15 / 05 / 2024

Kaloriferini yakmayan komşuya dava açılır mı

Kaloriferini yakmayan komşuya dava açılır mı

Hava sıcaklıklarında yaşanan düşüşlerle kaloriferler yanmaya başlarken komşusu kombi yakmayanların hakları da merak ediliyor. Peki Kaloriferini yakmayan komşuya dava açılabilir mi?

Kombiyi açmayan komşuya dava açılabilir mi?

Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Oya Armutçu bugünkü yazısında, apartmanlarda kaloriferin yakılmasının zorunlu olup olmadığına yönelik sorularının yanıtını kaleme aldı.

Kaloriferini yakmayan komşuya dava açılabilir mi?

Hava sıcaklıklarında yaşanan düşüşlerle kaloriferler yanmaya başlarken komşusu kombi yakmayanların hakları da merak ediliyor. Peki Kaloriferini yakmayan komşuya dava açılabilir mi?

Gürültü yapan komşuya dava açılabilir mi?

Takvim Gazetesi köşe yazarlarından Feride Hilal İmal bugünkü köşe yazısında gürültü yapan komşulara karşı yapılabilecek işlemleri kaleme aldı.

Gürültücü komşuya dava şoku!

Takvim Gazetesi köşe yazarı Feride Hilal İmal, bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu ''Tadilat sırasında gerçekleşen gürültüden şikayetçi olunabilir mi?'' sorusunu yanıtladı...

Gürültü yapan komşuya ceza kesilir mi?

Takvim Gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında gürültücü komşuya ceza kesilir mi konusunu kaleme aldı. İşte İmal'in o yazısı...

Gürültü yapan komşu ne kadar ceza alır?

Gürültü yapan komşuya verilen para cezasının tutarı yükseldi. Buna göre; gürültü yapan komşuya 1.594 TL para cezası verilecek. 

Gürültücü komşuya karşı ne yapabilirsiniz?

Kat Mülkiyeti Kanunu ve Yargıtay’ın kriterlerine göre apartmanda ‘huzur bozup uyku kaçıracak kadar çekilmez hal alan gürültü’ yasak. Gürültü kirliliğine giriyor, yaptırımı var. Peki gürültücü komşuya karşı ne yapabilirsiniz?

Banyosu alt komşuya akan ve tamirini yaptırmayan tazminat ödeyecek!

Yargıtay 20. Hukuk Dairesi, alt kattaki konuta su akıtmasına rağmen banyosunu ve balkonunu tamir ettirmeyen komşunun tazminat ödemesi kararını onadı.

Gürültü yapan komşuya bin 461 liralık ceza!

Gürültü yapan komşunuzu önce polise ve zabıtaya şikâyet edip idari para cezası verebilirsiniz. Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında son çare daireyi satın alarak gürültücü komşudan kurtulabilirsiniz.

Komşuya verilen zarar konut sigortası kapsamında! 

Konut sigortaları doğal olayların dışında komşulara verilen zararları, evdeki değerli eşya ve parayı, misafirlerin canlarını bile teminat altına alıyor. Ev oturulamaz hale geldiğinde güvenlik hizmetinin yanı sıra sigortalıların otel konaklama masrafları da karşılanıyor. 

Gürültü yapan komşuya para ve hapis cezası!

Kat Mülkiyeti Kanunu'na (KMK) göre komşuların birbirlerini karşılıklı olarak rahatsız etmeme yükümlülükleri bulunuyor. Avukat Abdi Yaşar, gürültü yapan komşuya para ve hapis cezası verilebildiğini anımsattı..

Komşuya ‘deniz manzaramı kapattın’ davasında flaş karar!

Yargıtay, komşusunun yaptırdığı tadilatlar nedeniyle deniz manzarasının kapandığı gerekçesiyle dava açan ev sahibini haklı buldu. Yargıtay, yazlıkçının evini eski haline getirmesi gerektiğine karar verdi.

Kom Gelişim İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kom Gelişim İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Bağcılar’da 1 milyon 840 bin TL sermaye bedeli ile Noor Aloyon, Khaled Whab ve Omar Mohammed ortaklığında kuruldu. 

Kaloriferini yakmayan komşuya dava açılır mı Haberi

Kaloriferini yakmayan komşuya dava açılır mı

Hava sıcaklıklarında yaşanan düşüşlerle beraber kaloriferler yanmaya başlarken komşusu kombi yakmayanların hakları da merak ediliyor. Peki Kaloriferini yakmayan komşuya dava açılabilir mi?

TED Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şebnem Akipek, Anadolu Ajansı muhabirine, konunun hukuki boyutuyla ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, her kentte il hıfzıssıhha kurullarının halk sağlığının korunması için dış ortam sıcaklığı belli bir derecenin altına düşünce ısıtma sistemlerinin çalıştırılması kararını aldığını dile getiren TED Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şebnem Akipek, bu sıcaklığın genellikle 15 derece şeklinde olduğunu söyledi.

Akipek, Kat Mülkiyeti Kanunu'nun da bu konuya ilişkin hususları içerdiğini belirterek, kanunun 18. maddesinde "Kat irtifakı sahipleri bu hakka konu olan ortak arsa üzerinde, ileride kat mülkiyetine...