04 / 05 / 2024

kamu ihaleleri araştırma talebi chp

kamu ihaleleri araştırma talebi chp

CHP, kamu ihalelerine ilişkin şartname ve sözleşmelerde, şirketlerden gelen talepler doğrultusunda sonradan yapılan değişiklikler ile ortaya çıkan kamu zararlarının belirlenebilmesi için Meclis araştırmasını talep etti.

Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi açıldı! 

Yeşil Bina (Leed Gold) Sertifikasına aday ilk kamu hastanesi olan Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi, bugün hasta kabulüne başladı...

Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi bugün açılıyor!

Leed Gold (Yeşil Bina) Sertifikasına aday ilk kamu hastanesi olma özelliğine sahip ve sismik izolatör teknolojisiyle tasarlanan Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi bugün hizmete açılıyor...

Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi Nisan 2016'da açılacak!

Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Erbaycu, Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan bin 500 kişilik Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin nisan ayı başında açılacağını söyledi

İzzet Baysal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servis hizmete açıldı!

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, büyük hayırsever İzzet Baysal’ın ölümsüz ismini taşıyan İzzet Baysal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Merkez Ünite de yeniden Acil Servis hizmeti verilmesini sağladı.

İzmir Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi açıldı!

İzmir’de dijital Hastane olarak hizmete giren Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin açılışını yapan sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 40 bin yatak kapasiteli 230 tane hastaneyi aynı anda yapabilen dünyada bir başka ülke olmadığını söyledi.

Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi 19 Ekim'de açılacak!

İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'ne bağlı "Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi" Pazartesi günü Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından açılacak.

Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi açılacak mı?

7 Haziran seçimleri öncesi Konak Tüneli'ni açan AKP iktidarı şimdi de Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ni açacak. Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ise açılışı doğruladı.

Emtest Araştırma Geliştirme ve Test Çözümleri Anonim Şirketi kuruldu!

Emtest Araştırma Geliştirme ve Test Çözümleri Anonim Şirketi, Canan Karadeniz Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Semih Volkan Bayraktar Yönetim Kurulu Üyeliği'nde 50 bin TL sermaye ile 12 Ekim'de Tuzla'da kuruldu.

TÜİK gelir ve yaşam koşulları araştırma istatistiklerini açıkladı!

Türkiye İstatistik Kurumunca (TÜİK), Gelir ve Yaşam Koşulları Araştırma İstatistiklerinde gelir dağılımı, yoksulluk veya ilgili göstergelerin karşılaştırılabilirliğinde herhangi bir sorun bulunmadığı bildirildi.

Kuzey Araştırma Danışmanlık Organizasyon Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Kuzey Araştırma Danışmanlık Organizasyon Hizmetleri Limited Şirketi, Ömer Demir tarafından 10 bin TL sermaye ile 29 Eylül'de Şişli, Mecidiyeköy Mahallesi, Şehir Er Cihan Namlı Caddesi'nde kuruldu.

SNS Elektronik Araştırma Geliştirme Danışmanlık Sanayi ve Limited Şirketi kuruldu!

SNS Elektronik Araştırma Geliştirme Danışmanlık Sanayi ve Limited Şirketi, Salim Yılmaz tarafından 10 bin TL sermaye ile 16 Eylül'de Avcılar, Merkez Mahallesi, Şamlı Sokak'ta kuruldu.

RMS Araştırma Geliştirme Mühendislik Danışmanlık Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

RMS Araştırma Geliştirme Mühendislik Danışmanlık Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Sadullah Öztürk tarafından 10 bin TL sermaye ile 15 Eylül'de Avcılar, Üniversite Mahallesi, Sarıgül Sokak'ta kuruldu.

Enhas Araştırma Geliştirme Enerji Sistemleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Enhas Araştırma Geliştirme Enerji Sistemleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Nazenin Güre tarafından 10 bin TL sermaye ile 15 Eylül'de Maltepe, Yalı Mahallesi, Çiçekdağı Sokak'ta kuruldu.

kamu ihaleleri araştırma talebi chp Haberi

kamu ihaleleri araştırma talebi chp

CHP, kamu ihalelerine ilişkin şartname ve sözleşmelerde, şirketlerden gelen talepler doğrultusunda sonradan yapılan değişiklikler ile ortaya çıkan kamu zararlarının belirlenebilmesi amacıyla Meclis araştırması talep etti.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, CHP Grup Başkanvekilleri Engin Altay, Özgür Özel ve Engin Özkoç imzasıyla TBMM Başkanlığı’na sunulan araştırma önergesinin gerekçesinde, kamu ihalelerine ilişkin şartname ve sözleşmelerde bulunmayan indirim, tahsis, vergi teşviki, erteleme gibi uygulamaların ihale sonrasında devreye sokulduğu öne sürüldü.

Bu durum karşısında tam rekabetin önlendiği ve kamu zararına sebebiyet verildiği ileri sürülen gerekçede, şu ifadeler yer aldı:

"Kamu ihalelerinde şeffaflığın ve rekabetin sağlanamaması; kamu kaynaklarının çarçur edilmesine, kamu zararına, yoksul halktan müteahhitlere kaynak transferine ve birilerinin haksız zenginleşmesine yol açmaktadır. Son yıllarda yapılan kamu ihaleleri incelendiğinde, büyük ihalelerin hemen hemen hepsinin Kalyon,...