03 / 05 / 2024

Kamp Armen Avrupa gündeminde

Kamp Armen Avrupa gündeminde

İnsan Hakları Derneği (İHD), Kamp Armen olarak bilinen Tuzla Ermeni Yetimhanesi’ni Avrupa Konseyi ve Avrupa Parlamentosu’na taşıdı. Konseyin İnsan Hakları Komiseri Nils Muiznieks’e mektup gönderildi.

İşte Avrupa’nın en görkemli 8 üniversite kampüsü!

İngiliz Times Higher Education dergisi Avrupa’nın en güzel üniversite kampüsleri listesini yayınladı.  İşte Avrupa’nın en güzel üniversite kampüsleri... 

Kamp Armen yeniden inşa edilecek!

Hrant Dink'in de aralarında bulunduğu öksüz ve yetim çocuklara yuva olan Kamp Armen'in yeniden inşasına olanak sağlayan imar planı İBB Meclisi'nde kabul edildi.

Tuzla Ermeni Yetimhanesi yeniden inşa ediliyor!

Gazeteci Hrant Dink ile eşi Rakel Dink’in yetiştiği Kamp Armen olarak bilinen Tuzla Ermeni Yetimhanesi yeniden inşa edilecek. Yetimhane için ilk kazma vuruldu.

Kamp Armen'in yeni projesi için ilk kazma vuruldu!

Tamamen yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya kalan Kamp Armen'in yeni projesi için ilk kazma vuruldu. Bir bölümü yıkık halde bulunan eski kamp binası tamamen yıkıldı.

Bilkent Entegre Sağlık Kampüsü, Avrupa'nın en büyüğü olacak!

Ankara'da inşa edilen ve yapım süreci devam eden Bilkent Entegre Sağlık Kampüsü bu yıl içinde hizmet vermeye başlayacak.Hastanede toplam 3 bin 700 yatak ve 1 milyon 308 bin metrekarelik kapalı alan bulunacak.

Kamp Armen'in yeni mimari projesi tamamlandı!

Öldürülen Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in büyüdüğü yetimhane olarak da bilinen ve tamamen yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya kaldığı 2015'te Ermeni toplumuna iade edilen Kamp Armen'in yeni mimari projesi tamamlandı.

İkitelli Entegre Sağlık Kampüsü'nde hafriyat çalışmaları başladı!

2 milyon metrekare alan üzerinde hayata geçirilen İkitelli Entegre Sağlık Kampüsü'nde hafriyat çalışmaları başladı. Proje tamamlandığında sadece Türkiye’nin değil Avrupa’nın da en büyük sağlık komplekslerinden biri olacak.

Kamp Armen için yeni heyet!

Kamp Armen'in Gedikpaşa Ermeni Protestan Kilisesi Vakfi'na bağışlanmasının ardından kampın yeniden yapılandırılması için çalışmalar başladı. Düşünce Platformu, kampın yeniden nasıl işlerlik kazanacağını tanışmak üzere bir araya geldi.

Kamp Armen nasıl bağışlandı?

Arazinin beşte üçü vakfa, beşte ikisi ise kamulaştırmayla Tuzla Belediyesi'ne geçmiş oldu. Bize bu kalan kısmı için tahsis önerisi de geldi. Ancak bu öneri henüz ham. Hukuki ve siyasal "mücadelemize devam edeceğiz.

Kamp Armen’in tapusu Gedikpaşa Ermeni Protestan Kilisesi Vakfı’na verildi!

İstanbul Tuzla'daki Ermeni yetimhanesi Kamp Armen’in tapusu Gedikpaşa Ermeni Protestan Kilisesi Vakfı’na iade edildi.

Menderes Türel'den Antalyaspor'a kamp tesisi müjdesi!

Antalyaspor'a Avrupa'da bile eşine rastlanmayacak çağdaşlıkta bir tesis yaptıklarını söyleyen Türel, Alanyaspor için de kamp tesisini yapmak için harekete geçtiklerini söyledi.

Kamp Armen Avrupa gündeminde!

İnsan Hakları Derneği (İHD), Kamp Armen olarak bilinen Tuzla Ermeni Yetimhanesi’ni Avrupa Konseyi ve Avrupa Parlamentosu’na taşıdı. Konseyin İnsan Hakları Komiseri Nils Muiznieks’e mektup gönderildi.

Avrupa'nın en büyük diyabet eğitim merkezi Şile'de açılıyor!

Yılda 5 bin diyabetli çocuğa kamp ve eğitim imkânı sağlayacak olan Türkiye'nin tek ve Avrupa'nın en büyük diyabet eğitim merkezi çok yakında Şile'nin Alacalı Sahili'nde hizmete girecek.

Kamp Armen Avrupa gündeminde Haberi

Kamp Armen Avrupa gündeminde

Avrupa Konseyi İnsan Hakları Komiseri Nils Muiznieks’e gönderilen mektupta, “Türkiye’nin genel olarak azınlık vakıflarına, özelde Kamp Armen’e yönelik uygulamalarının AB kriterlerine uyumluluk açısından bir değerlendirmeye tabi tutulması ve devletin Kamp Armen’i Ermeni toplumuna iade etmesi için girişimlerde bulunulmasını gerektiğine inanıyoruz”...