tripleks villasının da bulunduğu 15 binayı hayati tehlike arz ettiği için yıkıyor

Joy Group dünyanın en büyük 115. otel grubu oldu

Türkiye'nin büyük otel gruplarından Joy Group, "dünyanın en büyük otel grupları sıralaması"nda 115'inci oldu

Konya Büyükşehir Belediyesi'nden satılık gayrimenkul!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Selçuklu ve Meram'da 2 adet gayrimenkul satmak üzere ihale düzenledi

Büyükçekmece Belediyesi'nden satılık gayrimenkul!

Büyükçekmece Belediye Başkanlığı 6 adet ofisi satışa çıkardı

Konya Büyükşehir Belediyesi'nden satılık arsa!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Selçuklu ve Meram ilçelerinde 2 adet arsa satacak

kalehöyük Haberi

kalehöyük


Kırşehir'in Kaman ilçesindeki çalışmalarını sürdüren Japon Anadolu Arkeoloji Enstitüsü Başkanı Dr. Sachihiro Omura, Kalehöyük'te 500 bin parça tarihi malzeme çıktığını, malzemelerin yüzde 98'ini hayvan kemikleri ve seramik parçalarının oluşturduğunu söyledi. 

     Omura, Kaman Kalehöyük Arkeoloji Müzesi'nde gazetecilere yaptığı açıklamada, 1987 yılından buyana Kaman'daki tarihi kazılarda görev aldığını belirtti. 

     Kaman'daki Kalehöyük ve merkezdeki Yassıhöyük kazı bölgelerindeki kazılarda yaklaşık 4 bin yıl öncesine kadar inebildiklerini ifade eden Omura, önlerinde daha 6 bin yıllık bir tarihi dönem olduğunu vurgulayarak, ''Burada en az 50 yıl daha çalışmak lazım. Kaman'daki bir höyükte 500 bin parça tarihi malzeme çıktı. Malzemelerin yüzde 98'i hayvan kemikleri ve seramik parçaları. Demir Çağ, Osmanlı ve Hitit dönemlerine ait çok sayıda parça var'' dedi. 

     Çıkan bu malzemelerin birleştirilmesi...