12 / 09 / 2024

Diyanet'ten 'lüks konut' açıklaması: Kamu Konutları Yönetmeliğine göre yerine getiriliyor!

Diyanet'ten 'lüks konut' açıklaması: Kamu Konutları Yönetmeliğine göre yerine getiriliyor!

Diyanet, Başkan Ali Erbaş'a tahsis edilen lüks konutun elektrik, su, internet ve telefon gibi sabit ödemelerinin kurum bütçesinden yapıldığı iddiasına ilişkin açıklama yaptı.



Diyanet İşleri Başkanlığı, Erbaş’ın yaşadığı lüks konutun ödemelerinin başkanlık bütçesinden yapıldığına dair çıkan haberlere yönelik açıklama yaptı. Söz konusu konutla ilgili; temizlik ve bahçe bakımı gibi işlerin de personele yaptırıldığı haberlerinin gerçek olmadığı ifade edildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı söz konusu konuyla ilgili sosyal medya hesabından basın açıklaması yaptı. İşte o açıklama...

Diyanet @diyanetbasin

BASIN AÇIKLAMASI

Diyanet İşleri Başkanlığı, Başkan Prof. Dr. Ali Erbaş’ın ikamet ettiği konutla ilgili çıkan asılsız haberler üzerine açıklama yaparak, konuta ilişkin bütün iş, işlem ve ihtiyaçların Kamu Konutları Yönetmeliğine göre yerine getirildiğini bildirdi.

NE OLMUŞTU? 

Diyanet İşleri Başkanı'nın lüks konutu ve burada yapılan harcamalarla ilgili  bazı iddialar ortaya atıldı. 

Erbaş'ın Ankara'nın en lüks semtlerinden birinde bulunan ve üç katlı olduğu belirtilen 450 metrekarelik bu konutun, özellikle yüksek doğalgaz faturalarıyla ısıtıldığı ve büyük bütçelerle yönetildiği iddiaları ortaya atıldı. 

Çıkan iddiaya göre, her gün sabah 09.30’da başkanlığın daimi işçilerinden iki kişi, Diyanet Başkanlık Konutu’na giderek villanın temizliğini yapıyordu. 

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın eşi Seher Erbaş’ın yönlendirmesiyle çalışan personel, akşam saatlerinde işlerini bitirerek başkanlığa dönüyor. Villada temizlik yapan işçilerin, “Seher Erbaş’a hizmet etmesi için” hacca da götürüldüğü öne sürüldü. 

Diyanet'in ABD'deki mal varlığı 90 milyon doları geçti! Villa, otel ve hamam işletiliyor!

Geri Dön