29 / 09 / 2024

kaman da tarihi mezar taşı

kaman da tarihi mezar taşı

Kırşehir' in Kaman ilçesindeki kanalizasyon kazısı sırasında Roma dönemine ait mezar taşı çıkınca çalışma durduruldu. Çıkan mezar taşının 500 - 600 yıllık olduğu tahmin ediliyor...

Emirgan’da tarihi köşk ve arazisi satılıyor

İstanbul’un en değerli ilçelerinden Sarıyer Emirgan’da bulunan tarihi köşk ve arsası satılıyor. 86 milyon liraya satışa çıkarılan köşk, 1569 metrekare arazisi ve konumu ile dikkat çekiyor.

Borsa İstanbul’da tarihi zirvesine yüzde 30’dan uzak olan hisseler! İşte BIST 100’ün o şirketleri 

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi rekor kırmaya devam ederken, bazı hisselerdeki kayıplar da sürüyor. Yatırım Yolcusu X Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, tarihi zirvelerinin yüzde 30 ve daha uzağında olan şirketleri listeledi. İşte borsa yükselirken, yatırımcısını güldürmeyen o hisseler…

Kırşehir Kaman'da kentsel dönüşüm kararı!

Bugünkü 31528 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı gereğince Kırşehir Kaman'da yer alan bazı alanlar kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı olarak ilan edildi...

Çorum’da tarihi yapıların restorasyonu başladı!

Çorum'da Osmanlı döneminden miras kalan tarihi yapılarda restorasyon çalışmaları başladı. 

Diyarbakır'da tarihi kalıntıların üzerine bina inşa edildi!

Diyarbakır Silvan'da Eyyübiler dönemine ait tarihi hamam ve şehir kalıntıları üzerine bina yapıldığı ortaya çıktı. 

Bursa'da tarihi Ulu Cami ve çarşıların etrafındaki eski yapılar yıkılıyor!

Bursa'da başlatılan "Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı Kentsel Tasarım Projesi" kapsamında devam eden yıkımlarla Ulu Cami ve çevresindeki çarşıların silüeti ortaya çıktı.

Bursa’da tarihi dönüşüm başladı!

Bursa’da şehrin tarihi silüetini bozan yapıların yıkılacağı kentsel dönüşüm projesi için start verildi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un katılımıyla kentte eş zamanlı yıkımlar da başladı

Pakistan, Hindistan'da tarihi Babri Camisi'nin yerine Hindu tapınağı inşa edilmesini kınadı!

Pakistan, Hindistan'da 16. yüzyıldan kalma tarihi Babri Camisi'nin yıkıntıları üzerinde Hindu tapınağı yapılmasını kınadı.

Lüleburgaz'da tarihi PTT binası kaderine terk edildi!

Lüleburgaz'da yıllar boyunca PTT binası olarak kullanılan tarihi bina kaderine terk edildi. Mahalle sakinleri, tarihi PTT binasının restore edilmesini istiyor.

Hatay'da tarihi PTT binasının merdivenleri çöktü!

Hatay'da Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü olarak kullanılan tarihi taş binanın merdivenleri çöktün meydana geldi...

Karacasu'da tarihi ev ve sokaklar aslına dönüyor!

Aydın Karacasu'da tarihi ev ve sokaklar aslına dönüyorAydın il Kültür ve Turizm Müdürü Murat Yılmaz, Karacasu’daki koruma altına alınan tescilli sokaklarda incelemeler yaptı.

Hatay'ın tarihi taş evleri zamana direniyor!

Birçok medeniyete ev sahipliği yapan Antakya'da tarihi ev ve sokaklar yıllara meydan okuyor. Hatay İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüsnü Işıkgör: "Bu evler turizme hizmet ederken bir de yöre halkının kültürünü de en güzel şekilde yansıtıyor" dedi.

Afyonkarahisar'da tarihi binalar çürümeye terk edildi!

Afyonkarahisar’ı Bolvadin ilçesinde çürümeye yüz tutmuş terk edilmiş tarihi binalar vatandaşlar için büyük tehlike oluşturuyor. 

kaman da tarihi mezar taşı Haberi

kaman da tarihi mezar taşı


Kırşehir'in Kaman ilçesinde kanalizasyon kazısı sırasında Roma dönemine ait mezar taşı bulununca çalışma durduruldu.


Sarıuşağı Mahallesinde yaşayan Metin Ertürk, evine kanalizasyon bağlantısı kurulması için Kaman Belediyesine müracaat etti.


Mahallede Belediye ekipleri tarafından başlatılan kanalizasyon kazısı sırasında dozerin kepçesine tarihi eser niteliği taşıyan mezar taşı takıldı. İşçilerin çalışması ile çıkarılan tarihi eser, belediyenin deposuna götürüldü.


Kaman Kalehöyük Müzesi'nden yetkililerin yaptığı incelemede, mezar taşının Roma dönemine ait olduğu belirlendi.


Belediye Başkanı Erhan Talu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kanalizasyon kazısından mezar taşı çıkması nedeniyle kazı çalışmalarının durdulduğunu söyledi.


Talu, Kırşehir Kültür ve Turizm Müdürlüğü yetkililerinin kazı alanında yapacağı incelemenin ardından çalışmalara devam edilip edilmeyeceğine karar verileceğini ifade...