07 / 05 / 2024

Kamu yatırım harcamaları

Kamu yatırım harcamaları

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "2019-2021 Dönemi Yatırım Programı Hazırlıkları" ile ilgili genelgesi Resmi Gazete'de yayımlandı. Genelgeye göre, Kamu yatırım harcamalarından tasarruf edilecek ve nitelikli yatırımlara öncelik verilecek.

2022'de ulaştırma projelerine ne kadar yatırım yapılacak?

Ulaştırma ve haberleşme sektöründe 2022 yılı için ayrılan bütçe miktarları belli oldu. 2022 yılı kapsamında 49,8 milyar TL'lik kamu yatırımı yapılması planlanıyor.

Adıyaman'da tamamlanmayan ve yapımı planlanan kamu yatırımları TBMM'de!

Adıyaman ve ilçelerinde devam eden, tamamlanmayan ve yapımı planlanan kamu yatırımları meclis gündemine taşındı. CHP'li Tutdere, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

12 yılda Tekirdağ'a yapılan kamu yatırımları mecliste!

2007-2019 yılları arasında Tekirdağ iline yapılan kamu yatırımı tutarı meclis gündemine taşındı. CHP'li Yüceer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Naci Ağbal: 88,5 milyar liralık kamu yatırımı yapılacak!

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal, 2020 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi'ne ilişkin basını bilgilendirme toplantısında; 2020 yılında ulaştırmadan imalat sanayisine, sağlıktan eğitime kadar 88,5 milyar liralık kamu yatırımı yapılacağının bilgisini verdi...

Yatırım harcamaları 2018'de yüzde 42,6 arttı!

2018 yılının bahar döneminde, geçtiğimi yıl yapılan brüt yatırım harcamalarının bir önceki yıla göre cari artış oranı, 2018 güz döneminde tahmin edilenden daha yüksek gerçekleşerek yüzde 42,6 oldu.

2019 Bütçe Kanunu'ndan çıkan yatırım harcamaları!

2019 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu, dünkü Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi. İşte 2019 Bütçe Kanunu'ndan çıkan yatırım harcamaları..

Yatırım harcamalarında faizlerin düşmesi ile artış bekleniyor!

TL değer kazandı, cari denge iyileşti, finansal türbülans hasarsız atlatıldı. Bu olumlu işaretlerle güven endeksleri artışa geçti. Ekonomide ihtiyatlı iyimserlik dönemi yaşandığına dikkat çeken ekonomistler, döviz kurunun istikrar kazanması ve faizlerde düşüş meydana gelmesi halinde yatırım harcamal

Kamu yatırım harcamalarından tasarruf edilecek!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "2019-2021 Dönemi Yatırım Programı Hazırlıkları" ile ilgili genelgesi Resmi Gazete'de yayımlandı. Genelgeye göre, Kamu yatırım harcamalarından tasarruf edilecek ve nitelikli yatırımlara öncelik verilecek.

Adıyaman'da kamu yatırımlarına hız verildi!

Adıyaman'da, yapımı devam eden kamu yatırım ve projeleri istişare toplantısında değerlendirildi. Toplantıda, kamu yatırımlarına hız verilmesi kararı alındı.

Yeni dönemde kamu yatırımları hızlanacak!

Cumhurbaşkanlığı’na bağlı olarak hizmet veren Strateji ve Bütçe Başkanlığı'nın görev alanı genişledi. Strateji ve Bütçe Başkanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı’yla birlikte yıllık kamu yatırım programını da hazırlayacak.

İzmir Büyükşehir yatırım harcamalarını 27 kat artırdı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, yatırım harcamalarını son 14 yılda tam 27 kat artırdı ve 15 milyar liranın üzerine çıktı. 

İnşaat sektörü kentsel dönüşüm ve kamu yatırımları ile büyüyecek!

2017 yılını değerlendiren Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Mithat Yenigün, gelecek dönemde inşaat sektörünün kentsel dönüşüm ve kamu yatırımları ile büyüyeceğini söyledi..

Kamu yatırımı sözleşmeleri yönetmeliği!

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelik ile  kamu yatırımı sözleşmeleri fesih bildirimine 30 gün sınırı geldi..

Kamu yatırım harcamaları Haberi

Kamu yatırım harcamaları

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "2019-2021 Dönemi Yatırım Programı Hazırlıkları" ile ilgili genelgesi Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, bu süreçte hedefin ekonomide dengelenmeyi ve sürdürülebilir büyümeyi gerçekleştirmek olduğunu belirten Erdoğan, "Kamu harcamalarında tasarruf yapmak, enflasyonu düşürerek fiyat istikrarını korumak, yurt içi tasarrufları artırmak, cari işlemler açığını azaltmak, kamu mali dengelerini ve mali disiplini daha da güçlendirmek ve böylece makroekonomik ve finansal istikrarı korumak temel önceliklerimizdir" şeklinde konuştu.

 Kamu yatırımlarında tasarruf

Kamu yatırımlarına ayrılan kaynakların hedeflenen politikalara azami oranda katkı sağlayacak şekilde tahsisi ve verimli kullanımının temel ilkeleri olacağını kaydeden Erdoğan, "Kamu yatırım harcamalarından azami düzeyde tasarruf edilirken kalkınma potansiyelini destekleyici mahiyetteki iktisadi ve sosyal altyapı yatırımlarına öncelik verilmeye devam edilecektir. Kamu kesimi yatırımları bütüncül bir yaklaşımla özel kesim yatırımlarını tamamlayacak şekilde...