17 / 05 / 2024

Kaleiçi Kentsel Tasarım Projesi

Kaleiçi Kentsel Tasarım Projesi

Kaleiçi Hıdırlık Sokak Kentsel Tasarım Projesi ile Kaleiçi’nde sokaklar çiçek bahçesine dönüşecek. Eski Yanık Hastanesi’nin bulunduğu alanda yeni bir park ve meydan oluşturulurken, Antalya’ya yeni bir seyir terası kazandırılacak.

Kahramanmaraş'taki 10 bin konutluk Kentsel tasarım projesine yeni alanlar eklenecek!

6 Şubat tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş depremlerin ardından, şehirlerdeki konut ve iş yeri inşaatları tüm hızıyla sürüyor. Peki 10 bin konut ve iş yerini kapsayan "Kentsel tasarım projesi"nde son durum ne?

Çatalca Kaleiçi Kentsel Sit Alanı 1/5000 ölçekli imar planına itiraz!

Çatalca ilçesi, Kaleiçi Kentsel Sit Alanına ilişkin 1/5000 ölçekli 13.07.2022 tasdik tarihli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı itirazı askıya çıkarıldı.

Lupa Peyzaj Ve Kentsel Tasarım Limited Şirketi kuruldu!

Lupa Peyzaj Ve Kentsel Tasarım Limited Şirketi Sarıyer'de Diler Çiftçi ve Nihan Balkan ortaklığında kuruldu.

Lupa Peyzaj Ve Kentsel Tasarım Limited Şirketi kuruldu!

Lupa Peyzaj Ve Kentsel Tasarım Limited Şirketi bugün Sarıyer'de Diler Çiftçi ve Nihan Balkan ortaklığında kuruldu.

İklim değişikliği ile mücadelede kentsel tasarım büyük önem taşıyor!

Yeditepe Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Bengi Korgavuş, kentsel tasarımın doğru yapılması ile iklim değişikliğinin yaratacağı zararlarının önüne geçilebileceğini dile getirdi. 

Trabzon Ganita-Faroz Sahil Bandı Kentsel Tasarım Projesi için imzalar atıldı! 

Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin en büyük projelerinden biri olan Ganita-Faroz Sahil Bandı Düzenlemesi Kentsel Tasarım Projesi için imza töreni düzenlendi.

Meram 'Kentsel Tasarım Projeleri' için pilot bölge seçildi!

Konya'nın en gözde ilçesi Meram, 'Kentsel Tasarım Rehberleri Uygulama Projeleri' için pilot bölge seçildi.

Ergün Turan: Fatih'te kentsel tasarım ölçeğinde yeni işler planlıyoruz!

Fatih Belediye Başkanı Ergün Turan yaptığı açıklamada, Fatih'te kentsel tasarım ölçeğinde yeni işler planladıklarını söyledi.

Salacak Kentsel Tasarım Yarışması sonuçlandı!

İBB Etüd Projeler Daire Başkanlığı ile İstanbul Planlama Ajansı iş birliğiyle gerçekleştirilen Üsküdar “Salacak Kentsel Tasarım Yarışması” sonuçlandı.

Bakırköy Meydanı Kentsel Tasarım Proje Yarışması sonuçlandı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin, kamusal alanların erişilebilir ve güvenli yerler olması amacıyla Mart ayında gerçekleştirdiği “Bakırköy Cumhuriyet (Özgürlük) Meydanı Kentsel Tasarım Yarışması” sonuçlandı.

İBB Bakırköy Özgürlük Meydanı için tasarım yarışması açtı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Bakırköy Cumhuriyet (Özgürlük) Meydanı için 100 bin TL ödüllü kentsel tasarım yarışması açtı.

Taksim için tasarım yarışması başladı: Ödül 50 bin euro!

İBB tarafından düzenlenen Taksim Kentsel Tasarım Yarışması'nın takvimi açıklandı. Yarışmaya katılmak için projeler 10 Mayıs tarihine kadar teslim edilebilecek...

Diyarbakır Çermik Kentsel Tasarım Projesi görüşüldü!

Çermik Termal Turizm Planı ve Kentsel Tasarım Projesi"nin tanıtım toplantısı yapıldı. Diyarbakır Çermik ilçesi Kaymakamı Nazlı Demir, “Sahip olduğumuz doğal ve kültürel değerlerin hak ettiği değeri görmesiyle Çermik orta vadede önemli bir cazibe merkezi haline gelecek." diye konuştu...

Kaleiçi Kentsel Tasarım Projesi Haberi

Kaleiçi Kentsel Tasarım Projesi


Kaleiçi çiçek açacak Kaleiçi Hıdırlık Sokak Kentsel Tasarım Projesi ile Kaleiçi’nde sokaklar çiçek bahçesine dönüşecek. Proje kapsamında tarihi Kaleiçi evlerinin balkonları sardunya ve begonvillerle süslenecek, sokaklara Antalya’nın kaybolan çiçek türleri dikilecek. Eski Yanık Hastanesi’nin bulunduğu alanda yeni bir park ve meydan oluşturulurken, Antalya’ya yeni bir seyir terası kazandırılacak.



Antalya’nın en önemli tarihi miraslarından Kaleiçi çiçek açacak. Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin hazırladığı Kaleiçi-Hıdırlık Sokak Kentsel Tasarım Projesi ile eski Kaleiçi yeniden yaşatılacak. Büyükşehir Belediyesi, Antalya Valiliği ve EXPO 2016 ile ortak yürütülen projeyle Hıdırlık Sokak’tan başlayarak, Mermerli Sokak ve eski Yanık Hastanesi’nin bulunduğu alanda Antalya’nın kaybolan çiçekleri Kaleiçi evlerinde yeniden açacak. Hıdırlık Sokak’ta yer alan sınır duvarı üzerine “alaturka kiremit harpuşta” uygulaması yapılacak.


BALKONLAR ÇİÇEKLERLE SÜSLENECEK


Hıdırlık Sokağı’nda uygun alanlara turunç dikilecek. Begonvil ve...