22 / 07 / 2024

Kaleiçi sanal ortama taşındı

Kaleiçi sanal ortama taşındı

Antalya' da, Roma İmparatorluğu' ndan Selçuklular' a kadar uzanan dönemlerin tarihi dokusunu barındıran, günümüzde turistlerin gözdesi haline gelen Kaleiçi semti, 3 boyutlu halde sanal ortama taşındı...

Çatalca Kaleiçi Mahallesi imar planı tadilatı askıda!

Çatalca ilçesi, Kaleiçi Mahallesi, 191 ve 192 adalar arasında kalan tescil dışı alana ve Merkez ile Yakın Çevresine ilişkin 1/5000 ölçekli 20.09.2022 tasdik tarihli Nazım İmar Planı tadilatı askıya çıkarıldı.

Çatalca Kaleiçi Kentsel Sit Alanı 1/5000 ölçekli imar planına itiraz!

Çatalca ilçesi, Kaleiçi Kentsel Sit Alanına ilişkin 1/5000 ölçekli 13.07.2022 tasdik tarihli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı itirazı askıya çıkarıldı.

Migros Sanal Markette 19-20 Eylül'de Beyaz Et ürünlerinde yüzde 20 indirim fırsatı. İşte 19 Eylül 2022 fiyat listesi

Migros Sanal Market güvenilirliği, tazeliği ve hızlı servisi ile alışverişin vazgeçilmez adresi olmayı sürdürüyor. Hemen her gün birbirinden ayrı yüzlerce üründe indirim kampanyası uygulayan Migros Sanal Market şimdi de 19-20 Eylül tarihleri arasında 37 çeşit beyaz et ürünü yüzde 20 indirimli

Çatalca Kaleiçi Mahallesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli plan tadilatı değişikliğine itiraz!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Çatalca ilçesi, Kaleiçi Mahallesi, 250 ada, 3 parsele ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 12.11.2021 tasdik tarihli Nazım ve Uygulama İmar Planı değişikliklerine itiraz askıya çıkarıldı.

Paylaşımlı ve sanal ofisler iş dünyasının yeni gözdesi oldu!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen paylaşımlı ve sanal ofisler iş dünyasının da yeni gözdeleri arasında yer alıyor.

Sanal ofisler için vergi ödenir mi?

Dünya Gazetesi köşe yazarı Abdullah Tolu, bugünkü köşesinde sanal ofisleri ve belediyelerin sanal ofislerin ödediği vergilerle ilgili takibini kaleme aldı. İşte Abdullah Tolu'nun 'Belediyeler sanal ofis kiracılarının peşinde' başlıklı yazısı...

Metevarse'de emlakçılık mesleği sanal uzmanlığa dönüşüyor!

Geleceğin teknolojisi olacağı öngörülen Metevarse'de meslekler dönüşmeye başladı. Cem Sütçü, "Emlakçılık gibi interaktif ortamda görülen işler de ‘sanal’ uzmanlıklara dönüşecek."

Metaverse'te emlak yatırımı için doğru zaman mı?

Son dönemde popülerliği yükselen ve internetin geleceği şeklinde görülen Metaverse’de sanal emlak yatırımları kazanç sağlayacak mı? Kripto paralarla alınıp satılan bu emlakların, kripto paralar kadar yüksek volatilite göstermesi öngörülüyor.

Metaverse Derneği'nden ilk uyarı: Sanal arazilerden uzak durun!

Türkiye'de son zamanlarda sık sık gündeme gelen Metaverse konusunda farkındalık yaratmak için Metaverse Derneği'ni kuran Alphan Manas, "Şimdi bu sanal evrenlerden arazi satın alanlar 6 kurşunla Rus ruleti oynuyorlar." dedi.

Binance genel merkez kurmak için çalışmalara başladı!

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, genel merkez kurmak için çalışmalara başladı. Binance genel merkez açarak sanal şirket statüsünden kurtulacak. 

Kripto para yatırımcılarına sanal dolandırıcılık uyarısı!

Avrasya Blockchain ve Dijital Para Araştırmaları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Kurtuluş, son zamanlarda sık sık gündeme gelen kripto para yatırımcılarını sanal dolandırıcılığa karşı uyardı.

Aydın İncirlliova'da tapu işlemleri kolaylaşıyor!

Aydın'a bağlı İncirliova Belediyesi ve İncirliova Tapu Müdürlüğü ortaklığı ile hayata geçirilen uygulamada vatandaşlar emlak beyan değeri ile ilgili işlemlerini online ortama aktarabilecek. 

Nazilli'de emlak beyanı için yeni dönem! 

Aydın'ın Nazilli ilçesinde emlak beyanı işlemleri elektronik ortama taşındı.

Kaleiçi sanal ortama taşındı Haberi

Kaleiçi sanal ortama taşındı

Antalya'da, Roma İmparatorluğu'ndan Selçuklular'a kadar uzanan dönemlerin tarihi dokusunu barındıran, günümüzde turistlerin gözdesi haline gelen Kaleiçi semti, 3 boyutlu halde sanal ortama taşındı.


Kaleiçi'ndeki surlar, Roma İmparatoru Hadrian adına yaptırılan ve Pamfilya'nın en güzel kapısı olarak kabul edilen Hadrian Kapısı, II. Bayezid'in oğlu Sultan Korkut tarafından yaptırılan Kesik Minare Camisi ile Yivli Minare ve külliyesini fotoğraflayan Kenan Cinkiş, tarihi güzelliği daha iyi ve kolay şekilde tanıtabilmek amacıyla 3 boyutlu "Kaleiçiweb" projesi tasarladı.


Arkadaşlarının da desteğini alan Cinkiş, 6 ayda Kaleiçi'ndeki tarihi dokuyu sanal ortama taşıdı. Cep telefonuna internetten indirilebilen programda, görsel unsurların yanı sıra tarihi mekanlar hakkında İngilizce, Almanca, Rusça ve Arapça dillerinde bilgi veriliyor.

"3 BOYUTLU OYUN GİBİ GEZİ"



Programı AA muhabirine anlatan Cinkiş, hayatında hiç Antalya'ya gelmemiş yabancı turistlerin Kaleiçi'nden haberdar...