26 / 11 / 2024

kamu ortaklık payı kop

kamu ortaklık payı kop

İleride kamulaştırılacak alanlar "KOP" olarak nitelendiriliyor. Kamu hizmetleri katılım payı oranı olan KOP nedir? KOP uygulaması nasıl yapılır? İşte İmar Kanunu kapsamında yer alan esaslar...

Düzenleme ortaklık payı kesintisi!

Düzenleme ortaklık payı, düzenlemeye tabi tutulan yerlerin ihtiyacı olan alanları sağlamanın zorunlu hallerde malikin muvafakatı ile tesbit edilen karşılığı bedele deniyor. Peki, düzenleme ortaklık payı kesintisi nedir?

Düzenleme ortaklık payı nedir? Düzenleme ortaklık payı nasıl uygulanır?

Düzenleme ortaklık payı, kanunlarla desteklenen önemli düzenlemeleri ifade eden bir terim olarak karşımıza çıkıyor. Bu düzenleme belirli bir süreç içinde ve kurallarla gerçekleştiriliyor. Peki düzenleme ortaklık payı nedir ve nasıl uygulanır? İşte DOP ile ilgili ayrıntılar…

Vadistanbul'un ortaklık yapısı değişti!

İstanbul’un en değerli kompleks projelerinden biri olan Vadistanbul’da lnvest İnşaat’ın dört şirketteki (Radisson Blu Hotel, Radisson Rezidans, Teknopark, Hastane) ortaklığı sonlandırıldı. Bundan sonraki süreçte Ortaklık yapısı Artaş - Evyap  Ortak Girişimi ile devam ediyor.

Türkiye ve Ukrayna savunma alanında ortaklık anlaşması imzaladı!

Türk şirketi LODOS Propulsion Enerji Sanayi ve Ticaret AŞ ile Ukrayna devlet savunma şirketi Ukroboronprom bünyesindeki gaz türbini üretim şirketi Zorya-Mashproekt ortaklık anlaşması imzaladı.

Ortaklık davası açılan evden tahliye etmek zorunda mıyız?

Posta yazarı Tamer Heper, okuyucusunun 'Ortaklık davası açılan evden tahliye etmek zorunda mıyız?' sorusunu yanıtladı.

Deniz GYO'dan ortaklık yapısındaki değişiklik açıklaması!

Deniz Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) ortaklık yapısında dolaylı olarak oluşan değişiklik hakkında açıklama yaptı.

TMSF, Yapı Azim Ortaklık Girişim'in 7 gayrimenkulünü satıyor!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, Yapı Azim Ortaklık Girişim A.Ş.’ye ait 7 gayrimenkulü satışa çıkardı. 

Yeşil GYO'nun ortaklık aleyhine açılan davası 11 Temmuz'a bırakıldı!

Yeşil GYO ortaklık aleyhine açılan davasının 9 Mayıs 2019 tarihinde yapılan duruşmasında, yargılamanın 11 Temmuz 2019 tarihine bırakılmasına karar verildi...

THY Havaalanı Gayrimenkul'den ortaklık açıklaması!

THY Havaalanı Gayrimenkul Yatırım ve İşletme Anonim Şirketi KAP'ta havalimanlarında yatırım amaçlı ortaklık için araştırmalar yapıldığını açıkladı.

Akiş GYO ortaklık aleyhine açılan dava ile ilgili bilgi güncellendi!

Akiş GYO, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda ortaklık aleyhine açılan dava ile ilgili bilgi güncellemesinde bulundu...

KDV'de en büyük pay inşaatın!

KDV tutarının sektörler itibariyle dağılımına bakıldığında en büyük payı 43.5 milyar TL ile inşaat sektörünn oluşturduğu görülüyor.

Ekonominin büyümesinde inşaat yatırımlarının çok büyük payı var!

Bu yılın ilk yarısındaki ekonomik büyümede inşaat yatırımlarının çok büyük payı var. İnşaat yatırımları olmasaydı ilk çeyrekteki büyüme yüzde 3,7 ve ikinci çeyrekteki büyüme ise sadece yüzde 1,4 olacaktı.

Deniz GYO'dan ortaklık davası bildirisi!

Deniz Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamada Deniz GYO ortaklık davası bildirisini yayınladı. 

Kuyaş Büyükartı İnşaat'ın ortaklık oranları!

Kuyumcukent Gayrimenkul Yatırımları A.Ş.,Kuyaş Büyükartı İnşaat ve Yatırım A.Ş.'nin ortaklık oranlarını yayınladı. 

kamu ortaklık payı kop Haberi

kamu ortaklık payı kop

KOP nedir?

Kamu ortaklık payı, İmar planlarında yerleşmenin ihtiyaç duyduğu ortak kullanım alanlarından olan resmi alan, belediye hizmet alanı, kreş, sağlık alanı, sosyal tesis alanı gibi kullanımlar kapsamında düzenleniyor. 


Kısaca KOP olarak ifade edilen bu uygulama; ileride kamulaştırılacak alanları nitelendiriyor. Peki, KOP uygulaması nasıl yapılır?


Madde 18

Arazi ve arsa düzenlemesi

İmar hududu içinde bulunan binalı veya binasız arsa ve arazileri malikleri veya diğer hak sahiplerinin muvafakatı aranmaksızın, birbirleri ile, yol fazlaları ile, kamu kurumlarına veya belediyelere ait bulunan yerlerle birleştirmeye, bunları yeniden imar planına uygun ada veya parsellere ayırmaya, müstakil, hisseli veya kat mülkiyeti esaslarına göre hak sahiplerine dağıtmaya ve re'sen tescil işlemlerini yaptırmaya belediyeler yetkilidir. Sözü edilen yerler belediye ve mücavir alan dışında ise yukarıda belirtilen yetkiler valilikçe kullanılır. 


Belediyeler veya valiliklerce düzenlemeye...