07 / 05 / 2024

Kamu ihalelerine ilgi

Kamu ihalelerine ilgi

Kamu İhale Kurumu’nun açıkladığı rakamlar ilginç sonuçları ortaya çıkardı. 2011’de ihalelerin yüzde 5’ini yabancı şirketler kazanırken geçen yıl bu oran yüzde 1,44’e geriledi.

Kamu hastanesine acil personel alımı! Şartları duyunca inanamayacaksınız! Sadece bir başvuruya bakar!

Kamu personel ilanları iş arayan kişiler için ilgi ile araştırılmaktadır. İşte yeni yayımlanan kamu personel ilanı detayları!

Kamu ihalelerine girecek olanlar dikkat! Yeni düzenleme geldi!

Kamu ihalelerine giren binlerce şirketi ilgilendiren yeni bir düzenleme yapıldı. Peki bu düzenlemeden kimler nasıl etkilenecek, yeni düzenlemeyle ne gibi değişiklikler olacak?

Kamu ihalelerine yeni düzenleme!

Kamu ihaleleri için yeni düzen yapılması planlanıyor. Kamu İhale Yasası’nda yapılması planlanan yeni düzenleme ile aşırı düşük teklif veren istekliler sigorta şirketi teminatıyla ihaleye katılabilecek.

CHP'den kamu ihaleleri için araştırma talebi!

CHP, kamu ihalelerine ilişkin şartname ve sözleşmelerde, şirketlerden gelen talepler doğrultusunda sonradan yapılan değişiklikler ile ortaya çıkan kamu zararlarının belirlenebilmesi için Meclis araştırmasını talep etti.

Kamu ihalelerine düzenleme!

Koronavirüs sürecinde hız kazanan e-ihalelerde teminat mektubunun elektronik sunumu zorunlu hale getirildi

Konuta büyük ilgi! Tarihi kredi fırsatından kimler yararlanacak?

Uzun zamandır durgunluk döneminde olan konut sektörü kampanyalarla hareketlendi. Kamu bankalarının sunduğu konut kredisi kampanyasına ve Emlak Konut'un başlattığı kampanyaya vatadaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Kamu ihalelerine corona virüs ayarı!

Kamu ihalelerinde koronavirüs sebebiyle sürenin uzatımı ve fesihle ilgili Cumhurbaşkanlığı genelgesi Resmi Gazete'de yayımlandı.

YİD modeliyle gerçekleştirilen kamu ihaleleri mecliste!

Ulaştırma Ve Altyapı Bakanlığının Yap-İşlet-Devret modeliyle gerçekleştirdiği kamu ihalelerine ilişkin soru önergesi hazırlandı...

Cengiz İnşaat'ın üstlendiği kamu ihaleleri TBMM'de!

CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, Cengiz İnşaat'ın üstlendiği kamu ihalelerine ilişkin soru önergesi hazırladı. Tanrıkulu sorularını Başbakan Yıldırım'a sordu...

Kamu ihalelerine TL şartı geliyor!

Kamu kurum ve kuruluşları, mal ve hizmet alımları ile yapım işleri ihalelerinde, yabancı para birimi yerine Türk lirası üzerinden teklif alıp sözleşme yapacak

Vergi affından faydalananlar kamu ihalelerine giremez mi?

Yeminli Mali Müşavir Güncel Gruop Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Sezer vergi affından faydalanan mükellefleri için önemli uyarılarda bulundu. İşte o yazı...

Kamu ihalelerine yabancı ilgisi azaldı!

Kamu İhale Kurumu’nun açıkladığı rakamlar ilginç sonuçları ortaya çıkardı. 2011’de ihalelerin yüzde 5’ini yabancı şirketler kazanırken geçen yıl bu oran yüzde 1,44’e geriledi.

Kamu ihalelerinde ertelemeler ve iptallerde artış yaşanıyor!

Özelleştirme ve kamu ihalelerine ilginin azalması nedeniyle, iptal ve ertelemelerde artış yaşanıyor. Kamu ihalelerinde son dönemde ertelemeler ve iptaller üst üste gelmeye başladı.

Kamu ihalelerine ilgi Haberi

Kamu ihalelerine ilgi

Milyarlarca liralık ihale pastasından aslan payının hükümete yakın şirketlere verildiğine yönelik tartışmalar sürerken, Kamu İhale Kurumu’nun açıkladığı yeni istatistiklerden çarpıcı sonuçlar çıktı. 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerine sahne olan 2015 yılında kamunun ihale harcamasında patlama yaşandı. Kamu geçen yıl ihaleler için 148 milyar lira harcama yaptı. Bu rakam 2014’te 113 milyar liraydı. Böylelikle 2015’te 2014’e göre ihale harcamalarındaki artış yüzde 30’u geçti.


Türkiye’deki yatırımları son yıllarda giderek azalan yabancıların önceden yoğun ilgi gösterdikleri ihalelerden aldığı payda büyük düşüş gözlendi. 2011’de Türkiye’de gerçekleştirilen 74,8 milyar liralık ihalenin 3 milyar 780 milyon liralık kısmını yani yüzde 5’ini yabancı şirketler kazanmıştı. 2015’te 148 milyar liralık ihale pastasının sadece 2 milyar liraya denk gelen yüzde 1,44’ünü yabancı şirketler kazandı. 2011’de ihale kazanan 286’sı...