23 / 07 / 2024

kamu etik kurulu

kamu etik kurulu

Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Aytaç Durak’ın eşi Fahriye hanıma ait Süleyman Demirel Bulvarı’ndaki tartışmalı arsa yeniden konut alanı oldu. Durak, bu arsada yaptığı imar değişikliği nedeniyle Kamu Etik Kurulu tarafından kınanmıştı.

Kamu kurum ve kuruluşlarında işçi alımı ile ilgili yönetmelikte değişikliğe gidildi...

Kamu kurum ve kuruluşlarına işçi alınmasında uygulanacak olan usul ve esasların kaydedildiği hükümleri düzenleyen yönetmelikte değişiklik yapıldığı kaydedildi. İşte haberin ayrıntıları...

Kamu kuruluşunda çalışmak isteyenlere müjde! Ulaştırma Bakanlığı duyurdu! 224 personel alımı yapılacak!

Kamu kuruluşlarında çalışmak isteyenler, yayınlanan her iş ilanına ekstra özen gösteriyor. İşte iş ayanlara Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın duyurduğu iş ilanı detayları!

Kamu kuruluşlarına 30 bin personel alınacak! Alımlar ilkokul mezunları arasından yapılacak! İşte detaylar!

Kamu kuruluşlarında çalışmak isteyenlere müjde! Kamu kuruluşlarına 30 bin personel alınacak. İşte merak edilen detaylar!

Gaziantep Üniversitesi’nin ihalesi iptal edildi!

Kamu İhale Kurulu, Gaziantep Üniversitesi Hastanesi'nin geçtiğimiz Haziran ayında gerçekleştirdiği ihaleyi, "Rekabeti engelleyici hususlar içerdiği" nedeniyle iptal ettiğini duyurdu.

Kamu katılım finans kuruluşlarından Bireysel İhtiyaç Desteği Finansmanı!

Kamu katılım finans kuruluşları, hanehalkı geliri aylık 5 bin TL ve altında olan bireysel müşterilere 10 bin TL'ye kadar, 6 ayı ödemesiz dönemli, 36 aya kadar vadeli, aylık eşit taksitli finansman uygulamasını devreye soktu.

Müteahhitlere fiyat farkı sürprizi!

Kamu İhale Kurulu, kamuya iş yapan müteahhitler için fiyat farkı konusunda yeni bir karar aldı. Düzenleme kapsamında kamuya 3 milyar TL’lik tasarruf yapıldı.

Özel mülkiyette kiracı olan kamu kuruluşları sayısı nedir?

Özel mülkiyette kiracı konumunda bulunan kamu kurum ve kuruluşları sayısı meclis gündeminde konu oldu. CHP'li Murat Emir konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Varlık Fonu nedir?

Türkiye’nin dev firmaları Varlık Fonu’na devredildi.5 Şubat 2017 tarihli Mükerrer Resmî Gazete yayınlanan iki Bakanlar Kurulu Kararnamesi ile önemli bazı kamu iktisadi kuruluşları Türkiye Varlık Fonuna aktarıldı.Peki varlık fonu nedir?

Kamu kurum ve kuruluşlarına ait lojmanlar meclis gündeminde!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, kamu kurum ve kuruluşlarına ait lojmanlarla ilgili bazı bilgilere ilişkin soru önergesi hazırlandı..

Kamu kuruluşlarının kiraladığı gayrimenkuller mecliste!

CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, kamu kurum ve kuruluşları tarafından kiralanan taşınmazlara ilişkin soru önergesi hazırladı..

Aziz Torun: Dönüşümde kamu otoritesine ihtiyacımız var!

GYODER Başkanı ve Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, kentsel dönüşümü yapacak Kiptaş, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, belediye gibi vatandaşın güvendiği, geliştiricinin de itibar edeceği bir kamu otoritesine ihtiyaç olduğunu söyledi.

Kamu gayrimenkulleri karakol olarak kullanılabilecek!

Bugünkü Resmi Gazete’de yayımlan Kanun gereğince İçişleri Bakanlığının güvenlik gerekçesiyle ihtiyaç duyduğu kamu gayrimenkulleri Bakanlar Kurulu kararıyla resen Hazine adına tescil ve İçişleri Bakanlığına tahsis edilecek..

İşte özelleştirme yolu açılan 112 kuruluş!

100’den fazla kamu kurum ve kuruluşunu özelleştirme kapsamına alan pakete ilişkin tartışmalar sürüyor. Ekonomi bürokratları yasa çıktıktan sonra tüm kurumların taşınmazlarını bildireceğini ve bunların özelleştirme kapsamına alınacağını belirtiyor.

kamu etik kurulu Haberi

kamu etik kurulu

Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Aytaç Durak’ın eşi Fahriye hanıma ait Süleyman Demirel Bulvarı’ndaki tartışmalı arsa yeniden konut alanı oldu. Durak, bu arsada yaptığı imar değişikliği nedeniyle Kamu Etik Kurulu tarafından kınanmıştı.


PROJE HAZIRLANIYOR

Adana Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Aytaç Durak’ın Kamu Etik Kurulu tarafından kınanmasına ve Durak dahil 52 kişinin yargılanmasına neden olan Süleyman Demirel Bulvarı’nda Duraklara ait arsa aslına döndü! Durak İnşaat Firması 14 dönüm dolayındaki arsaya yeniden konut yapmaya karar verdi ve projelerini çizdirmeye başladı.


ÇOK TARTIŞILMIŞTI

Aytaç Durak’ın eşi Fahriye Durak üzerine olan Süleyman Demirel Bulvarı’ndaki 14 dönümlük arsa 2007-2008 yıllarında çok tartışılmıştı. Aydaç Durak, Büyükşehir Belediye Başkanıyken Belediye Meclisi’nden çıkarılan kararla söz konusu arsa konut alanından MİA’ya (Merkezi İşyeri Alanı) çevrilmiş ve bunun ortaya çıkması tartışmaları da beraberinde getirmişti.


52...