27 / 04 / 2024

Kamu ihalelerine girecek olanlar dikkat! Yeni düzenleme geldi!

Kamu ihalelerine girecek olanlar dikkat! Yeni düzenleme geldi!

Kamu ihalelerine giren binlerce şirketi ilgilendiren yeni bir düzenleme yapıldı. Peki bu düzenlemeden kimler nasıl etkilenecek, yeni düzenlemeyle ne gibi değişiklikler olacak?



Kamu İhale Kurumu tarafından hazırlanan Kamu İhale Tebliği’nde değişiklik yapıldığı açıklandı.

Türkiye’de kamu ihalelerine giren şirketler için eskiden sorun teşkil eden bazı uygulamaların düzeltilmesi amacıyla, Kamu İhale Kurumu tarafından, Kamu İhale Tebliği’nde değişiklik yapıldığı ve yeni bir düzenlemenin Resmi Gazete’de yayımlanarak, yürürlüğe girdiği açıklandı.

Kamu ihalelerine girecek olanlar dikkat! Yeni düzenleme geldi!

Yapılan açıklamaya göre, Kamu İhale Genel Tebliği'nde yapılan değişiklikle mal alımı ihalelerinde e-eksiltmeye yeniden işlerlik kazandırılacağı ve ihalelerde yeterlik kriteri olarak banka referans mektubu istenmeyeceği bildirildi.

Kamu İhale Kurumu tarafından hazırlanan Kamu İhale Genel Tebliği’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ ile Çerçeve Anlaşma, Mal Alımı, Danışmanlık Hizmet Alımı, Elektronik, Hizmet Alımı, Yapım İşleri ihalelerine ilişkin uygulama yönetmeliklerinde değişiklik yapılmasına dair yönetmeliklerin, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdiği duyuruldu.

Buna göre, ihalelerde yeterlik kriteri olarak banka referans mektubu istenmeyeceği açıklandı. Açıklamada ayrıca elektronik ihalelerde sunulan belgelerdeki eksik bilgilere ilişkin tereddütler de yapılan son düzenlemelerle giderildi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön