30 / 06 / 2024

kamu lüks bina kullanımı

kamu lüks bina kullanımı

Bozulan bütçe dengesini düzeltmeye yönelik olarak akaryakıt ve düşük motorlu araçların vergileri ile tapu harçlarına yapılan zamların yankısı sürüyor...

Antalya Konyaaltı'nda kamu arazisindeki lüks konut inşaatı için suç duyurusu!

Antalya’nın Konyaaltı ilçesi Arapsuyu Mahallesi’nde 1980 öncesinde üniversite alanı olarak kamulaştırılan sonrasında 30 Temmuz 2018'de Millet Bahçesi yapılması sebebiyle önce TOKİ’ye, oradan da özel bir inşaat şirketine satılan alanda lüks konut ve iş yeri inşaatı yapımı sürüyor...

Lüks konutların vazgeçilmezi akıllı binalar!

Lüks konutların vazgeçilmezi haline gelen akıllı bina teknolojilerinin kullanımı, orta segmentteki yapılarda da hızla yaygınlaşıyor. Akıllı binalar, kullanıcılarına enerji verimliliği ve konfor vadediyor.

Eskiden ahırdı, şimdi lüks bir rezidans!

Tarihi 1700'lü yıllara dayanan bina kurulduğunda ahır olarak kullanılıyordu. Şimdilerde ise lüks bir daire olarak yaklaşık 15 milyon TL'ye satılıyor.

Lüks otellerin arazileri Varlık Fonu’na devredildi!

Türkiye'nin birçok kamu şirketi KHK ile Varlık Fonu'na devredildi. Fona devredilen alanlar arasına güney sahillerindeki Pine Bay Holiday Resort, Fantasia Hotel Deluxe ve Simena Sun Club gibi lüks otellerin arazileri de eklendi.

Bankalar lüks binalardan vazgeçerek faiz indirimi yapabilir!

Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mehmet Ali Akben, bankaların lüks bina ve şubelerden vazgeçerek tasarruf etmesi halinde, genel giderlerde yaratacağı düşüşle faizleri daha da indirebilecek alanı yarabileceğini söyledi.

Üsküdar'da lüks siteler halka açılıyor!

Üsküdar Belediyesi kamu alanlarını 'ecrimisil' ödemeden kullanan lüks sitelere baskın yaptı. Kamuya ait arsalar park yapılarak halka açılıyor.

Lüks inşaat maliyeti 2016!

Bina inşaat sınıfları özelliklerine göre lüks inşaat, 1. sınıf inşaat, 2. sınıf inşaat, 3. sınıf inşaat ve basit inşaat olmak üzere beşe ayrılıyor. Peki, lüks inşaat nedir? Lüks inşaat maliyeti 2016 ne kadar?

Devlet gayrimenkulde lüks yerlerden çekiliyor!

Maliye Bakanı Şimşek 2015 yılı bütçe rakamlarını ve 9 aylık bütçe gerçekleştirmelerini açıkladı. Şimşek kamu kampüslerine ilişkin "Lüks yerlerden çekilmemiz lazım. Kamu Kampüslerini daha mütevazi yerlere yapacağız" açıklamasında bulundu.

Devlet gayrimenkulde lüks yerlerden çekilecek!

Şimşek kamu kampüslerine ilişkin "Lüks yerlerden çekilmemiz lazım. Kamu Kampüslerini daha mütevazi yerlere yapacağız" açıklamasında bulundu.Şimşek, 2015 yılı bütçe yasa tasarısının bugün Meclis'e gönderileceğini belirtti.

Kamu binaları lüks yerlerden çekilecek!

Maliye Bakanı Şimşek, kamu bina yatırımlarına destek vermediklerini belirterek, "Artık lüks yerlerden çekilmemiz lazım. Bu kampüsleri lüks yerlere yapmayacağız. Daha mütevazı yerleri seçeceğiz " dedi.

Tarihi bina Galata'nın ilk 5 yıldızlı lüks oteli olacak!

137 yıllık tarihi Barnathan binası, 5 yıldızlı lüks otel olacak. Bina, Galata Kulesi civarındaki ilk 5 yıldızlı süper lüks otel olma özelliği taşıyacak...

East Side Gallery'i yıkılıp yerine lüks bina yapılacak!

Berlin Duvarı’nın 1.3 kilometre uzunluğundaki bir parçasının üzerine kurulan ve dünyadaki en büyük açık hava galerilerinden olan East Side Gallery'nin yıkılıp yerine lüks rezidans yapılacak

The Ritz-Carlton İstanbul, Türkiye'nin en iyi 5 lüks oteli otelinden biri!

TripAdvisor, Türkiye'nin en iyi 25 lüks otelini kullanıcılarıyla belirledi. Farklı illerden otellerin bulunduğu listede, servis kalitesiyle misafirlerine farklı bir seyahat deneyimi yaşatan The Ritz-Carlton, İstanbul beşinci sırada yer aldı

kamu lüks bina kullanımı Haberi

kamu lüks bina kullanımı

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, Maliye Bakanlığı'nın zam yaparak kolay yolu tercih ettiğini söyledi. Bakanlığın gelirleri artırmak için vergileri yükseltirken harcamaları azaltmak için hiçbir tedbir almadığını savunan Özdebir, Başbakanlık'ın genelgesine ve sıkı denetimine rağmen Ankara'da birbirinden lüks kamu binaları yapıldığını ya da kiralandığını, kamuda lüks araç kullanımının da arttığını öne sürdü. Her an değişebilen vergi ve harç oranlarının üretim ve yatırım kararlarını güçleştirdiğini dile getiren Özdebir, "Bu gelişmeler, ekonomik büyüme hızını olumsuz etkilemekte, reel sektör üzerindeki baskıyı artırmaktadır.'' dedi.


Özdebir, ASO'nun eylül ayı meclis toplantısında yaptığı konuşmada, Merkez Bankası'nın ayağını frenden çektiğini söylemesine rağmen ekonomideki yavaşlamanın devam ettiğini dile getirdi. Faiz koridorunun alt sınırı sabit tutulduğundan, üst sınırın yüzde 11,5'ten yüzde 10'a indirilmesinin kredi faizleri üzerinde önemli bir...