27 / 04 / 2024

Kaman Kalehöyük Arkeoloji Müzesi

Kaman Kalehöyük Arkeoloji Müzesi

Kırşehir'in turizm potansiyelinin artırılması için Kapadokya destinasyonu kapsamına alınması planlanıyor...

Tire Arkeoloji ve Etnografya Müzesi'ne yıkım şoku!

İzmir Tire'de 1971'de kurulan Tire Arkeoloji ve Etnografya Müzesi, depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkılacak. 

Bodrum Kalesi yıkılıyor mu?

Dün sosyal medya Bodrum Kalesi ve Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi’nin kısmen yıkılacağı iddasıyla çalkalandı. İddia sahibi Aykut Özet anlatıyor...

Kalehöyük'te koruma amaçlı imar planı talebi!

AK PARTİ Kırşehir Milletvekili Mikâil Arslan, Kaman Kalehöyük ile Müze arasında kalan alanda koruma amaçlı imar planı yapılması konusunda destek istedi.

Maltepe Başıbüyük'te kazı çalışmaları başlıyor!

Maltepe Başıbüyük Mahallesi’ndeki Tarihi Fındıkbayır Tepesi’nin korunup yaşatılabilmesi için İstanbul 5 Nolu Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü, Arkeoloji Müzeleri Müdürlüğü ve Maltepe Belediyesi 33 hektarlık alanda ortak çalışma yürütecek.

Kalehöyük Arkeopark Projesi'nin temeli atıldı!

Kırşehir Belediyesinin kent merkezindeki Kalehöyük mevkisinde bulunan arkeolojik kazı alanına yapacağı Arkeopark Projesinin temeli atma töreni gerçekleştirildi.

Kyme Arkeoloji Müzesi ve Kazıevi'nin yıkılmaması için eylem yapıldı!

İzmir'in Aliağa ilçesindeki Kyme Arkeoloji Müzesi ve Kazıevi'nin depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle başka amaçlarla kullanılmak için yıkılmak üzere tahliye edilmesi, Aliağa Arkeoloji Müzesi'ni Koruma ve Yaşatma Hareketi tarafından protesto edildi.

Kyme Arkeoloji Müzesi ve Kazıevi yıkılıyor!

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar yaptığı açıklamada "Yıkılacak müze ve kazıevinin yerine ne yapılacağı konusunda da "Bunun kararını daha sonra karar verip, paylaşacağız" diye konuştu.

Aliağa Kyme Arkeoloji Müzesi yıkılacak mı?

İtalya Catania Üniversitesi ile Aliağa Belediye Başkanlığı tarafından 1995 yılında yapılan Aliağa Kyme Arkeoloji Müzesi ve Kazı Evi şimdi yıkılma tehdidi ile karşı karşıya.

Dünya'nın ikinci büyük müzesi Başbakan Davutoğlu tarafından açıldı!

Ahmet Davutoğlu, Hatay Arkeoloji Müzesi'ne geçerek müzenin ve restorasyonu tamamlanan Saint Pierre Kilisesi 'nin açılışını yaptı. Mozaik sergileme alanı bakımından dünyanın ikinci büyük müzesi açıldı.

1973 yılında Edirnekapı Kavşağı'ndaki tarihi surların yıkımına başlanmış!

1973 yılında çevre yolunun geçeceği Edirnekapı Kavşağı'ndaki tarihi surların yıkımına başlanmış. Karayolları ekipleri kazma ve kürekle surları yıkmaya çalışırken, arkeoloji uzmanları ilgili makamlara müracaat ederek, yıkımın durdurulmasını istemişler.

Shell Çatalhöyük Arkeoloji Atölyesi'ni kurdu!

10 bin yıllık tarihi olan Çatalhöyük, Shell Türkiye'nin katkılarıyla 6 bin çocuğa atölye oldu. Kazıların sponsoru Shell, bir atölye kurarak 81 ilde binlerce çocuğu tarihe dokundurdu..

Kalehöyük'te kazı çalışmaları devam ediyor!

Kırsehir'in Kaman ilçesine bağlı Çağırkan beldesindeki Kalehöyük Arkeoloji Kazı Alanı'nda Kültür ve Turizm Bakanlığınca yürütülen çalışmalar devam ediyor. Kırşehir Valisi Çakacak kazı çalışmalarının,Kırşehir'in geleceğine ışık tutacağını söyledi.

Modernizasyon çalışması yapılan müze ve örenyeri sayısı 154'e çıktı!

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği'nin 2010 yılından bu yana 49 müze ve ören yerinde uyguladığı modernizasyon ve gişe işletme sayısı, aralarında Kaman Çağırkan Kalehöyük Arkeoloji Müzesi'nin bulunduğu müze ve örenyeri ile birlikte 154'e yükseldi.

Kaman Kalehöyük Arkeoloji Müzesi Haberi

Kaman Kalehöyük Arkeoloji Müzesi

 Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürü Ahmet Arı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kapadokya'yı ziyaret eden turistlerin Kırşehir'i de görebilmesi için çalışma yürüttüklerini bildirdi. 

     Arı, ''Kırşehir'deki turistik ve kültürel değerlerin ortaya çıkarılması, ilin altyapı ve tanıtım eksikliklerinin giderilerek turizm değerleri oluşturulması, halkın turizme katılımının artırılması için bilgilendirilmesi ve dolayısıyla turizm gelirlerinden daha fazla pay almasının sağlanması ve turizmin bölgeye olan sosyoekonomik katkısının artırılmasını amaçlıyoruz'' dedi. 

     Özellikle Kırşehir'deki Kaman Kalehöyük Arkeoloji Müzesi ile Japon Bahçesi'nin Japon turistler için ayrı bir önem taşıdığını vurgulayan Arı, yılda 10 bin civarında Japon turistin Kaman ilçesini ziyaret ettiğini, Kırşehir'in Kapadokya destinasyonuna dahil edilmesi durumunda, turizmde Uzakdoğu'nun pazar payının artacağını öngördüklerini dile getirdi. 

     

     Yarın, Kırşehir Turizm Geliştirme Çalıştayı...