29 / 04 / 2024

kamu bina kiralaması 2019

kamu bina kiralaması 2019

Ankara Söğütözü’ndeki Ticaret Bakanlığı binasına üç yılda 70 milyon TL kira ödendiği belirtildi. Kamu 2018'de bina kiraları için 1 milyar TL'nin üzerinde para ödedi.

Şehir hastanelerinin kira bedelleri ilk altı ayda ne kadar oldu?

Hazine ve Maliye Bakanlığı'na bağlı Muhasebat Genel Müdürlüğü Temmuz 2021 merkezi bütçe verilerini duyurdu. Rekor seviyelere ulaşan kalemlerden biri de şehir hastanelerinin kiralarının içinde olduğu ‘bina kiralaması giderleri' oldu.

Kamuda kiralık bina sayısı ve kira tutarları gündeminde!

Kamu kurum ve kuruluşlarındaki kiralık bina sayısına ve toplam kira tutarı meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Devlet Ankara’da 236 ayrı bina kiraladı!

Maliye Bakanı Naci Ağbal’ın verdiği bilgilere göre, kamu kurum ve kuruluşları için Ankara’da 236 ayrı bina kiralandı!

Kamu hizmeti için bina kiralayan bakanlıklar mecliste!

Kamu hizmeti için araç ve bina kiralayan bakanlıklar TBMM'de konu oldu. CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Atıl kamu arsa ve binaları değerlendirilecek!

Maliye Bakanlığı, vergi dışı gelirleri artırmayı amaçlayan yeni bir paket üzerinde çalışıyor. Pakette, özelleştirme kapsamı dışında bulunan kamu kuruluşlarının arsa, arazi, bina gibi atıl varlıklarının değerlendirilmesine ağırlık verilecek.

Ankara Ulus’taki 17 bina yıkıldı!

Ankara Valiliği tarafından OHAL nedeniyle Ulus’taki 17 bina yıkıldı. Binaların yıkımı, kamu düzeninin ve esenliğinin sağlanması amacıyla yıkıldı.

İstanbul'daki kamu binaları depreme hazır!

İstanbul Valiliği İstanbul Proje Koordinasyon Birimi Direktörü Elgin: "Bugüne kadar 978 bina güçlendirilirken, 310 bina yeniden inşa edildi. Toplamda bin 288 kamu binası depreme karşı hazır hale getirilmiş oldu" dedi.

DİKA, Mardin'de akıllı bina yaptı!

Türkiye'nin çevre dostu yeşil bina 'Leed Gold Sertifikası' alan ikinci kamu hizmet binası olan bina 12 milyon liraya mal oldu.

Kamunun yeni bina yatırımlarına izin verilmeyecek!

Başbakan Binali Yıldırım, kamu harcamalarına yönelik tasarruf tedbirlerine yönelik soruya, "Kamu olarak tasarrufta örnek olacağız. Önce kendimizden başlayacağız. Araç alınmasına, yeni bina alınmasına, yapılmasına, kiralanmasına mecburiyet olmadıktan sonra izin vermeyeceğiz." dedi.

Kahramanmaraş Andırın Devlet Hastanesi için prefabrik bina yapıldı!

Kahramanmaraş Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine Bağlı Andırın İlçe Devlet Hastanesinde yapımı gerçekleştirilen Prefabrik bina hizmete girmiştir.

Kamu binaları depreme dayanıklı hale getirildi!

Olası Marmara depreminde okul, hastane ve afet yardımıyla koordinasyonunu sağlayacak can damarı kamu binaları, İSMEP projesiyle depreme dayanıklı hale getirildi. 10 yılda 3 milyar TL yatırımla 3 milyon kişi kurtarıldı. Bin 257 bina yeniden inşa edilerek hizmete kazandırıldı.

Silopi'de 342 bina ve işyeri ağır hasar gördü!

Şırnak'ın Silopi ilçesinde terör saldırıları nedeniyle ev, iş yeri ve kamu binaları ile camilerde meydana gelen hasarın 82 milyon lira olduğu tespit edildi. Toplam 342 bina ve iş yeri ile 2 camide ağır hasar oluştu.

Vasip Şahin: 1.258 bina onarılıp tekrar kamu hizmetine sunuldu!

İstanbul Valisi Vasip Şahin, "58 okulda, 3 hastanede, 2 idari binada devam eden inşaat var. Toplamda bin 258 bina onarılıp ya da yeniden yapılıp tekrar kamu hizmetine sunuldu." dedi.

kamu bina kiralaması 2019 Haberi

kamu bina kiralaması 2019

Ankara Söğütözü'ndeki Ticaret Bakanlığı binasına 3 yılda 70 milyon TL kira ödendiği belirtildi. Maliye Bakanlığı verilerine bakıldığında kamunun hizmet binaları için ödediği kira bedeli de 2018'de 1 milyar liraya yükseldi.

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre CHP Mersin Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Bilgi Edinme Kanunu kapsamında Ticaret Bakanlığı'nın bina ve araçlara ne kadar kira ödediğini sordu. Gelen yanıtta göre 2016 yılı başında açılan Ankara Söğütözü'ndeki hizmet binasına 2016'da 21 milyon, 2017'de 22 milyon 340 bin lira ve 2018'de 26 milyon 211 bin lira kira ödendi. Ticaret bakanlığının verdiği yanıtta 2011 yılından bu yana geçen 8 yıllık süreçte araç kiralarına 27 milyon lira ödendiği belirtildi.

CHP'li Antmen konuyla ilgili olarak, “Ticaret Bakanlığı sadece bir tane binaya 3 yılda 70 milyon lira kira...