29 / 04 / 2024

Kamilet Vadisi hes imar planı iptal mi

Kamilet Vadisi hes imar planı iptal mi

Artvin’in Arhavi İlçesi’nde bulunan dünyanın önemli doğal yaşamı koruma alanları arasında gösterilen Kamilet Vadisi’nde çevreciler HES projelerine karşı bir zafer daha kazandı.

Tunceli Munzur Vadisi'ne 26 tane HES yapılacak!

Tunceli halkı tarafından kutsal olarak görülen Munzur Vadisi üzerine yapılmak istenen 26 HES projesinin 5’i faaliyete girdi. Bölge halkı HES ve siyanürlü altın arama projeleriyle 60 köyün sular altında kalarak yok olacağı belirtiliyor.

Artvin Kamilet Vadisi’ne yeni HES projesi!

Artvin İl Genel Meclisi, Kamilet Vadisi’nde bir HES yapımına daha izin verdi. Kamilet Vadisi üzerinde HES yapımına izin verilmesinin hemen ardından MNG Holding, atağa geçti.

Artvin Kamilet Vadisi’nde yol inşaatına başlandı!

Doğal zenginliğiyle bilinen Artvin Kamilet Vadisi’ne HES yapılmak için yol inşaatına başlandı. Yaşam savunucuları, “Böyle giderse Arhavi’yi Arhavi yapan her şey yok olacak” diyor.

Alakır Vadisi’ndeki 4 HES barajı inşaatı yargıya takıldı!

Birinci Derece Doğal SİT Alanı olması nedeniyle Danıştay tarafından ‘HES yapılamaz’ kararı verilen Alakır Vadisi’nde bulunan 4 HES’e yenileri yapmayı hedefleyen inşaata ‘yürütmenin durdurulması’ kararı verildi. Ancak verilen karara rağmen bölgedeki inşaatın çalışmaları devam ediyor

Amasya Yeşildere Vadisi HES projesi protesto edildi!

Amasya merkeze bağlı Yeşildere Vadisi'nde yapılması planlanan hidro elektrik santrali (HES), bölgede yaşayan köylüleri ayaklandırdı. HES için protesto eylemi yapan köylüler karayolunu kapattı.

Yeşilırmak HES projesi protesto edildi!

Yeşilırmak üzerinde yapılması planlanan HES projesi, Yeşildere Vadisi'nde bulunan bazı köylülerce protesto edildi. Protestoya CHP Grup Başkanvekili Özel ile bazı CHP milletvekilleri de katıldı.

Kamilet Vadisi'nde ikinci HES’e onay çıktı!

Arhavi'de, Türkiye'nin en zengin biyoçeşitliliğine sahip alanı olma özelliğini taşıyan Kamilet'e göz diken şirketler projeye doymuyor. Vadide yapımı planlanan HES sayısı 2'ye yükseldi.

Trabzon'da HES için keşif yapıldı!

Trabzon Çaykara ilçesi Solaklı Vadisi Ogene Deresi üzerinde bir HES projesi yapılması planlanıyor. Esentepe HES projesi için mahkeme kararıyla keşif yapıldı.

Kamilet Vadisi’ndeki HES’in lisansı iptal edildi!

Artvin’in Arhavi İlçesi’nde bulunan dünyanın önemli doğal yaşamı koruma alanları arasında gösterilen Kamilet Vadisi’nde çevreciler HES projelerine karşı bir zafer daha kazandı.

Kamilet Vadisi'ndeki HES durduruldu!

ARTVİN'in Arhavi ilçesine bağlı Kamilet Vadisi'nde hidroelektrik santrali (HES) yapmak isteyen şirketin ÇED olumlu raporunu almasının ardından Projenin imar planları 2014 tarihinde Artvin İl Özel idaresi İl Genel Meclisi tarafından onaylandı.

Erzincan Şıhköy Vadisi'ndeki HES'e iptal kararı!

Sivas İdare Mahkemesi, Erzincan Tercan'daki Şıhköy Vadisi'ne kurulması planlanan Haydar HES projesi için verilen 'ÇED gerekli değildir' kararını iptal etti.

Kamilet Vadisi HES projesi onaylandı!

Artvin'de Kamilet Vadisine yapılmak istenen Orta HES projesi için hazırlanan imar planları Artvin İl Özel İdaresi tarafından onaylandı. Artvin Orman Bölge Müdürlüğü tarafından verilen sondaj yolu yapım iznini iptal etti.

Artvin'e HES onaylandı!

ARTVİN'İN Arhavi ilçesine bağlı Kamilet Vadisi'nde hidroelektrik santrali ( HES ) yapmak isteyen Balsu Elektrik Üretim şirketi. Haziran 2012 tarihinde ÇED olumlu raporunu aldı.

Kamilet Vadisi hes imar planı iptal mi Haberi

Kamilet Vadisi hes imar planı iptal mi

 Artvin’in Arhavi İlçesi’nde bulunan dünyanın önemli doğal yaşamı koruma alanları arasında gösterilen Kamilet Vadisi’nde çevreciler HES projelerine karşı bir zafer daha kazandı. Eyner Enerji üretim A.Ş. tarafından yapılmak istenen Taşlıkaya HES projesine karşı Arhavi Doğa Koruma Platformu (ADOKOP) öncülüğünde, uzun bir süredir hukuk mücadelesi veriliyordu. Arhavi’deki tüm sivil toplum örgütleri, Kamilet Vadisi’nde HES yapılmasına karşı çıkarak ‘Yeşil Birlik’ olarak adlandırılan örnek bir koalisyon oluşturdu. Ancak bu koalisyonun içinden ayrılan bazı belediye meclis üyeleri firmanın sunduğu imar planını onaylayınca inşaat yeniden başladı. Bunun üzerine ADOKOP üyeleri onaylanan imar planlarının ÇED Raporu ile uyuşmadığı gerekçesi ile tekrar iptal davası açtı. Rize İdare Mahkemesi Taşlıkaya HES’e ait imar planını iptal etti. 

Yapımcı firmanın bu süreçte maddi sıkıntılar içine girdiği iddia edildi. Şirket...